Losos v orechovej kôrke

Na 2 porcie

Losos v orechovej kôrke

Ingrediencie:

50 g vlašských orechov, 1 lyžica strúhanky, 1 lyžica najemno nastrúhanej citrónovej kôry, 1/2 lyžica panenského olivového oleja, 1 lyžica najemno nasekaného kôpru, soľ a čierne mleté korenie, 2 porcie vyššieho filetu lososa s kožou po 100 - 150 g, 1 - 2 lyžičky dijonskej horčice, 2 lyžičky čerstvej citrónovej šťavy, šalát k podávaniu (polníček, rukola, zmes šalátových lístkov atď), tenké kolieska citróna a červenej cibule k podávaniu

Postup:

1. V sekáčiku nasekajte nahrubo orechy, pridajte strúhanku citrónovú kôru, olej a kôpor. Spracujte na hmotu podobnú posýpke na buchty, ktorá drží pohromade. Podľa chuti osoľte a okoreňte a odložte.

2. Porcie lososa položte s kožou dolu na plech vyložený papierom na pečenie. Vrchnú časť potrite horčicou. Rozdeľte na ne orechovú zmes a mierne ju pritlačte aby držala. Pretiahnite potravinárskou fóliou a dajte do chladničky na 2 hodiny.

3. Rúru predhrejte na 175°C. Rybu pečte 15 - 20 minút, kým pôjde deliť vidličkou. Tesne pred podávaním pokropte každú porciu 1 lyžičkou citrónovej šťavy. Podávajte s miešaným šalátom, kolieskami citrónu a červenej cibule.
Zdroj: apetit.cz