Společnost KitchenAid s tradicí od roku 1919 přináší ty nejkvalitnější a nejspolehlivější kuchyňské pomocníky, které využívají nejen běžné domácnosti ...
Blog, Strana 3
Čo to vlastne Sous vide znamená? Slovo Sous-Vide pochádza z francúzštiny a v preklade znamená "vo vákuu". Metóda Sous-Vide je varenie pri konštantne ...
Viac ako 160 rokov značky, ktorá je súčasťou skupiny WMF reprezentuje to najlepšie z oblasti gastronómie. Ako popredný výrobca prémiových príborov, hr...
Talianska kuchyňa je plná lahodných chutí, ale tiež benefitov pre vaše zdravie. Sústredí sa totiž na jednoduché a prírodné blahodárne ingrediencie ako...
ČO JE crème brûlée ? Viete, aký je rozdieľ medzi francúzskym crème brûlée a slovenským vanilkovým pudingom? V čom spočíva tajomstvo francúzskych...
Kúpili ste si celé kura, môžete ho len vložiť do rúry a dozlatova upečené potom zjesť. Alebo sa ho môžete naučiť porcovať a vykosťovať, vďaka čomu nar...
Hovädzie steaky sa samozrejme líšia v závislosti na časti, z ktorého mäso pochádza. Niektoré postupy pri príprave sú však pre všetky steaky spoločné a...
Keramické nože sa postupne stávajú neoddeliteľnou súčasťou našich kuchyňiach. Prečo krájať keramickým nožom? Aké sú výhody keramického noža? Os...
V Slovenskej republike je práve k objednaniu unikátny japonský keramický riad značky Made in Japan. Minimalistický dizajn vhodný nielen pre ázijskú ku...
Vybrali sme 10 vecí, ktoré ste možno o parmezáne vôbec nevedeli. Vedeli ste koľko litrov mlieka je potreba na výrobu jedného kila parmezánu a alebo ak...
Prečo všetci milujú čokoládu? Pretože chutí božsky, je zdravá, spôsobuje dobrú náladu... Tých dôvodov je nespočítateľne veľa. Ale ako môže byť zdravé ...
1. Tabuľková čokoláda vznikla v roku 1847.2. V slávnej „sprchovej scéne“ filmi Psycho bol namiesto krvi použitý čokoládový sirup.3. Kakové lusky na 1...
V reštauráciách sa môžete stretnúť s rôznymi názvami steakov. S nami ľahko preniknete do tajov ich názvoslovia a tak spoznáte svoj hovädzí steak. HO...
Tak ľahké, čokoládové a proste dobré, že sa to snáď nedá ani opísať... Bochník čokoládovej peny, ktorý sa doslovne rozplynie na jazyku a v ňom sa skrý...
Viete, že medzinárodný deň chilli je 25. februára? Chilli papričky samotné alebo vo forme omáčiek neodmysliteľne patria ku steakom.Škála ich pálivost...
Crème brûlée / čítajte krém brilé/: tajomné slovo, ktoré ale vidíme stále častejšie. Ide o francúzsky dezert zo žĺtkov, smotany, cukru. Najčastejšie v...
Výborný steak nepripravíte bez správneho mäsa. Ako mäso vybrať, sme písali tu. V nasledujúcom prehľadu sa dozviete, ako správne pripraviť steak v 10 k...
Na jazyk si dajte pár kvapiek, chvíľu počkajte, aby sa jemne nahrial a potom si ho ako sa patrí vychutnajte. O čom je reč? Tak sa predsa správne degus...
Sushi je súčasťou po storočiach pestovanej kultúry, pôvodne čínskej, až neskôr japonskej. Dnes sa na sushi pozeráme z praktickej stránky, konkrétne na...
S kávou mám spojenú jednu osobnú skúsenosť. Keď som mala 15 rokov, rodičia mi ju zakazovali piť, pretože káva sa predsa v tomto veku piť nemá! Stavať ...
Samozrejme milujeme sladké, ale... Ale nechceme skončiť ako bečky, takže vám dnes poradíme, z čoho si pripraviť chutné a pritom (pomerne) zdravé dezer...
Doprajte si riadnu dávku vitamínov, ktoré podporia nielen dobrú náladu, ale tiež vás zbaví únavy, stresu a spoľahlivo vám pomôžu s redukciou váhy, jed...
Keď som sa poprvý krát začala mame motať v kuchyni, bolo mi asi 6 rokov. Všetky prípravy, ktoré sa tam odohrávali, ma fascinovali. Chcela som poznať v...