Penovačky

6 položiek celkom
Nylónová penovačka LT3986 Inox Lamart
Outlet
€3,19 –32 %
€2,15
LAM42003248
Penovačka/cedidlo PROFI PLUS, WMF
€26,90
WM1871976030
Cedník s naberačkou PRO, nerezová oceľ, Zwilling ZW37160005
Dierkovaná lyžica B BOIS, de Buyer
€23,90
DB270100
Penovačka/cedidlo B BOIS, drevená rukoväť, de Buyer DB270104
Penovačka/cedidlo DAILY 29 cm, strieborná, Nicolas Vahé NV160670013

Štrbinové lyžice – pohodlné vyprážanie

Na čo slúžia štrbinové lyžice?

Drážkované lyžice sú kuchynské náčinie, ktoré má v miske štrbiny alebo otvory, ktoré ich odlišujú od bežných alebo miešacích lyžíc. Drážkované lyžice možno použiť na celý rad kulinárskych úloh ako napr

  • pasírovanie kúskov jedla z tekutiny (vývar, vriaca voda, omáčka atď.) z tohto dôvodu sa nazývajú cedníkové lyžice
  • smaženie – vyprážanie jedla na hlbokom horúcom oleji
  • scedenie cestovín – ak chcete scediť cestoviny z vriacej vody, môžete použiť štrbinovú lyžicu na naberanie cestovín a nechať horúcu vodu odtiecť

V Kulina ponúkame rôzne štrbinové a cedníkové lyžice, ktoré budú ideálne na odkvapkávanie hustejších alebo redších omáčok od popredných výrobcov, ako sú de Buyer a WMF.

Aký je rozdiel medzi štrbinovou a perforovanou servírovacou lyžicou?

Perforovaná servírovacia lyžica a štrbinová servírovacia lyžica sú obidva typy lyžíc, ktoré sa používajú na odkvapkávanie alebo podávanie jedla, líšia sa však svojim dizajnom a funkciou. Rozdiel je v podstate vo veľkosti a tvare ich štrbín alebo otvorov.

Štrbinová lyžica má väčšie otvory, ktoré umožňujú odtekanie hustejších omáčok a menších čiastočiek jedla, keď sa používa na servírovanie. Perforovaná servírovacia lyžica má menšie otvory na odtok prebytočnej šťavy, sirupu alebo vody.

Nezabudnite si pozrieť aj náš výber súprav kuchynského náradia a cedníkov a sitiek , aby ste pri svojich kulinárskych experimentoch dosiahli čo najlepšie výsledky.