Taliansky biely chlieb

Talianske pečivo je jemné, nadýchané, skrátka ako obláčik. Vďaka svojej štruktúre na seba skvele viaže olivový olej, balsamico, pestá, polievky alebo zvyšok omáčky z taniera po cestovinách. Takže by vám nejaký ten domáci taliansky chlieb u talianskeho jedla rozhodne nemal chýbať. 

INGREDIENCIE

Taliansky biely chlieb1_1

 

POSTUP

Taliansky biely chlieb2   Taliansky biely chlieb3

1. Hladkú múku dôkladne premiešajte s polovicou nasekaných byliniek, droždia a soli.

 

2. Pridajte 1 lyžicu olivového oleja a vodu. Premiešajte v hladkej múke a spracujte na vláčne cesto.

Taliansky biely chlieb4   Taliansky biely chlieb5

3. Vyklopte cesto na pomúčenú pracovnú dosku a rukami prepracujte dohladka. Potom ho vytvarujte do bochníka a nechajte 20 minút nakysnúť na teplom mieste. 

 

4Po vykysnutí cesto vytvarujte do požadovaného tvaru, potrite olivovým olejom, niekoľko krát vrch narežte, posypte zvyšnými bylinkami a hrubozrnnou soľou. Pečte na 190°C po dobu 25 minút.

 

ciapka RADY ŠÉFKUCHÁRA

  1. Do cesta môžete pridať sušené rajčiny v oleji, alebo celé olivy.
  2. Hodí sa ako príloha k polievke, alebo na prípravu Bruschetty.

 

Vyskúšajte tiež:  Recept na jemnú taliansku rajčinovú polievku