Dnes si ho môžete dať prakticky v každej reštaurácií na svete a stretnete sa s ním často na návšteve,  pretože stále pribúda ľudí, ktorí si Cème brûlée pripravujú doma. 

 

RECEPT NA CRÈME BRÛLÉE

1. Základnom sú 3 ingrediencie: smotana, žĺtky a príchuť. Smotanu spoločne s cukrom a likérom (napr. amarettom) trochu zohrejeme v hrnci, lepšie sa tak uvoľnia chute surovín.
2. Do smotany pridajte nielen vnútro čerstvej vanilky, ale i lusk. Nezabudnite ho ale pred naliatim zmesi do misiek vybrať.
3. Zohriatu smotanu nechajte chvíľku vychladnúť, než do nej rozmiešajte žĺtky, aby vám z toho skôr než Crème brûlée, nevznikla omeleta.
4. Ohňovzdorné misky dajte do pekáča s horúcou vodou. Do misiek nalejte pripravenú smotanu, obsah hrnca po každom nalievaní premiešajte, aby ste mali v každej miske vanilku. 
5. Pečte v rúre rozohriatej na 165°C cca 45 minút.
6. Po upečení misky s Crème brûlée prikryte fóliou a nechatejte ideálne cez noc ztuhnúť v chladničke. 
7. Vytvorte karamelovú kôrku. Na porvrchu misky nasypte trocha cukru a flambovacou pištolou vytvorte rovnomernú vrstvu karamelu. Pozor, opalujte karamel pozvoľna a opatrne, musí byť iba dozlatova, potom už horkne. 
8. Na podávanom Crème brûlée lyžičkou prelomte karamelovú kôrku a potom si už užívajte tie jedinečné chute. 

 

Zdroj: Kluci v akcií