Nože na chlieb a pečivo

20 položiek celkom
Nôž na chlieb PROFESSIONAL "S" 20 cm, Zwilling
€97
ZW31026201
Nôž na chlieb GOURMET 20 cm, Wüsthof
€70
WU1035045720
Nôž na pečivo GERMAN PAKKA WOOD 20 cm, hnedý, Dellinger
Novinka
DNGRXZB2S8B
Kuchársky nôž ICE FORCE K2320214 20 cm, nehrdzavejúca oceľ, Tefal TEFK2320214
Nôž na chlieb BAMBOO 20 cm, Samura
€38,70
SMRSNBNCH
Nôž na chlieb CLASSIC 20 cm, Wüsthof
€114
WU4149
Nôž na chlieb CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
€127
WU416620
Nôž na chlieb DAMASCUS 20 cm, Samura
€144,40
SMRSNDNCH
Nôž na chlieb ELEVATE 10533 20 cm, Joseph Joseph JS10533
Nôž na chlieb FIVE STAR 20 cm, Zwilling
€99 –7 %
€92
ZW30046201
Nôž na chlieb ICE FORCE K2320414 20 cm, nehrdzavejúca oceľ, Tefal TEFK2320414
Nôž na chlieb IKON 20 cm, Wüsthof
€219
WU496620
Nôž na chlieb KINEO 20 cm, WMF
€57,90
WM1896186032
Nôž na chlieb LAGUIOLE LUXURY 20 cm, olivové drevo, Laguiole LAGSDV-301296
Nôž na chlieb PREMIUM 20 cm, čierny, Laguiole
€22
LAGSDV-300978
Nôž na chlieb PRO 20 cm, Zwilling
€100
ZW38406201
Nôž na chlieb TWIN GOURMET 20 cm, Zwilling
€45
ZW31645200
Nôž na chlieb TWIN POLLUX 20 cm, Zwilling
€66 –6 %
€62
ZW30726201

Nôž na chlieb - nôž do každej kuchyne

Čo robí nôž nožom na chlieb?

Nôž na chlieb je dlhý nôž so zúbkovanou čepeľou. Zvyčajne je dosť flexibilný a dostatočne jemný na to, aby zostal chlieb neporušený, zatiaľ čo ho stále krájate. Zúbkovaná čepeľ vám umožní nakrájať mäkký chlieb a prejsť jeho kôrkou bez zubatých hrán a bez drvenia a sploštenia bochníka. Tento typ noža je jedným z troch základných nožov do každej kuchyne – pozrite si nášho dokonalého sprievodcu nákupom noža tu.

V Kulina nájdete kvalitné nerezové nože na chlieb od spoľahlivých značiek ako Wusthof, Zwilling alebo WMF. Môžete si tiež vybrať kované nože na chlieb holandskej značky Forged alebo si pozrieť naše najpredávanejšie nože na chlieb tu.

Na čo slúži nôž na chlieb?

Nôž na chlieb je veľmi všestranný a možno ho použiť nielen na krájanie chleba. Vďaka zúbkovanému ostriu je ideálny na krájanie mäkkých koláčov (piškót) aj hustých koláčov (piškóty), všetkého ovocia a zeleniny s tvrdou šupkou – paradajky, ananás, tekvica, melón atď.

Ako nabrúsiť nôž na chlieb?

Chlieb s nožom by sa mal brúsiť, ale nie je potrebné ho brúsiť tak často ako nôž šéfkuchára. Neexistuje nič také ako automatická brúska na nože, takže to musíte urobiť ručne. Na brúsenie noža so zúbkovanou čepeľou budete potrebovať keramickú alebo oceľovú honovaciu tyč. Vezmite si nôž na chlieb, položte ho na tyč a niekoľkokrát ním pohybujte hore a dole. Musíte to urobiť zubami po celej dĺžke noža a jemne prejsť tyčou cez každé zúbkovanie. Môžete tiež vziať svoj nôž k špecialistovi.

Ako sa starať o nôž na chlieb?

Ak chcete, aby váš nôž na chlieb vydržal veky, uistite sa, že pri čistení a skladovaní nožov dodržiavate tieto jednoduché pravidlá:

  • nože sú často vhodné do umývačky riadu, ale odporúčame čistiť nôž ručne, pretože umývacie prostriedky môžu poškodiť povrch oceľovej čepele
  • ak má nôž drevenú rukoväť, nedávajte ho do umývačky riadu
  • aby sa drevené rukoväte nevysušili, pravidelne ich olejujte ľanovým olejom alebo včelím voskom
  • nôž skladujte oddelene, aby sa čepele neotupili. Použite blok na nože alebo puzdro na nože
  • pravidelne brúste nôž