Vykosťovací nôž Fibre Karbon 2 De Buyer 13 cm

Kód: 4284.13PP
€65,99 –20 %
Filetovací nůž Fibre Karbon 2 De Buyer 16 cm
€65,99 –20 % €52,79 €43,63 bez DPH
Ihneď k odoslaniu

Vykosťovací nôž De Buyer má čepeľ dlhú 13 cm vyrobenú z vysoko kvalitnej nemeckej nožiarskej ocele. Extrémna ostrosť, unikátny systém vyváženia noža podľa potreby kuchára. Rukoväť je zhotovená pre pohodlnú prácu bez únavy.

Detailné informácie

Podrobný popis

SKNE_doumyvacky

POPIS

Vykosťovací nôž z kolekcie Fibre Karbon 2 od výrobcu De Buyer má krátku čepeľ a je extrémne ostrý. Tento nôž je ideálny na vykosťovanie mäsa, môžete s ním pohodlne oddeliť kĺby. 

Čepeľ noža je vyrobená z vysoko kvalitnej nemeckej nerezovej ocele X50CrMoV15 (špeciálna nožiarska oceľ) s tvrdosťou 56 HRC (Rockwellovej stupnice tvrdosti). Rada FK2 má unikátny systém vyváženie noža podľa potreby konktrétneho kuchára. Stačí iba odšróbovať nerezovú pätku na rukoväti a odobrať potrebné množstvo nerezových vložiek.

Rukoväť je vyrobená ručne vrstvením u uhlíkových vlákien. Vďaka tomu je veľmi odolná, pevná a prináša pohodlný a prirodzený úchop pre krájanie bez námahy. Záštita chráni prsty. Odporúčame iba šetrné ručné umývanie a pravidelnú údržbu pomocou ocieľky a brúsky na nože. Pre bezpečné uloženie noža je ideálny stojan na nože.

ŠPECIFIKÁCIE

Dĺžka nože: 27,8cm

Dĺžka čepele: 13 cm

Materiál: špeciálna nožiarska oceľ, uhlíkové vlákna (rukoväť)

Farba: strieborná, čierna (rukoväť)

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Nôž je ideálny na vykosťovanie mäsa od kostí.

Ostrie je extrémne ostré.

Čepeľ noža je vyrobená zo špičkovej nemeckej nerezovej ocele.

Jedinečný systém vyváženia noža podľa potrieb kuchára.

Záštita chráni prsty. Hladký prechod medzi záštitou a rukoväťou.

Ergonomická rukoväť prináša bezpečný, pohodlný a príjemný úchop pre prácu bez únavy.

Nôž je vhodný aj pre profesionálne použitie.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do umývačky: Nie

ROZDIEL MEDZI OCIEĽKOU, BRÚSKOU NA NOŽE A BRÚSNYM KAMEŇOM

Ocieľku na nože použijete pri pravidelnej údržbe - pokojne pred každým použitím noža. Brúska na nože alebo brúsny kameň však iba raz za čas pre obnovenie pôvodnej ostrosti noža, teda keď už je nôž skutočne tupý.

OCIEĽKA NA NOŽE

Ocieľka na nože slúži pre pravidelnú údržbu nožov. Pomocou ocieľky na nože jednoducho a rýchlo obnovíte pôvodnú ostrosť vašich nožov. Ocieľku používajte k udržiavaniu ostria. Na už tupom noži nieje jednoduché ocieľkou ostrie vytvoriť - v tomto prípade zvoľte brúsku na nože alebo brúsny kameň. Ocieľka má rukoväť a brúsna časť môže mať jemnejší alebo hrubší povrch. Ocieľka nieje praktická pre údržbu príliš veľkých nožov.

Brúsna časť ocieľky môže byť vyrobená z rôznych materiálov - diamantová, keramická, zo špeciálnej nožiarskej ocele a podobne. Dĺžku brúsnej časti voľte podľa dĺžok ostria nožov, ktoré budete ocieľkou brúsiť. Máme pre vás ocieľky s brúsnou časťou od 20 cm až po 31,5 cm - špeciálna mäsiarska ocieľka pre brúsenie veľkých nožov.

Brúsenie nožov ocieľkou

ocílka

Ocieľku držte zvislo v jednej ruke a nôž v druhej ruke (naklonený zhruba 20°C k povrchu ocieľky). Najlepšie je mať oporu (napr. stôl a ocieľku podložiť utierkou, aby nešmýkala), aby ste udržali rovnaký uhol po celej čepele a ostrenie bolo presné. Práca s ocieľkou vyžaduje cvik, aby na ostrí nevznikali nežiadúce zúbky. Nožom tiahnite od päty ku špičke a zopakujte toto z druhej strany čepele (z každej strany 20 x). Snažte sa držať stále rovnaký uhol, ktorý zviera nôž s ocieľkou a príliš netlačte.

