Panvica na vyprážanie MINERAL B 28 cm, oceľ, de Buyer
Kód: DB561028Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Mineral B je séria oceľových panvíc od francúzskej spoločnosti de Buyer. Spoločnosť de Buyer má tradíciu už od roku 1830 a je celosvetovo uznávaná, najmä v profesionálnej sfére, kde sú oceľové panvice veľmi obľúbené pre svoje nenahraditeľné vlastnosti pri pečení mäsa alebo zeleniny. Rad panvíc Mineral B je vyrobený z vysoko kvalitnej hrubej ocele s povrchovou úpravou na báze včelieho vosku. To ich chráni pred oxidáciou a zvyšuje prirodzené nepriľnavé vlastnosti panvíc, ktoré sa navyše každým použitím zlepšujú. Panvice sú určené na všetky typy varných zdrojov vrátane indukcie. Panvice z minerálnej ocele B sú 100 % prírodné, ekologické a recyklovateľné.
Panvice s obsahom minerálov B možno v rúre používať len na krátky čas pečenia, maximálne 10 minút pri teplote 180 °C. V prípade dlhšieho pobytu panvice v rúre by mohlo dôjsť k poškodeniu lakovanej rukoväte. Ak dávate prednosť panvici, ktorú môžete používať aj v rúre na neurčitý čas, vyberte si panvicu zo série Mineral B PRO alebo French Collection B Element.
Minerálne panvice B v skratke:
- Panvice sú ideálne na prudké restovanie mäsa či zeleniny a grilovania. Na chrumkavé palacinky a dokonalé omelety.
- Oceľ je 100% prírodný materiál s povrchovou úpravou založenou na včelom vosku.
- Panvice Mineral B nemajú umelý nepriľnavý povrch, neobsahujú PFOA ani PTFE.
- Bez pridaných chemikálií - výroba šetrná k životnému prostrediu.
- Ekologické a recyklovateľné.
- Molekuly železa z panvice sú zdraviu prospešné.
- Panvice je možné používať pri veľmi vysokých teplotách, pri ktorých sa pripravovaný pokrm veľmi rýchlo zatiahne a nedôjde k úniku vitamínov ani výživných látok.
- Čím viac sa panvica používa, tým lepšie sú jej nepriľnavé vlastnosti.
- Vynikajúca tepelná vodivosť.
- Robustné prevedenie, veľmi dlhá životnosť.
Ako sa starať o panvice MINERAL B:
- Oceľové panvice de Buyer sú panvice na celý život a vzťahuje sa na ne aj doživotná záruka. To sa však nevzťahuje na nároky spôsobené nesprávnym používaním. Pred prvým použitím si pozorne prečítajte návod na použitie.
- Oceľ je prírodný materiál a panvice sa vyrábajú ručne. Preto môžu mať drobné prirodzené estetické nedostatky.
- Pred prvým použitím panvicu vybaľte z pôvodného obalu a umyte ju špongiou pod horúcou tečúcou vodou. Dôkladne umyte vosk z celého povrchu panvice.
- Vypáľte panvicu, postup si môžete pozrieť vo videu vpravo. Zapnite varnú dosku na stredný výkon, aby sa zabránilo vyskakovaniu dna (najmä pri indukcii), a položte na ňu panvicu. Do panvice nalejte asi 1-2 mm oleja a nechajte ju zohrievať, kým sa z oleja nezačne dymiť = pripálenie je hotové (počas pripálenia panvicu otáčajte, aby sa olej dostal aj na vnútorné strany, panvica začne na dne miestami tmavnúť).
- Nechajte panvicu vychladnúť a utrite zvyšný olej obrúskom alebo handričkou, neumývajte, aby ste zachovali ochranný film a zabránili hrdzaveniu, panvica je pripravená na použitie.
- Po použití stačí panvicu utrieť papierovou utierkou, naolejovaný povrch panvicu chráni. Skladujte na suchom mieste.
- Čistiace prostriedky používajte len výnimočne a NIKDY nedávajte panvicu do umývačky riadu alebo ju nenechávajte namočenú!!!
Postupné tmavnutie panvice je prirodzené a zabezpečuje lepší nepriľnavý povrch. Prípadnú hrdzu možno odstrániť drsnou stranou špongie a potom naolejovať, nie je to dôvod na reklamáciu panvice.
Oceľová panvica a indukcia:
Oceľ (železo) je veľmi reaktívny vodič tepla, a preto je jej indukčný ohrev výnimočný. Dodržiavajte preto nasledujúce pokyny týkajúce sa indukčného variča:
- nepoužívajte maximálny výkon. Aj nižší výkon na indukcii stačí na skvelé prepečenie
- nepoužívajte funkciu Booster (rýchle spustenie ohrevu)
- panvicu neprehrievajte, ak je prázdna
Dodatočné parametre
Kategória: | PřeloženoPanvice vhodné na indukciuVhodné na indukciu |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnosť: | 2.15 kg |
Vlastnosti: | Vhodné na indukciu |
How to season a carbon steel pan?
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.