Nože na chlieb a pečivo

1 položiek celkom
Nôž na chlieb PROFESSIONAL "S" 20 cm, Zwilling
€115
ZW31026201

Nôž na chlieb - nôž do každej kuchyne

Čo robí nôž nožom na chlieb?

Nôž na chlieb je dlhý nôž so zúbkovanou čepeľou. Zvyčajne je dosť flexibilný a dostatočne jemný na to, aby zostal chlieb neporušený, zatiaľ čo ho stále krájate. Zúbkovaná čepeľ vám umožní nakrájať mäkký chlieb a prejsť jeho kôrkou bez zubatých hrán a bez drvenia a sploštenia bochníka. Tento typ noža je jedným z troch základných nožov do každej kuchyne – pozrite si nášho dokonalého sprievodcu nákupom noža tu.

V Kulina nájdete kvalitné nerezové nože na chlieb od spoľahlivých značiek ako Wusthof, Zwilling alebo WMF. Môžete si tiež vybrať kované nože na chlieb holandskej značky Forged alebo si pozrieť naše najpredávanejšie nože na chlieb tu.

Na čo slúži nôž na chlieb?

Nôž na chlieb je veľmi všestranný a možno ho použiť nielen na krájanie chleba. Vďaka zúbkovanému ostriu je ideálny na krájanie mäkkých koláčov (piškót) aj hustých koláčov (piškóty), všetkého ovocia a zeleniny s tvrdou šupkou – paradajky, ananás, tekvica, melón atď.

Ako nabrúsiť nôž na chlieb?

Chlieb s nožom by sa mal brúsiť, ale nie je potrebné ho brúsiť tak často ako nôž šéfkuchára. Neexistuje nič také ako automatická brúska na nože, takže to musíte urobiť ručne. Na brúsenie noža so zúbkovanou čepeľou budete potrebovať keramickú alebo oceľovú honovaciu tyč. Vezmite si nôž na chlieb, položte ho na tyč a niekoľkokrát ním pohybujte hore a dole. Musíte to urobiť zubami po celej dĺžke noža a jemne prejsť tyčou cez každé zúbkovanie. Môžete tiež vziať svoj nôž k špecialistovi.

Ako sa starať o nôž na chlieb?

Ak chcete, aby váš nôž na chlieb vydržal veky, uistite sa, že pri čistení a skladovaní nožov dodržiavate tieto jednoduché pravidlá:

  • nože sú často vhodné do umývačky riadu, ale odporúčame čistiť nôž ručne, pretože umývacie prostriedky môžu poškodiť povrch oceľovej čepele
  • ak má nôž drevenú rukoväť, nedávajte ho do umývačky riadu
  • aby sa drevené rukoväte nevysušili, pravidelne ich olejujte ľanovým olejom alebo včelím voskom
  • nôž skladujte oddelene, aby sa čepele neotupili. Použite blok na nože alebo puzdro na nože
  • pravidelne brúste nôž