Kuchárske nože

118 položiek celkom
Kuchársky nôž VG10 20,5 cm, s koženým puzdrom, Forged FORGEDSDV305584
Kuchársky nôž F.Dick 21 cm
€39,60
FDCK8544721
Kuchársky nôž GOURMET 20 cm, Wüsthof
€83
WU456220
Kuchársky nôž OLIVE 20,5 cm, rukoväť z olivového dreva, Forged FORGEDSDV305225
Kuchársky nôž PROFESSIONAL "S", 20 cm, Zwilling ZW31021201
Kuchársky nôž SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 23 cm, Dellinger DNGRKHOK9CH
Kuchársky nôž 12 cm, drevo, Victorinox
€51
VN5520012
Kuchársky nôž 16 cm, Victorinox
€49,49
VN5520016
Kuchársky nôž 18 cm, drevo, Victorinox
€55
VN5520018
Kuchársky nôž 23 cm, drevo, Victorinox
€54
VN5520023
Kuchársky nôž 24 cm, F.Dick
Outlet
€584 –25 %
€438
FDCK8164724H
Kuchársky nôž BAMBOO 20 cm, Samura
€53 –26 %
€39
SMRSNBSN
Kuchársky nôž CARBON FRAGMENT 20 cm, čierny, Dellinger
Novinka
DNGRH139CH
Kuchársky nôž CLASSIC 14 cm, Wüsthof
€112
WU458214
Kuchársky nôž CLASSIC COLOUR 16 cm, fialový, Wüsthof
Novinka
WU1061700216
Kuchársky nôž CLASSIC COLOUR 20 cm, fialový, Wüsthof
Novinka
WU1061700220
Hore
Ďalšie produkty

Kuchynské nože – nôže, ktoré potrebuje každá kuchyňa

Čo je kuchynský nôž?

Je to univerzálny kuchynský nôž, ktorý sa používa na mnoho kulinárskych činností (na krájanie mäsa, sekanie a strúhanie zeleniny) a jeden z troch nožov, ktoré by mali byť v každej kuchyni a po ruke každého kuchára (pozrite si našu kompletnú príručku o kuchynských nožoch a pozrite si zvyšné dva nože, do ktorých by ste mali určite investovať).

Kuchynský nôž má širokú čepeľ, ktorá je zahnutá smerom nahor a tvorí špičku. Dĺžka čepele je zvyčajne 18-24 cm.

Aký je rozdiel medzi kuchárskym nožom a nožom Santoku?

Domáci kuchári aj profesionálni kuchári používajú nôž Santoku, tak kuchynské nože na rôzne úlohy. Aké sú základné rozdiely medzi týmito dvoma typmi nožov? Kuchyňské nože majú dlhšiu čepeľ a ich ostrie má dvojité nabrúsenie, na rozdiel od nožov Santoku, ktoré majú zvyčajne jedno nabrúsenie. Tvar čepele kuchynského noža vás núti švihnúť čepeľou dopredu a rezať smerom nadol, pričom nôž Santoku krája jedným smerom dolu

Na čo slúži kuchynský nôž?

Zahnutá čepeľ kuchynského noža umožňuje "hojdací" spôsob rezania, čo spolu so širokou čepeľou robí z kuchynského noža ideálny nástroj na:

  • krájanie a sekanie veľkého množstva zeleniny naraz
  • krájanie, rezanie a oddeľovanie mäsa
  • krájanie syra
  • krájanie, sekanie alebo porciovanie ovocia a orechov na kocky

V Kuline nájdete kvalitné nože spoľahlivých značiek, ktoré sú odolné voči opotrebovaniu. Pozrite si nože od Wusthof, Zwilling alebo WMF. Tu si môžete pozrieť aj naše najpredávanejšie kuchynské nože.

Ako naostriť kuchynský nôž?

Ak používate kuchársky nôž každý deň, mali by ste ho brúsiť pomerne často - aspoň raz za dva týždne ocieľkou na nože. Najlepší spôsob ostrenia kuchárskeho noža je pomocou brúsneho kameňa, ktorým by ste ho mali naostriť na 15-20 stupňov z oboch strán, alebo pomocou ocieľky. Svoj nôž môžete zaniesť aj k odborníkovi

Ako sa starať o nôž Santoku?

Kvalitné kuchárske nože sú pomerne veľkou investíciou, takže ak chcete, aby vám nôž vydržal dlho, uistite sa, že dodržiavate tieto jednoduché pravidlá čistenia a skladovania nožov:

  • nože sú často vhodné do umývačky riadu, ale odporúčame čistiť nôž ručne, pretože čistiace prostriedky môžu poškodiť povrch oceľovej čepele
  • ak má nôž drevenú rukoväť, nedávajte ho do umývačky riadu
  • aby ste zabránili vysychaniu drevených rukovätí, pravidelne ich natierajte ľanovým olejom alebo včelím voskom
  • uskladnite nože oddelene, aby sa netupili. Používajte blok na nože alebo púzdro na nože
  • pravidelne si nôž brúste