Servírovacie taniere

104 položiek celkom
Servírovací tanier MIDORI 32,5 x 13,5 cm, zelená, keramika, MIJ MIJC0692
Tanier na sushi a sashimi COBALT BLUE 43 x 22,5 cm, MIJ MIJC6243
Servírovací tanier SABLO D 21 x 15 cm, krémová, Blomus BM64111
Servírovací tanier LEGIO NOVA 37 x 25 cm, Eva Solo
€92,70
ES887291
Servírovací tanier SAND FADE 29,5 x 12 cm, béžový, MIJ MIJC4050
Servírovací tanier Legio Nova biely 37 x 13 cm Eva Solo ES887294
Servírovací tanier AQUA SPLASH 20 x 14 cm, modrá, MIJ MIJC5428
Servírovací tanier FROMAGE 13 cm, hnedý, drevo, Nicolas Vahé NV161601455
Servírovací tanier LEGIO NOVA 37 x 32 cm, Eva Solo
€60,90
ES887261
Hore
Ďalšie produkty

Taniere - elegantný spôsob servírovania jedla

Na čo sa používajú taniere?

Tanier je veľká plochá servírovacia misa, zvyčajne oválneho, obdĺžnikového alebo okrúhleho tvaru, ktorá sa používa na servírovanie mäsa, zeleniny, šunky alebo iného druhu jedla (teplého alebo studeného). Často sa používajú počas rodinných večerí, spoločenských udalostí, večierkov, svadieb, banketov a v reštauráciách na servírovanie teplých jedál, predjedál, celého moriaka alebo kačice, hlavných jedál, dezertov, ovocia, krekrov, sendvičov a iných jedál. Sú veľmi praktické vďaka svojej veľkorysej veľkosti a navyše umožňujú dobre organizovanú a estetickú prezentáciu potravín.

Aký je rozdiel medzi podnos na servírovanie a servírovací tanier?

Medzi podnos na servírovanie a tanierom je niekoľko rozdielov, oba sú ploché a používajú sa na prepravu alebo servírovanie jedla.

Podnos je prenosná nádoba (často s držadlami), ktorá sa používa na prenášanie pohárov, nápojov alebo občerstvenia na stôl (do jedálne, obývačky alebo na terasu). Aby sa zabránilo pádu predmetov, môžu mať podnosy vyvýšené strany a často sú vyrobené z rôznych materiálov vrátane kovu, plastu alebo dreva.

Na druhej strane, tanier je zvyčajne vyrobený z porcelánu alebo keramiky a používa sa na servírovanie jedla položeného priamo na jeho povrchu. Môžete ho použiť na prepravu jedla z kuchyne na jedálenský stôl , ale nekladiete naň iné nádoby alebo kontajnery, ako je to v prípade podnosu.

Na záver možno povedať, že na servírovanie jedla sa môžu používať podnosy aj misy, avšak podnosy sú zvyčajne menšie a používajú sa na prepravu menších potravín a pohárov, zatiaľ čo misy sú väčšie a používajú sa na servírovanie mäsa alebo zeleniny.

Servírovacie podnosy dostupné na stránke Kulina sú starostlivo vybrané od špičkových značiek, ako sú Blomus, Revol,MIJ, a Bitz. Na elegantné servírovanie jedla môžete potrebovať aj stojany na torty, dosky na syr a tapas, košíky na chlieb a iné malé servírovacie nádoby.