Japonský nôž na zeleninu Shotoh Zwilling Miyabi 6000MCT 13 cm

Kód: MB34072131
ZadarmoZadarmo
Japonský nôž na zeleninu Shotoh Zwilling Miyabi 6000MCT 13 cm
€189 €157,50 bez DPH
Skladom (> 1 ks)

Japonský nôž na zeleninu Shotohčepeľ o dĺžke 13 cm, ktorá je vyrobená z 2 vrstiev nerezovej ocele s extrémne tvrdým jadrom z mikrokarbidovej práškovej ocele. Oceľ je kalená mrazom pre extrémnu tvrdosť 63 HRC. Japonský tvar čepele s tepaným povrchom. Ručné trojfázové brúsenie nožiarskými majstrami zaisťuje dlhodobú ostrosť. Pohodlná rukoväť z exotického dreva pre pohodlnú a bezpečnú manipuláciu. Dokonalé vyváženie. Iba ručné umývanie.

Detailné informácie

Podrobný popis

"Každý japonský šéfkuchár verí, že jeho duša sa stane súčasťou noža presne od okamihu, keď s ním začne pracovať. Nikdy by ste nemali vložiť svoju dušu do umývačky!"

Masaharu Morimoto, expert na japonskú kuchyňu a šéfkuchár

Extrémne ostrý japonský malý nôž SHOTOH, s tenkou, ale odolnou krátkou čepeľou, je ideálny na čistenie a krájanie zeleniny a ovocia. Vďaka neobyčajne jemnému ostriu využijete tento nôž aj ako dokonalý nástroj na špikovanie mäsa. Krátka čepeľ a pohodlná rukoväť umožnia precízne vedené rezy. SHOTOH patrí v Japonsku medzi najobľúbenejšie a najbežnejšie nože.

Špecifikácia: dĺžka čepele 13 cm, dĺžka rukoväte 11,4 cm, váha 0,086 kg

Rad nožov MIYABI 6000MCT kombinuje dokonalú funkčnosť, jedinečný dizajn a estetiku. Ich impozantné vlastnosti ocení každý profesionál, ako aj nadšený kuchársky nováčik. Japonské nože sú unikátne predovšetkým konštrukciou čepele a rukoväte. Každý jednotlivý nôž je výsledkom autentickej majstrovskej práce z „mesta nožov“ Seki. Extrémne tvrdé jadroz práškovej ocele Micro Carbide MC63 je uložené v 2 vrstvách ocele. Špeciálna povrchová úprava čepele Tsuchime je ručne tepaná, štruktúrovaný povrch vytvára funkčný a originálny vzhľad. Tsuchime sa v Japonsku prirovnáva k Mesiacu odrážajúcemu sa na hladine oceánu. Vzniknuté priehlbne efektívne zabraňujú prilepeniu krájaných surovín a nôž je extrémne výkonný. Kvôli dosiahnutiu ešte lepších vlastností ocele bolo použité unikátne kalenie postupom CRYODUR®, počas ktorého je zmrazená pri -196 ° C. Výsledný materiál sa môže pochváliť extrémnou tvrdosťou 63 Rockwella. Nôž je symetricky ručne brúsený. Ručné tradičné ostrenie Honbazuke je overené stovkami rokov práce nožiarskych majstrov. Ide o viacfázový proces brúsenia, pri ktorom je nôž najprv brúsený pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a finálne je ostrie doleštené koženým honovacím remeňom. Robustná rukoväť z exotického dreva Cocobolo Pakka je nielen dokonale vyvážená, ale aj tvarovo stabilná. Tmavý odtieň dreviny vzbudzuje luxusný dojem. Použitý prírodný materiál dokonale symbolizuje japonskou úctu k prírode. Sofistikované zdobenie rukoväte spočíva v detailoch ázijského štýlu – pätka s logom z nehrdzavejúcej ocele, mozaikovo štruktúrovaný ozdobný čap a zlatá a červená linka prinášajú silný estetický zážitok.

  • Extrémne tvrdé jadro z práškovej ocele Micro Carbide MC63
  • Tvrdosť 63 Rockwella
  • CRYODUR® – unikátny spôsob kalenia mrazom/temperovanie
  • 3 vrstvy ocele
  • Tsuchime povrch čepele – ručne tepaný
  • Autentický, úzky japonský tvar
  • Symetrický výbrus
  • Honbazuke unikátne trojfázové ručné brúsenie
  • Vysoká retencia ostria, odolnosť proti korózii a optimálna pružnosť
  • Ergonomická a tvarovo stabilná rukoväť z exotického dreva Cocobolo Pakka
  • Dokonalé vyváženie umožní pohodlnú prácu s nožom
  • Pätka s logom z nehrdzavejúcej ocele
  • Nesmie sa umývať v umývačke riadu

Krása a precíznosť sú hlavné črty japonskej kultúry, rovnakú filozofiu ctí aj značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožiarstva, už od 14. storočia. Japonský tradičný výrobca nožov spojil svoje precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardnou úrovňou nemeckej značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodná skupina ZWILLING si tak mohla svoje portfólio rozšíriť o vlastnú výrobu autentických japonských nožov a to priamo v centre japonského nožiarskeho priemyslu.

Výroba japonských mečov je v Zemi vychádzajúceho slnka tradícií už dlhé storočia. Samurajské meče boli a sú obdivované kvôli svojej jedinečnej elegancii, ostrosti, krásu a technickú dokonalosť. Precízne spracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepeľou sú dôstojným nasledovníkom tejto tradície. Ohromujúca, bezmála „chirurgická“ ostrosť nožov zachová štruktúru používaných surovín. Buďte nároční ako japonskí šéfkuchári a vaším cieľom vždy bude dokonale vyzerajúci chutný pokrm.

Odporúčania a údržba:

  • Nepoužívajte nože na krájanie extrémne tvrdých surovín, ako sú napr. zmrazené potraviny
  • Nevystavujte nôž dlhému kontaktu s vodou alebo soľou
  • Zabráňte ohýbaniu noža
  • Pre zachovanie ostrosti je vhodné po použití nôž ručne umyť šetrným čistiacim prostriedkom a ihneď osušiť
  • Chráňte ostrie pred nárazom
  • Ak nôž dlho nepoužívate, je vhodné zabaliť ho do suchej textílie alebo novinového papiera. Olej z tlačiarenskej černe, použitej na novinovom papieri, ochráni čepeľ pred možnou koróziou
  • Čepeľ môžete v rámci ochrany utrieť handričkou namočenou v oleji, zvýši sa tým odolnosť proti korózii
  • Skladujte nôž na bezpečnom mieste

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské a Santoku nože
Záruka: doživotná
Typ produktu: Japonský nôž Miyabi
Dĺžka čepele: 13 cm
EAN: 4009839307959

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: