Forma na koláč Emile Henry s vlnitým okrajom granátová 26 cm

Kód: 346131PP
€30,69 €25,36 bez DPH
Ihneď k odoslaniu

Keramická forma na koláč Emile Henry je ručne vyrobená zo špeciálnej burgundskej keramiky, ktorá je veľmi odolná. Forma má priemer 26 cm a výšku 5 cm. Vhodná do mikrovlnej rúry, umývačky riadu, mrazničky, chladničky, rúry.

Detailné informácie

Podrobný popis

CZ_mrazák SK_do_mikrovlnnej_rúry SK_dorury270 SK_doumyvacky SK_Chladnicka

POPIS

Keramická forma na koláč od výrobcu Emile Henry je vyrobená zo špeciálnej burgundskej keramiky, ktorá je odolná proti nárazom, poškriabaniu a teplotným šokom. Odolá teplotám od - 20°C do 270°C a môžete ju dať z mrazničky priamo do rúry, bez toho aby popraskala. Forma na koláč má priemer 26 cm, výšku 5 cm a objem 1,4 l. Je vyrobená ručne podľa generáciami overených postupov a má krásny francúzsky dizajn s výrazným vlnitým okrajom v granátovej farbe. Farby sú prírodné a jedná sa o precíznu ručnú prácu. Je vhodná do chladničky, mrazničky, mikrovlnej rúry, do umývačky riadu.

Koláčová forma na koláč Emile Henry je ideálna na pečenie ovocných, zeleninových aj mäsových koláčov. Vďaka krásnemu dizajnu sa forma hodí aj na servírovanie a bude krásnou ozdobou vášho prestretého stola. Forma nemá odnímateľné dno. Výhodou keramickej formy je rovnomerné vedenie tepla a keramická forma udrží koláč dlho teplý.

Expedujeme do 2 pracovných dní od objednania.

ŠPECIFIKÁCIE

Priemer: 26 cm

Výška: 5 cm

Objem: 1,4 l

Materiál: keramika

Farba: granátová

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Forma na koláč je vyrobená zo špeciálnej burgunskej keramiky, ktorá je odolná proti poškriabaniu, nárazom a teplotným šokom.

Ručne vyrobené.

Krásny francúzsky dizajn.

Ideálna na pečenie sladkých aj slaných koláčov (quiche).

Vhodná do chladničky, mrazničky, mikrovlnky, rúry aj do umývačky riadu.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do umývačky: Áno

Vhodné do chladničky: Áno

Vhodné do mrazničky: Áno do - 20 °C

Vhodné do mikrovlnej rúry: Áno

Vhodné do rúry: Áno do 270 °C

ČO JE QUICHE?

Quiche je francúzsky slaný koláč, jeho základom je krehké cesto a smotanová náplň. Slovo Quiche pôvodne vzniklo skomolením nemeckého slova Kuchen, čo znamená v preklade koláč. Teraz je quiche neoddeliteľnou súčasťou francúszkej kuchyne. Náplň slaného koláča tvoria vajcia, tučná smotana a iné prísady ako je napríklad slanina, cibuľa, syr atď. Existuje veľa receptov na francúzsky quiche.

Krehké cesto je tvorené iba dvomi inregienciami a to múkou a maslom v pomere zhruba 2:1. V niektorých receptoch nájdete tiež vajcia. Cesto je najlepšie nechať aspoň hodinu vychladnúť v chladničke, ale môžete ho tam nechať aj cez noc. Vďaka tomu sa suroviny krásne spoja a pri vaľkaní nebudete cesto tak mazľavé. Vyvaľkať by ste mali na hrúbku zhruba 3 - 4 mm. Odporúčame vaľkať cesto medzi dvomi lisami pečiaceho papiera. Quiche sa pečie v tradičných formách na quiche, ktoré majú kruhový tvar a vyšší okra, ktorý je tzv. vlnkovaný. Koláč často obsahuje dosť tuku a tak nemusíte formu vymazávať ďalším tukom.

Cesto po vaľkaní preneste do formy a vyložte vrátane vyššieho vrúbkovaného okraja. Cesto sa pečie najskôr bez náplne, zaťaženými fazuľami, ktoré odporúčame prepichať vidličkou, aby sa nenafukovalo. Až potom  sa naplní a pečie dozlatova. Výsledkom je chrumkavé cesto dokookola a vláčna náplň, ktorú si môžete upraviť podľa vlastnej chuti či fantázie. Quiche je dobrý teplý aj studený. Ideálny na obed, večeru alebo napríklad na svačinu. Vyskúšajte napríklad pórkový, cibuľový, špargľový alebo napríklad slanivový quiche.

