Tento recept na tatarák alebo tatársky biftek z hovädzej sviečkovej s kaparmi a šalotkou je jeden z najjednoduchších receptov tohto typu. Ide v podstate o skoro samotné mäso, iba jemne dochutené. Variant tatárskeho bifteku je samozrejme nespočetne, či už ide o pridanie vajíčok, worchesteru či dijonskej horčice. Mäso sa môže krájať, mlieť a škriabať. Najdôležitejším je ale čerstvé mäso. Pokiaľ si tatársky biftek dávate v reštauráciách je dobré si od začiatku všímať hygienu a čistotu na mieste a pokiaľ by sa vám zdalo, že je mäso cítiť alebo má atypickú farbu, je lepšie riziko nepodstupovať.
Ingrediencie:
- 200 g hovädzej sviečkovej
- 20 g kaparových plodov
- 1 šalotka
- 20 g parmazánu, napr. Grana Padano
- rukola
- olivový olej, ideálne extra panenský
- soľ
- čierne mleté korenie
- toustový chleba
Postup:
- Hovädziu sviečkovú nakrájame na drobné kostičky.
- Šalotku a kaparové plody najemno nakrájame a pridáme k mäsu.
- Premiešame s olivovým olejom, dochutíme soľou a čerstvo mletým korením.
- Podávame s rukolou, hoblinami parmezánu a opečenou hriankou.