Jablková štrúdľa s vlašskými orechmi

V našej škole varenia Chefparade v pražskej tržnici sme v spolupráci so Svetom Zdravia pripravili vynikajúcu krehkú jablkovú štrúdľu. 

jablkova-strudla-s-orechmi

 

 

Ingrediencie na jablkovú štrúdľu:

  • 300 g celozrnnej (špaldovej) múky
  • 50 g ghee (ghí) masla
  • 150 g bieleho jogurtu
  • 80 g vlašských orechov
  • asi 3 jabĺčka
  • mletá škorica
  • za hrsť hrozienok
  • 1 vajce + vajce na potretie

Postup:

  1. Špaldovú múku dôkladne preosejeme, pridáme do nej jogurt a maslo ghee
  2. Vymiešame základ cesta, aby malo lepkavú konzistenciu a pridáme vajíčko 
  3. Cesto vypracujeme následne rukami a necháme odležať
  4. Cesto si vyvaľkáme na doske posypanej múkou
  5. Pripravíme si náplň do štrúdle: nakrájame jabĺčka na kocky, trošku pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme nakrájané vlašské orechy a nakoniec za hrsť hrozienok. Výslednú náplň posypeme mletou škoricou
  6. Náplň vložíme na rozvaľkané cesto, zabalíme do tvaru štrúdle a potrieme vajíčkom 
  7. Šup s tým do rúry, pečieme na 180 stupňov, cca 25 minút
  8. Nakrájame a posypeme práškovým cukrom
  9. Dobrú chuť :)