Sójové omáčky

Najpredávanejšie

sojova omacka kikkoman 150 ml
 
€3,49
Detail
6 položiek celkom

Sójová omáčka je tmavá, hnedá, slaná omáčka, ktorá sa používa k dochuteniu predovšetkým ázijských pokrmov. Vyrába sa zo sójových bôbov fermentovaných pomocou špeciálnej ušľachtilej plesne. Obsahuje veľké množstvo antioxidantov a môže byť preto zdraviu prospešná ako prevencia proti kardiovaskulárnym chorobám.

Sójová omáčka Kikkoman je vyrobená v Japonsku klasickou metódou zo 4 čistých zložiek: sóji, pšenice, vody a soli. Takto originálna čistá sójová omáčka je jemnej chuti, má príjemne korenistú vôňu a klasicky sa podáva k sushi i do mnoho ďalších ázijských jedál. Je súčasťou pri servírovaní sushi a ázijských pokrmov napríklad ochutenie polievok, k ryby, k marinovaniu mäsa alebo príprave šalátov. Obľúbená je aj sladká sójová omáčka má jemnú chuť, príjemnú korenistú vôňu.