BRÚSKA NA NOŽE

Brúska na nože slúži pre obnovenie pôvodnej ostrosti noža. Na rozdiel od ocieľky na nože si poradí aj už s tupým nožom. Brúska na nože obsahuje brúsne kotúče z rôznych materiálov, ktorými nôž preťahujete. Brúsenie nožov pomocou brúsky je tak veľmi jednoduché a rýchle. Stačí párkrát prejsť ostrím noža po celej dĺžke brusnými kotúčmi a máte opäť nôž perfektne ostrý. Brúsku stačí použiť raz za mesiac alebo v prípade, že už je nôž tupý. Pre pravidelnú údržbu pred krájaním potom postačí ocieľka na nože.

BRÚSNY KAMEŇ

Brúsny kameň na nože má povrch s určitou hrubosťou. Existuje aj brúsny kameň dvojzrnný s jednou stranou hrubou a druhou stranou jemnou. Brúsny kameň sa používa na obnovu pôvodnej ostrosti nožov - ako brúska na nože. Brúsny kameň sa musí pred použitím navlhčiť a ostrie nožov k nemu musíte položiť v správnom uhle (zhruba 12 - 15 °).

Brúsenie noža brúsnym kameňom

brousek

Ostrie noža položte na jeden koniec kameňa a rovnomerne nožom tiahnite mierne doprava proti ostriu. Nôž otočte a tiahnite rovnakým spôsobom ale opačným smerom. Prejdite vždy po celej dĺžke ostria. Dajte však pozor, aby ste nezavadili ostrím o hranu brúsneho kameňa. Tiahnite nožom, ako keby ste chceli nožom z brúsky odrezať tenký plátok. Na nôž príliš netlačte. Najprv brúste na hrubšom povrchu a potom už na jemnejšom, kde ostrie vyhladíte a odstránite zvyšky po brúsení.

ZRNITOSŤ BRÚSNEHO KAMEŇA

Zrnitosť brúsneho kameňa voľte podľa použitia noža. Ostrie vybrúsené na brúsnom kameni s väčšou hrubosťou je ideálny pre krájanie mäkkých a vláknitých ingrediencií ako je zelenina alebo mäso. Na jemnejších brúsnych kameňoch (s menšou hrubosťou) získate hladkého ostria, ktoré je vhodné pri rezaní skôr tlakom ako ťahom napr. pri sekaní alebo sťahovaní kože. Vzniknuté ostrie závisí na hrubosti (zrnitosti) brúsneho kameňa a uhle, pod ktorým nôž brúsite.

Zrnitosť (hrubosť) brúsneho kameňa sa udáva číslom, ktoré odpovedá počtu ok sita na jeden palec (25,4 mm), ktorým ešte brusivo pri preosívani prepadne. Teda čím väčšie číslo, tým hustejšie sito a tým jemnejšie brusivo. Medzinárodné normy FEPA (Federácia európskych brúsnych pomôcok) udáva zrnitosť viď tabuľka:

 Zrnitosť podľa FEPA

 Slovný názov

 7, 8, 10, 12

 hrubá

 14, 16, 20, 22, 24, 30

 hrubá

 36, 40, 46, 54, 60

 stredná

 70, 80, 90, 100, 120

 jemná

 150, 180, 220, 240

 veľmi jemná

 280, 320, 400, 500, 600

 zvlášť jemná

 800, 1000, 1200

 extra jemná

Zdroj: http://www.vsharp.cz/o-brouseni/

nože banner

ČO ĎALEJ?

Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.

Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné produkty značky De Buyer alebo na podobné produkty ďalších značiek.

Dodatočné parametre

Kategória: Vykosťovacie nože
Záruka: 2 roky
Typ produktu: Vykosťovací nôž
Dĺžka čepele: 13 cm

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

De Buyer je francúzsky výrobca profesionálneho riadu a kuchynského vybavenia, ktoré je vyrobené ekologickým spôsobom, bez umelých prímesí a chemikálií. V ich sortimente nájdete vysoko kvalitné panvice, hrnce, nože, príslušenstvo na pečenie a ďalšie pomôcky do vašej kuchyne. 

Panvice De Buyer sú špeciálne vybavené vrstvou na báze včelieho vosku, ktorá zaisťuje ich dokonalú nepriľnavosť. Môžete si vybrať panvice rôznych veľkostí a zameraní napríklad panvice na lievance pre dokonalé tvarované lievance, panvice na palacinky, panvica na grilovanie s mriežkou alebo steakovú panvicu pre prípravu perfektných steakov.

debuyer_panevProdukty De Buyer sa vyznačujú funkčnosťou, odolnosťou a vysokou kvalitou. Vyberte si napríklad zo širokej ponuky panvíc. V ponuke je napríklad palacinková panvica, steaková a grilovacia panvica, WOK panvica alebo univerzálna panvica pre prípravu rozmanitých jedál.

Vybrať si

VYBERAJTE AJ PODĽA TYPU:

Param_brand_hrnce_DB Param_brand_panve_DB Param_brand_poklice_DB Param_brand_noze_DB