Kuchynské obracačky

7 položiek celkom
Kuchynská obracačka 32 cm, na wok, drevo, Continenta CONT4932
Obracačka na burgery 38 cm, Rösle
€30
ROS25120
Stierka na cesto PROFI PLUS 32 cm, perforovaná, WMF WM1871596030
Obracačka GOOD GRIPS 32 cm, čierna, nerezová oceľ, OXO OXO11186700
Kuchynská obracačka INGENIO WOOD K2303314 32 cm, drevo, Tefal TEFK2303314
Kuchynská obracačka PROFILE 32 cm, drevo, Brabantia BRAB260629

Kuchynské obracečky – pohodlný spôsob manipulácie s teplým jedlom

Čo je to obracačka a na čo sa používa v kuchyni?

Obracačka je kuchynský riad, ktorý sa používa na prevracanie, otáčanie alebo zdvíhanie potravín, ako sú palacinky, vajcia, hamburgery a ryby. Obracačky sú základnými nástrojmi v každej kuchyni a bežne sa používajú na rôzne techniky varenia, ako je restovanie, grilovanie a vyprážanie.

Obracačka sa považuje za konkrétny typ kuchynskej špachtle. Dá sa použiť na servírovanie jedla, napríklad pri prenášaní pečiva z panvice na varenie alebo panvice na krepovanie do servírovacej misy.

Aký je rozdiel medzi špachtľou a obracačom?

Pojmy „stierka“ a „obracač“ sa niekedy používajú zameniteľne. Existuje však niekoľko technických rozdielov medzi týmito dvoma, z ktorých niektoré sú zdôraznené nižšie:

Tepelná odolnosť: Obracačky aj špachtle dokážu odolať vysokým teplotám, aj keď je oveľa pravdepodobnejšie, že sú na to špeciálne vyrobené. Kovová obracačka sa používa hlavne na otáčanie potravín cez vyhrievané povrchy. Obracačky sú vhodnejšie najmä na varenie, zatiaľ čo špachtle sa dajú použiť na pečenie aj varenie.

Materiál: Obľúbené sú silikónové alebo gumené špachtle, zatiaľ čo obracačky sú častejšie vyrobené z kovu alebo nehrdzavejúcej ocele. Oceľ a iné druhy kovov majú silnejšiu tepelnú odolnosť, čo je výhodné pre sústružníkov. Ak však potrebujete použiť obracačku s nepriľnavou panvicou alebo povrchom, ktorý nie je odolný proti poškriabaniu, mali by ste použiť obracačku alebo stierku z dreva, plastu alebo silikónu.

Povrch: Špachtle majú rôzne robustné povrchy, čo svedčí o širokej škále funkcií, ktoré môžu vykonávať. Často sa používajú na uvaľovanie cesta a cesta z misiek a miešanie prísad. Môžu byť úplne ploché alebo môžu mať vyšší zárez, kde sa pripája rukoväť. Na druhej strane obracačky majú zvyčajne vždy rovný povrch, pretože najlepšie podporuje ich primárny cieľ – dostať sa pod niečo a prevrátiť to.

Máme radosť z toho, že pre našich klientov na Kulina ručne vyberáme len tie najlepšie produkty, a preto naše kuchynské obracačky pochádzajú od renomovaných výrobcov ako de Buyer, WMFa Wusthof. A ak potrebujete viac kuchynského náradia, pozrite si našu kategóriu súprav kuchynského náčinia , aby ste dosiahli jednotnejší vzhľad vašej kuchyne.