Mäsiarske nože

16 položiek celkom
Rezbársky nôž PROFESSIONAL "S" 16 cm, Zwilling
€90 –22 %
€70,20
ZW31020161
Mäsiarsky nôž BRUTE 25,5 cm, Forged
€79,58
FORGEDSDV620834
Mäsiarsky nôž OLIVE 25,5 cm, rukoväť z olivového dreva, Forged FORGEDSDV620773
Mäsiarsky nôž KATAI 25,5 cm, Forged
€142
FORGEDSDV625396
Nôž na mäso PRO 16 cm, Zwilling
€102 –26 %
€74,72
ZW38400161
Rezbársky nôž PROFESSIONAL "S" 20 cm, Zwilling
€111 –28 %
€79,90
ZW31020201
Nôž na mäso FOUR STAR 16 cm, Zwilling
€84,10 –25 %
€62,90
ZW31070161
Rezbársky nôž PRO 20 cm, Zwilling
€115 –25 %
€85,52
ZW38400201
Nôž na mäso IKON 20 cm, Wüsthof
€188
WU490620
Mäsiarsky nôž 18 cm, Victorinox
€37,65 –9 %
€34
VN5520318
Mäsiarsky nôž SEBRA 25,5 cm, Forged
€79,58
FORGEDSDV623583
Nôž na šunku FOUR STAR 20 cm, Zwilling
€102 –27 %
€73,90
ZW31070201
Nôž na mäso CLASSIC 16 cm, Wüsthof
€104
WU452218
Nôž na mäso CLASSIC 23 cm, Wüsthof
€142
WU452223
Nôž na krájanie / lúpanie FK2 9 cm, de Buyer
€55,80
DB428209

Mäsiarsky nôž ôž - univerzálny nôž na mäso

Čo je to mäsiarsky nôž?

Mäsiarsky nôž je veľký kuchynský nôž, zvyčajne s dlhou zahnutou čepeľou, určený na porciovanie a rozbíjanie veľkých kusov mäsa. Je to nevyhnutná výbava pre každého milovníka mäsa a bude skvelým doplnkom sekáčik na mäso, filetovací nôž alebo nôž na vykosťovanie.

Aký je rozdiel medzi mäsiarsky nôž a kuchársky nôžnožom?

Obaja a kuchársky nôž kuchársky aj mäsiarsky nôž sú veľmi užitočné nože so silnou čepeľou. mäsiarsky nôž je však špecializovaný typ kuchynského noža určený na krájanie hrubých kusov mäsa. Na druhej strane, kuchárske nože sú viacúčelové kuchynské nože, ktoré možno použiť na krájanie rôznych potravín vrátane mäsa.

mäsiarsky nôž má zvyčajne dlhú, zahnutú čepeľ so špičkou smerujúcou nahor a vďaka svojmu tvaru je lepším nástrojom na delenie, sekanie a odrezávanie mäsa.

Čo robí dobrý mäsiarsky nôždobrým?

Kvalitný mäsiarsky nôž bude skvelým pomocníkom vo vašej kuchyni. Mal by mať dobrú rovnováhu, pohodlný úchop a silnú ostrú čepeľ, ktorá ponúka určitú flexibilitu, ktorá umožní ľahšiu navigáciu okolo kostí. Váš mäsiarsky nôž by mal byť dosť dlhý s čepeľou dlhou až 33 cm.

Na stránke Kulina nájdete tradičné mäsiarske nože od renomovaných výrobcov, ako sú napr Forged, ako aj univerzálne nože na prípravu mäsa, ktoré ponúkajú značky Zwilling alebo WMF. Vyberte si nôž, ktorý bude najlepšie vyhovovať vašim potrebám, a uistite sa, že ho udržiavate najlepším možným spôsobom, aby ste mohli využívať jeho výhody dlhé roky.

Ako sa starať o mäsiarsky nôž?

Kuchynské nože sú pomerne veľkou investíciou, takže ak chcete, aby vám nože vydržali dlho, uistite sa, že dodržiavate tieto jednoduché pravidlá čistenia a skladovania nožov:

  • nože sú často vhodné do umývačky riadu, ale odporúčame čistiť nôž ručne, pretože umývacie prostriedky môžu poškodiť povrch oceľovej čepele
  • ak má nôž drevenú rukoväť, nedávajte ho do umývačky riadu
  • aby sa drevené rukoväte nevysušili, pravidelne ich olejujte ľanovým olejom alebo včelím voskom
  • nôž na šunku skladujte oddelene, aby sa čepele neotupili. Použite blok alebo stojan na nože alebo puzdro na nože
  • pravidelne ostrite svoj sekáčik na mäso pomocou brúska na nože
  • použite dosku na krájanie , ktorá je vhodná na nože a je dostatočne veľká, aby sa do nej zmestila šunka, ktorú chcete krájať