Vonkajšie elektrické grily

6 položiek celkom

Vonkajšie elektrické grily - jednoduchý spôsob grilovania vonku

Čo sú vonkajšie elektrické grily? Aké sú výhody používania elektrických grilov?

Vonkajšie elektrické grily sú kuchynské spotrebiče určené na vonkajšie použitie, ktoré sú napájané elektrinou. Sú obľúbenou alternatívou pre ľudí, ktorí žijú v bytoch alebo apartmánoch a nemajú prístup ku grilom na plyn alebo drevené uhlie. Vyberajú si ich aj milovníci jedla, ktorí nevedia obsluhovať gril na uhlie alebo to považujú za príliš ťažké či časovo náročné.

Grilovacia plocha elektrického grilu sa zahrieva pomocou elektrického vykurovacieho telesa. Potraviny sa následne položia na varnú plochu, na ktorú sa prenáša teplo z výhrevného telesa.

Elektrické grily sú ekologicky výhodnou voľbou, pretože nevypúšťajú žiadne výpary. Okrem toho sa jednoducho používajú a čistia a rýchlo sa zahrievajú.

Ak si neviete vybrať gril, môžete si prečítať nášho kompletného nákupného sprievodcu a nájsť výhody a nevýhody používania jednotlivých typov grilov. Môžete si tiež pozrieť našu ponuku kontaktných grilov a stolových elektrických grilov.

Aký je rozdiel medzi elektrickým grilom a gril na uhlie?

Elektrický gril a gril na uhlie sa zásadne líšia v tom, ako sa vytvára teplo. Na rozdiel od grilov na drevené uhlie, ktoré na výrobu tepla využívajú oheň a drevené uhlie, elektrické grily používajú elektrické výhrevné teleso. Chuť a zážitok z varenia ovplyvňujú rôzne zdroje tepla.

Milovníci varenia v prírode zbožňujú dymovú chuť, ktorú vytvárajú grily na drevené uhlie. Dym z dreveného uhlia dodáva pokrmu charakteristickú chuť a mäsu výraznú štruktúru, pretože na povrchu vytvára kôrku. Grily na drevené uhlie sú okrem toho, že sú veľmi horúce, ideálne na prípravu pizze a opekanie mäsa.

Na druhej strane, elektrické grily neposkytujú takú dymovú chuť ako grily na drevené uhlie. Napriek tomu dokážu poskytnúť chutné a rovnomerne pripravené jedlá. Výhodou elektrických grilov je jednoduchá obsluha a údržba. Okrem toho umožňujú presnejšiu reguláciu teploty, čo je výhodné pri príprave špecifických potravín, ako sú jemné ryby alebo zelenina.

Ďalším rozdielom je čas, za ktorý sa elektrický gril rozohreje oproti gril na uhlie . Elektrické grily môžu byť pripravené na použitie už za niekoľko minút, zatiaľ čo rozohriatie grilov na drevené uhlie môže trvať 20 až 30 minút. Elektrické grily sú preto praktickou voľbou pre ľudí, ktorí chcú variť vonku bez toho, aby museli dlho čakať na rozohriatie grilu, a ktorí nemajú prístup k plynu alebo drevenému uhliu.