Penovačky

12 položiek celkom

Výpis produktov

Penovačka/cedidlo PROFI PLUS 11 cm, WMF
€35,90
WM1871026030
Penovačka/cedidlo PROFI PLUS, WMF
€27,89 –10 %
€25
WM1871976030
Prachovka z peria 31 cm, hnedá, silikónová, Staub
€19,67
ST405031000
212809 penovacka naberacka derovana original profi 33 cm stribrna nerezova ocel fissler FS084008140000
Cedník PRO 33 cm, Zwilling
€36,49 –26 %
€27
ZW37160004
Dierkovaná lyžica GOOD GRIPS 33 cm, sivá, silikónová, OXO OXO11281600
Penovačka/cedidlo B BOIS, drevená rukoväť, de Buyer DB270104
Penovačka/cedidlo DAILY 29 cm, strieborná, Nicolas Vahé NV160670013

Ovládacie prvky výpisu

12 položiek celkom

Štrbinové lyžice – pohodlné vyprážanie

Na čo slúžia štrbinové lyžice?

Drážkované lyžice sú kuchynské náčinie, ktoré má v miske štrbiny alebo otvory, ktoré ich odlišujú od bežných alebo miešacích lyžíc. Drážkované lyžice možno použiť na celý rad kulinárskych úloh ako napr

  • pasírovanie kúskov jedla z tekutiny (vývar, vriaca voda, omáčka atď.) z tohto dôvodu sa nazývajú cedníkové lyžice
  • smaženie – vyprážanie jedla na hlbokom horúcom oleji
  • scedenie cestovín – ak chcete scediť cestoviny z vriacej vody, môžete použiť štrbinovú lyžicu na naberanie cestovín a nechať horúcu vodu odtiecť

V Kulina ponúkame rôzne štrbinové a cedníkové lyžice, ktoré budú ideálne na odkvapkávanie hustejších alebo redších omáčok od popredných výrobcov, ako sú de Buyer a WMF.

Aký je rozdiel medzi štrbinovou a perforovanou servírovacou lyžicou?

Perforovaná servírovacia lyžica a štrbinová servírovacia lyžica sú obidva typy lyžíc, ktoré sa používajú na odkvapkávanie alebo podávanie jedla, líšia sa však svojim dizajnom a funkciou. Rozdiel je v podstate vo veľkosti a tvare ich štrbín alebo otvorov.

Štrbinová lyžica má väčšie otvory, ktoré umožňujú odtekanie hustejších omáčok a menších čiastočiek jedla, keď sa používa na servírovanie. Perforovaná servírovacia lyžica má menšie otvory na odtok prebytočnej šťavy, sirupu alebo vody.

Nezabudnite si pozrieť aj náš výber súprav kuchynského náradia a cedníkov a sitiek , aby ste pri svojich kulinárskych experimentoch dosiahli čo najlepšie výsledky.