Blog, Strana 3

Rozšírili sme sortiment o 150 nových produktov KitchenAid

Společnost KitchenAid s tradicí od roku 1919 přináší ty nejkvalitnější a nejspolehlivější kuchyňské pomocníky, které využívají nejen běžné domácnosti ...

Metóda varenia Sous Vide

Čo to vlastne Sous vide znamená? Slovo Sous-Vide pochádza z francúzštiny a v preklade znamená "vo vákuu". Metóda Sous-Vide je varenie pri konštantne ...

Predstavujeme novú značku: WMF

Viac ako 160 rokov značky, ktorá je súčasťou skupiny WMF reprezentuje to najlepšie z oblasti gastronómie. Ako popredný výrobca prémiových príborov, hr...

Jednoduché tipy, ako si doma užiť taliansku kuchyňu

Talianska kuchyňa je plná lahodných chutí, ale tiež benefitov pre vaše zdravie. Sústredí sa totiž na jednoduché a prírodné blahodárne ingrediencie ako...

Crème brûlée: vanilková slasť z Francúzska

ČO JE crème brûlée ?      Viete, aký je rozdieľ medzi francúzskym crème brûlée a slovenským vanilkovým pudingom? V čom spočíva tajomstvo francúzskych...

Ako si poradiť s porcovaním kuraťa

Kúpili ste si celé kura, môžete ho len vložiť do rúry a dozlatova upečené potom zjesť. Alebo sa ho môžete naučiť porcovať a vykosťovať, vďaka čomu nar...

Čo nezabudnúť pri príprave steakov?

Hovädzie steaky sa samozrejme líšia v závislosti na časti, z ktorého mäso pochádza. Niektoré postupy pri príprave sú však pre všetky steaky spoločné a...

Keramický nôž. Viete, aké sú jeho neoceniteľné výhody?

Keramické nože sa postupne stávajú neoddeliteľnou súčasťou našich kuchyňiach. Prečo krájať keramickým nožom? Aké sú výhody keramického noža?    Os...

Japonská keramika MIJ dorazila na Slovenko

V Slovenskej republike je práve k objednaniu unikátny japonský keramický riad značky Made in Japan. Minimalistický dizajn vhodný nielen pre ázijskú ku...

10 zaujímavostí o parmezáne

Vybrali sme 10 vecí, ktoré ste možno o parmezáne vôbec nevedeli. Vedeli ste koľko litrov mlieka je potreba na výrobu jedného kila parmezánu a alebo ak...

Čokoláda: 12 dôvodov, prečo ju milovať

Prečo všetci milujú čokoládu? Pretože chutí božsky, je zdravá, spôsobuje dobrú náladu... Tých dôvodov je nespočítateľne veľa. Ale ako môže byť zdravé ...

23 faktov o čokoláde, o ktorých ste možno nevedeli

1. Tabuľková čokoláda vznikla v roku 1847.2. V slávnej  „sprchovej scéne“ filmi Psycho bol namiesto krvi použitý čokoládový sirup.3. Kakové lusky na 1...

10 druhov hovädzieho steaku. Poznáte ich všetky?

V reštauráciách sa môžete stretnúť s rôznymi názvami steakov. S nami ľahko preniknete do tajov ich názvoslovia a tak spoznáte svoj hovädzí steak.  HO...

5 tipov pre dokonalé čokoládové suflé

Tak ľahké, čokoládové a proste dobré, že sa to snáď nedá ani opísať... Bochník čokoládovej peny, ktorý sa doslovne rozplynie na jazyku a v ňom sa skrý...

Test pálivosti chilli omáčiek Mučíto a Pálito

Viete, že medzinárodný deň chilli je 25. februára? Chilli papričky samotné alebo vo forme  omáčiek neodmysliteľne patria ku steakom.Škála ich pálivost...

Ako pripraviť CRÈME BRÛLÉE v 8 krokoch

Crème brûlée / čítajte krém brilé/: tajomné slovo, ktoré ale vidíme stále častejšie. Ide o francúzsky dezert zo žĺtkov, smotany, cukru. Najčastejšie v...

Ako správne pripravoť steak v 10 krokoch

Výborný steak nepripravíte bez správneho mäsa. Ako mäso vybrať, sme písali tu. V nasledujúcom prehľadu sa dozviete, ako správne pripraviť steak v 10 k...

Kto maže, ten ide. A viac mu chutí

Na jazyk si dajte pár kvapiek, chvíľu počkajte, aby sa jemne nahrial a potom si ho ako sa patrí vychutnajte. O čom je reč? Tak sa predsa správne degus...

Ako jesť sushi: 10 zaujímavostí o servírovaní

Sushi je súčasťou po storočiach pestovanej kultúry, pôvodne čínskej, až neskôr japonskej. Dnes sa na sushi pozeráme z praktickej stránky, konkrétne na...

KÁVA, 6 dôvodov, prečo ju milovať

S kávou mám spojenú jednu osobnú skúsenosť. Keď som mala 15 rokov, rodičia mi ju zakazovali piť, pretože káva sa predsa v tomto veku piť nemá! Stavať ...

6 tipov pre zdravé dezerty

Samozrejme milujeme sladké, ale... Ale nechceme skončiť ako bečky, takže vám dnes poradíme, z čoho si pripraviť chutné a pritom (pomerne) zdravé dezer...

5 zdravych tipov, ktoré nesmú chýbať vo vašej kuchyni

Doprajte si riadnu dávku vitamínov, ktoré podporia nielen dobrú náladu, ale tiež vás zbaví únavy, stresu a spoľahlivo vám pomôžu s redukciou váhy, jed...

7 pomocníkov, ktorí vám uľahčia pečenie

Keď som sa poprvý krát začala mame motať v kuchyni, bolo mi asi 6 rokov. Všetky prípravy, ktoré sa tam odohrávali, ma fascinovali. Chcela som poznať v...