Slimákové odšťavovače

1 položiek celkom
Pomalý odšťavovač EVO820, matná metalická sivá, Kuvings KVGSOKE820GMM

Pomalé odšťavovače - zdravší spôsob, ako si vychutnať čerstvé ovocie

Aké ovocie môžete vylisovať v pomalý odšťavovač?

pomalý odšťavovač, známy aj ako mastifikačný odšťavovač, je typ odšťavovača, ktorý v porovnaní s tradičnými odstredivými odšťavovačmi pracuje pri nižšej rýchlosti. Pomalé odšťavovače sú známe svojou schopnosťou extrahovať šťavu a zároveň zachovať viac živín, enzýmov a chutí z ovocia a zeleniny. Dokážu si poradiť so širokou škálou ovocia a tu sú niektoré bežné druhy ovocia, ktoré môžete bežne odšťavovať pomocou pomalý odšťavovač:

  1. Citrusové plody: Pomalé odšťavovače sú vynikajúce na získavanie šťavy z citrusových plodov, ako sú pomaranče, grapefruity, citróny a limetky. Pomalý proces lisovania pomáha zachovať prirodzenú chuť a živiny týchto plodov.

  2. Jablká: Jablká možno odšťavovať v pomalý odšťavovač, a to vrátane sladkých aj trpkých odrôd. Pred odšťavovaním nezabudnite odstrániť jadierka a jadrovník.

  3. Bobule: Pomalé odšťavovače si poradia s bobuľovitými plodmi, ako sú jahody, čučoriedky, maliny a ostružiny. Z týchto plodov sa síce nedá získať toľko šťavy ako z iných, ale aj tak sa dajú odšťaviť.

  4. Hrozno: Hrozno sa dá odšťaviť pomocou pomalý odšťavovač na prípravu čerstvej hroznovej šťavy. Patria sem červené aj zelené odrody.

  5. Hrušky: Hrušky sa môžu odšťavovať po odstránení jadierok a jadrovníka. Dodávajú šťavám sladkú a jemnú chuť.

  6. Granátové jablká: Pomalé odšťavovače sú účinné pri získavaní šťavy z granátových jabĺk. Pomalý proces pomáha získať viac šťavy zo semienok bez ich rozbitia.

  7. Melóny: Melóny ako melón a melón cantaloupe sa dajú odšťaviť v pomalý odšťavovač. Majú však vysoký obsah vody a nemusia produkovať takú koncentrovanú šťavu ako hustejšie plody.

  8. Ananásy: Ananásy sa môžu odšťavovať v pomalý odšťavovač. Pred odšťavovaním odstráňte tvrdú vonkajšiu šupku.

  9. Kiwi: Po ošúpaní sa z kivi môže vylisovať šťava. Dodávajú šťavám pikantnú a osviežujúcu chuť.

  10. Kôstkové ovocie: Ovocie ako broskyne, slivky a nektárinky možno odšťavovať v pomalý odšťavovač. Pred odšťavovaním odstráňte jadierka.

  11. Mango: Mango sa môže odšťavovať v pomalý odšťavovač po odstránení šupky a kôstky. Dodávajú šťavám tropickú a sladkú chuť.

Pred odšťavovaním nezabudnite ovocie správne pripraviť. To zvyčajne zahŕňa ich dôkladné umytie, v prípade potreby ošúpanie a odstránenie všetkých semien, jadierok alebo tvrdých častí. Hoci sú pomalé odšťavovače všestranné, z niektorých druhov ovocia sa môže získať viac šťavy a živín ako z iných, preto je dobré experimentovať s rôznymi kombináciami, aby ste našli svoje obľúbené chute.

Aký je rozdiel medzi pomalým a bežným odšťavovačom?

Pomalé odšťavovače sa od bežných odšťavovačov líšia tým, že počas prevádzky bežného odšťavovača sa môžu stratiť vitamíny, minerály a ďalšie dôležité živiny citlivé na teplo. Je to spôsobené tým, že trenie nožov v bežnom odšťavovači vytvára teplo.

Bežné elektrické odšťavovače pracujú tak, že krájajú ovocie na kúsky pri vysokej rýchlosti, ktorá často presahuje 20 000 otáčok za minútu, a získavajú tak šťavu. pomalý odšťavovačsa naopak otáča 30 až 200-krát za minútu.

Bežné odšťavovače tiež zvyšujú množstvo kyslíka pridávaného do šťavy počas procesu odšťavovania, čo urýchľuje oxidáciu a môže tiež spôsobiť stratu výživových látok. Pomalé odšťavovače tak vo všeobecnosti ponúkajú kvalitnejšiu šťavu s väčším množstvom živín a prirodzenejšou chuťou.

Aké sú výhody používania pomalých odšťavovačov?

Schopnosť pomalý odšťavovačvytvárať šťavu s väčším množstvom vitamínov, minerálov a ďalších živín je jeho najzásadnejšou výhodou. Nielenže vám produkujú lepšiu šťavu, ale aj lepšie chutia!

Okrem toho možno pomocou pomalých odšťavovačov odšťavovať aj listovú zeleninu, ako je mäta, kel, pšeničná tráva a iná zelená zelenina. Možno v ňom spracovať aj orechy a kávové zrná. Výhodou pomalý odšťavovač je aj to, že doň môžete vložiť celé ovocie. Šťava sa odšťavuje v odšťavovači a prechádza priamo do nádoby. Šupky, dužina, semená a stopky z výliskov sa uložia do inej nádoby.

Sú tiež výrazne tichšie ako bežné odšťavovače.

Ďalšie kolekcie odšťavovačov od renomovaných spoločností sú k dispozícii na stránke Kulina, vrátane elektrických odšťavovačov a ručných lisov na citrusy.