Tatársky biftek z hovädziej sviečkovej s kaparmi a šalotkou

Tento recept na tatarák alebo tatársky biftek z hovädzej sviečkovej s kaparmi a šalotkou je jeden z najjednoduchších receptov tohto typu. Ide v podstate o skoro samotné mäso, iba jemne dochutené. Variant tatárskeho bifteku je samozrejme nespočetne, či už ide o pridanie vajíčok, worchesteru či dijonskej horčice. Mäso sa môže krájať, mlieť a škriabať. Najdôležitejším je ale čerstvé mäso. Pokiaľ si tatársky biftek dávate v reštauráciách je dobré si od začiatku všímať hygienu a čistotu na mieste a pokiaľ by sa vám zdalo, že je mäso cítiť alebo má atypickú farbu, je lepšie riziko nepodstupovať.

Ingrediencie:

Tatársky biftek

Postup:

  1. Hovädziu sviečkovú nakrájame na drobné kostičky.
  2. Šalotku a kaparové plody najemno nakrájame a pridáme k mäsu.
  3. Premiešame s olivovým olejom, dochutíme soľou a čerstvo mletým korením.
  4. Podávame s rukolou, hoblinami parmezánu a opečenou hriankou.