Hovädzie mäso je úžasná surovina, z ktorej si môžete pripraviť nespočetne veľa pokrmov na tisíc rôznych spôsobov. Tentokrát máme pre vás recept - Roláda z roštenky s perníkovou omáčkou. Recept je na prípravu 5 porcií a nezaberie vám viac ako 60 minút.
Ingrediencie – Roláda z roštenky s perníkovou omáčkou
|
PRíprava:
- Hovädzie mäso pozdĺžne narežeme, tak aby nám vznikla väčšia plocha.
- Mleté mäso dochutíme soľou, korením a cesnakom.
- Zmiešame s vajíčkom a troškou strúhanky, aby sa nám všetko dôkladne spojilo.
- Roštenku osolíme, okoreníme a nanesieme na ňu mleté mäso v tenkej vrstve.
- Doprostred vložíme navlhčené sušené slivky.
- Roštenec zrolujeme a zviažeme špagátikom.
- Keď je zelenina orestovaná, tak s ňou zasypeme roládu a dáme pece do rúry, v prípade potreby zalejeme vývarom.
- Keď je roláda mäkká, vyberiem ju zo zeleniny, dáme stranou a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme soľou a korením.
- Pridáme slivkovú marmeládu a zalejeme červeným vínom, zahustíme strúhaným perníkom a povaríme.
- Podávame plátok rolády preliatý perníkovou omáčkou.
K roláde sa hodí zemieková kaša, knedľa alebo štúchané zemiaky s jarnou cibuľkou. Zaujímavú prílohu môže byť i mrkvovo-zelerové pyré.