1. Biela múka. Veľký nepriateľ štíhlej siluety. Našťastie sa dá pomerme úspešné nahradiť ovsenými vločkami, celozrnnou alebo pohánkovou múkou, najemno nastrúhanú mrkvou, rozmixovanými orechmi, fazuľovým pyré...

2. Biely cukor. Slaďte stéviou alebo aspoň hnedým či trstinovým cukrom. A nebojte sa využiť potenciál ovocia.

3. Maslo. Má úžasnú chuť, ale je bohužiaľ príliš tučné. Nahraďte ho rozmixovaným banánom alebo avokádom.

4. Smotana. Je možné ju nahradiť nesladeným kondenzovaným mliekom alebo kokosovým mliekom.

5. Olej. Však sa bez nej neobjíde žiadna bábovka? Omyl! Rovnakú prácu zvládne grécky jogurt. 

6. Čokoláda. Znie to neuveriteľne, ale i tu je možné nahradiť a to raw čokoládu z nepražených kakaových bôbov, v ktorom nenájdete dokonca ani cukor. Chuť pritom rozhodne nepríjde zkrátka. Čokoládu napríklad do palaciniek môžete nahradiť mnoho zdravším gaštanovým pyré.

 

okoládovo-banánový-raw-dort-e1455201689926

 

 

Proměňte svou kuchyň v cukrárnu s pomůckami na pečení od značky Cake Boss. Sladké pečení vám zaručí profesionální formy na pečení, vykrajovátka, zdobící sáčky a další příslušenství vhodné též na potahování a modelování. 

Premeňte svoju kuchyňu na cukrárnu s pomôckami na pečenie od značky Cake Boss. Sladké pečenie vám zaručí profesionálne formy na pečenie, vykrajovačky, zdobiace sáčky a daľšie príslušenstvo vhodné tiež na poťahovanie a modelovanie. 

 

TIP: Čokoládovo - banánová torta od Sweet Secret of Raw

  • 200 g ďatle
  • 100 g vlašských orechov
  • 250 g kešu orechov
  • 1 banán
  • 1 ČL vanilky
  • 300 ml kokosové oleja 
  • 300 ml vody
  • 130 g kakaa
  • 120 ml sirupu z agávie
  • štipka soli

Ďatlová pasta: Asi 80 g čerstvých vykôstkovaných ďatlí a 125 ml vody umixujeme dohladka. (Pokiaľ sú ďatle moc suché čiže aj tvrdé, namočte ich pred spracovaním do vody, kľudne aj cez noc.)

Korpus: Do robotu dajte 100 g obidva druhy orechov a rozmixujte na jemno. Pridajte 1/2 hrnčeka práve urobenej ďatlovej pasty, polovicu banánu a štvrť hrnčeka kokosového mlieka a umiešajte do cesta, ktorým vymažete formu.

Krém na tortu: Umixovať zbytok kešu orechov s 250 ml a 130 ml sirupu agáve. Kakaový prášok, zbytok ďatlovej pasty, polovicu banánu, vanilku a štipku soli pridajte a rozmixujte pokiaľ nieje krém skutočne hladký! Pri nízkej teplote (do 45 °C) roztavte 300 ml kokosového oleja a vymiešajte do maximálne hladkej hmoty. Tu nalejte na korpus do tortovej formy. Vanilku v prášku alebo 1 cm vanilkového lusku môžete nahradiť prírodným vanilkovým extraktom. 

 

CakeBoss-Logo_1Line-CMYK