Jemná rajčinová polievka

My ju poznáme po názvom rajčinová polievka, ale taliani ju dochucujú inak - až vznikne jemná rajčinová polievka. Vyskúšajte ten rozdiel. Úžasná je s pečivom namáčaným do olivového oleja

Jemná rajčinová polievka

Ingredience

  • 2 biele cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice cukru
  • 3 plechovky lúpaných rajčín
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 100 g mrkvy
  • 100 g stopkového zeleru
  • ½ zväzku čerstvej bazalky
  • 200 g kyslej smotany
  • 20 ml olivového oleja
  • soľ, čierne korenie podľa chuti
 
Mořská sůl hrubozrnná Le Saunier de Camargue 1 kg a Extra panenský olivový olej Farchioni 1 l a Parmigiano Reggiano 24 měsíců 400 g a Miska na polévku Caviar 15,5 cm a Tyčový mixér Classic Bamix 160 W červený a

Morská soľ 1 kg
3,29 €

Olivový olej Farchioni
9,99 €

Parmigiano Reggiano
10,69 €

Miska na polievku 15,5 cm
7,29 €

Tyčový mixér Bamix
115 €

Do košíka

Do košíka

Do košíka

Do košíka

Do košíka

 POSTUP

Jemná rajčinová polievka2   Jemná rajčinová polievka3

1. Cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler očistite a nakrájajte na malé kocky.

 

2V hrnci, na rozpálenom oleji, orestujte zeleninu dozlatova.

Jemná rajčinová polievka4   Jemná rajčinová polievka5   Jemná rajčinová polievka6_1

3. Pridajte cukor, rajčiny, soľ, čierne korenie a dôkladne premiešajte, niekoľko minút povarte a potom prilejte vývar. 

 

4. Nechajte variť asi 20 minút do zmäknutia. Polievku prepasírujte cez sitko, alebo rozmixujte ponorným mixérom

 

5. Nakoniec pridajte natrhané lístky bazalky a zakysanú smotanu. Dochuťte soľou a čiernym korením.

ciapka RADY ŠÉFKUCHÁRA

  1. V letných mesiacoch môžete použiť čerstvé rajčiny (masité) a vývarom polievku doplniť vo väčším množstvom pre zachovanie správneho pomeru tekutiny.
  2. Ďalšia varianta: Nebýva to zvykom, ale polievku si môžete doplniť strúhaným parmazánom.