Lievance s čučoriedkami, ktoré ocení každý

livance

Perfektná sladká bodka na záver ale tiež lahodný štart do nového dňa, napríklad ako súčasťou nedeľných raňajok :-)

Počet porcií - pre 4 deti
Doba prípravy - 30 min

Ingrediencie

  • 1 veľké vajce (ideálne z bio chovu)
  • 1 hrnček múky
  • kypriaci prášok do pečiva
  • 1 hrnček mlieka
  • štipka soli
  • cukor
  • 4 olivový olej
  • 200 g čučoriedok
  • biely jogurt

livance

Príprava

1. Rozklepeme vajcia do veľkej misy a pridáme múku, prášok do pečiva, mlieko a štipku soli.

2. Metličkou vyšľaháme krásne hladké cesto.

3. Pokiaľ chcete, môžete pridať čučoriedky priamo do cesta.

4. Panvicu rozpálime na miernom ohni a pridáme 1/2 lyžice olivového oleja. Opatrne nakláňame panvicu, aby sa po nej olej rovnomerne roztiekol.

5. Naberačkou dávame cesto na panvicu. Pre tento americký typ lievancov je lepšie použiť bežnú panvicu na palacinky, radšej ako našu panvicu na lievance. Musia totiž nakysnúť.

6. Naberačkou vytvárame lievančeky, ktoré okolo seba musia mať dostatok miesta na nakysnutie.

7. Lievance opekáme 1 - 2 minúty (pokiaľ na povrchu nie su malé bublinky a okraje nie sú zlaté).

8. Potom ich obracačkou otočíme a opečieme z druhej strany.

9. Keď sú lievance zlaté z oboch strán, presunieme ich na servírovací tanier. Takto postupujeme aj so zvyškom cesta. Pokiaľ je potrebné, prilejeme olej.

10. Lievance podávame s osladeným bielym jogurtom a môžete ich ozdobiť ovocím ( v našom prípade čučoriedkami).

Zloženie šalátu môžete obmeniť podľa vlastnej chuti alebo chutí vášho dieťaťa :-)