Roláda z roštenky s perníkovou omáčkou

Hovädzie mäso je úžasná surovina, z ktorej si môžete pripraviť nespočetne veľa pokrmov na tisíc rôznych spôsobov. Tentokrát máme pre vás recept - Roláda z roštenky s perníkovou omáčkou. Recept je na prípravu 5 porcií a nezaberie vám viac ako 60 minút.

 

Ingrediencie – Roláda z roštenky s perníkovou omáčkou 

rolada  
  • 400 g roštenky/pupku
  • 150 g mletého mäsa (mix)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 vajce
  • 60 g strúhanky
  • 100 g sliviek
  • 150 g slivkovej marmelády
  • 100 g mrkvy
  • 100 g zeleru
  • 50 g cibule
  • 500 ml červeného vína
  • 150 g perníku na strúhanie
  • čierne korenie, soľ, olej

 

PRíprava: 

  1. Hovädzie mäso pozdĺžne narežeme, tak aby nám vznikla väčšia plocha.
  2. Mleté mäso dochutíme soľou, korením a cesnakom.
  3. Zmiešame s vajíčkom a troškou strúhanky, aby sa nám všetko dôkladne spojilo.
  4. Roštenku osolíme, okoreníme a nanesieme na ňu mleté mäso v tenkej vrstve.
  5. Doprostred vložíme navlhčené sušené slivky.
  6. Roštenec zrolujeme a zviažeme špagátikom.
  7. Keď je zelenina orestovaná, tak s ňou zasypeme roládu a dáme pece do rúry, v prípade potreby zalejeme vývarom.
  8. Keď je roláda mäkká, vyberiem ju zo zeleniny, dáme stranou a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme soľou a korením.
  9. Pridáme slivkovú marmeládu a zalejeme červeným vínom, zahustíme strúhaným perníkom a povaríme.
  10. Podávame plátok rolády preliatý perníkovou omáčkou.

 

K roláde sa hodí zemieková kaša, knedľa alebo štúchané zemiaky s jarnou cibuľkou. Zaujímavú prílohu môže byť i mrkvovo-zelerové pyré.