Recept na chilli con carne

Recept na chilli con carneIngrediencie

1 lyžica olivového oleja, 1 veľká cibuľa (nakrájaná nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semienok a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množstvo a druh zvoľte podľa požadovanej výslednej pálivosti pokrmu), 1 strúčik cesnaku (prelisovaný), 1 lyžička sušenej sladkej papriky, 1 lyžica drveného kmínu, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčín (nasekaných), 1/2 lyžice sušenej majoránky, 2 štvorčeky čo najkvalitnejšej horkej čokolády, soľ a korenie, 2 lyžičky rajčinového pretlaku, 400 g sterilizovaných červených fazulí

K podávaniu: 2 rajčiny (nakrájané), 2 lyžice čerstvého koriandru, kukuričné tortilly

Postup

1. Olej rozpáľte na strednom plameni, vhoďte cibuľu a za pravidelného miešania ju asi 5 minút opekajte. Mala by zmäknúť a zosklovatieť. Potom prisypte papriku, chilli, cesnak, sušenú papriku a rascu. Smažte ďalších 5 minút, potom stĺmte plameň, pridajte do panvice mleté mäso a dôkladne ho osmažte. Postupne by sa malo rozpadať z väčších hrudiek na úplne malé kúsky. Dbajte nato, aby sa opieklo všetko a zo všetkých strán.

2. Vývar prelejte do panvice. Pridajte konzervované rajčiny, prisypte majoránku, čokoládu, soľ a čierne korenie. Dôkladne zamiešajte, pridajte rajčinový pretlak a znovu premiešajte. Priveďte k varu, potom zatiahnite plameň na minimum a nechajte všetko 20 minút prebublávať. Občas zamiešajte. Nakoniec prisypte zliate okvapkané fazule. Znova priveďte k varu a ešte krátko povarte. Pokiaľ sa vám zdá omáčka príliš hustá, prilejte trochu vody. Podľa potreby dokoreňte čiernym korením a soľou.

Podávajte v kukuričných tortillách ozdobené rajčinami a koriandrom.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.apetitonline.cz