Drevené dosky na krájanie

Najväčšou výhodou drevených dosiek je, že sú vyrobené z prírodných materiálov, ktoré vám takmer vôbec neotupia nože narozdiel od plastových. Na niektorých drevených doskách sú praktické drážky pre odvod šťavy či krvi z mäsa. Drevené dosky majú krásny prírodný vzhľad a sú vhodné aj na servírovanie pokrmov. 

Kuchynské dosky na krájanie z dreva nie sú vhodné do umývačky riadu a sú náchylné na chytanie pachov a farieb. Sú ideálna na krájanie a porcovanie mäsa, ale výborne sa na nej krája aj zelenina - tu ale opatrne na zafarbenie. Odporúčame si určiť jednu dosku na mäso a krájať na ňom iba mäso. Na ďalšie ingrediencie výrazných chutí a farieb si radšej vezmite plastovú dosku. Tiež u kuracieho mäsa buďte opatrný, tam zvoľte radšej plastovú dosku, ktorú môžete umývať v umývačke riadu pri vysokej teplote, aby ste sa zbavili baktérií.

TIP: Drevenú dosku odporúčame raz za čas natrieť olejom pre stálosť farieb a proti vysušeniu materiálu.