Quiche so slaninou, špenátom a chedarom

QUICHE SO SLANINOU, ŠPENÁTOM A CHEDAROM

Cesto: 180 g hladkej múky, 80 g masla (trochu zmäknutého), cca 2 lyžice studenej vody, zarovnaná lyžička soli

Náplň: 20 dkg anglickej slaniny na plátky, 150 g syru cheddar, 60 g baby špenátu, 1 väčšia cibuľa, 4 vajcia, 300 ml smotany na šľahanie 31%, soľ a čierne korenie

Ďalej sa vám bude hodiť: kruhová forma na koláč s priemerom 24 cm, potravinárska fólia a alobal, lúštenina na zaťaženie cesta (ryža, šošovica, fazuľa...), vajcia na potretie cesta

Postup:
1. Do misky nasypte múku, soľ a pridajte na menšie kúsky nakrájané maslo. Vypracujte drobenku, do ktorej pridáve dve lyžice studenej vody a spracujte, pokiaľ nevznikne hladké cesto, ktoré nelepí. Pokiaľ sa bude cesto droliť pridávajte vodu. Pokiaľ sa bude lepiť, pridajte múku. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke 30 minút odležať.

2. Predhrejte rúru na 190°C a pripravte si formu na koláč. Vyberte cesto z chladničky a nechajte ho trošku povoliť. Potom cesto vyvaľkajte na placku o hrúbke cca 2 - 3 mm.

3. Vyvaľkané cesto preneste do formy a prstami ho natlačte na steny formy tak, aby všade trošku vykukovalo nad okraj. Potom cesto na dne prepichnite na niekoľkých miestách vidličkou, prikryte ho alobalom alebo pečiacim papierom a nasypte na neho fazule alebo inú lúšteninu. Prepichnutie cesta vidličkou a zaťaženie zabráni nafukovaniu cesta pri pečení.

4. Pečte v predohriatej rúre 15 minút. Po 15 minútach vyberte alobal s fazuľami, cesto potrite rozšľahaným vajíčkom a dajte ho ešte bez alobalu na 3 až 5 minút piecť, aby cesto malo krásnu zlatavú farbu.

5. Počas pečenia cesta si pripravte náplne. V miske rozšľahajte vajcia, prilejte smotanu, pridajte soľ (s tou opatrne - slanina a syr sú dosť slané), čierne korenie a prisypte polovicu nastrúhaného syra. 

6. Potom prekrojte cibuľu na polovicu a nakrájajte na tenké prúžky, slaninu na kostičky a na panvici všetko osmažte dozlatova. Na záver primiešajte špenát a vo chvílke, keď začne mäknúť, panvicu odstavte. Zmes nechajte trochu vychladnúť a potom do nej pridajte zmes vajec so smotanou.

7. Zmes vlejte na predpečené cesto. Zasypte druhou polovicou nastrúhaného cheddaru a dajte do rúry.

8. Pečte cca 30 minút na 180 °C dozlatova. Hotový quiche poznáte tak, že keď s ním zatriasete, tak po krajoch je tuhý a uprostred sa ešte trošku trasie.

Quiche nechajte úplne vychladnúť a potom ho nakrájajte. Hneď z rúry by vám nedržal pohromade a náplň by sa roztiekla.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: http://www.mycookingdiary.cz/recept/francouzsky-quiche/

 

ČO ĎALEJ?

Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.

Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné produkty značky Emile Henry alebo na podobné produkty ďalších značiek.

Dodatočné parametre

Kategória: Formy na koláč
Záruka: 10 rokov
Typ produktu: Forma na koláč

Emile Henry tradičná francúzska keramika

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
Forma na koláč Emile Henry granátová 26 cm Forma na koláč Emile Henry granátová 26 cm
5
Avatar autora | 15.5.2019
Riady špičkovej kvality, som absolútne spokojná, je vhodná aj do umývačky riadu. Treba dať pozor a netrieskať ňou, keď je horúca, mne sa takto jednu podarilo rozbiť, takže som si objednala ďalšiu. Stojí to za to. Ešte plánujem doobjednať zapekacie misky.

Tradícia francúzskej spoločnosti Emile Henry siaha až do 1850. Už 6 generácií si vzájomne predáva rodinné dedičstvo a skúsenosti pri výrobe unikátnej keramiky. Každý kus je ručne vyrobený a starostlivo opracovaný. Keramika Emile Henry je pálená zo špeciálnej hliny, výrobky sú vybavené jedinečnou paletou farieb a majú nádherný francúzsky dizajn. V sortimente nájdete napríklad zapekacie misky, formy na koláče - quiche, pekáče, misky na Creme Brulee, ale tiež hrnce, taniere džbány a iné doplnky do kuchyne a na jedálny stôl.