Indické butter chicken

Butter chicken alebo maslové kura, je indické jedlo s veľmi jemnou pikantnou chuťou čo z nej robí v porovnaní s inými nesmierne ostrými indickými pokrmy obľúbenou pochúťkou po celom svete. Pokiaľ si lámemte hlavu, kde zoženiete všetko to exotické korenie, v Chefshope nájdete všetko na jednom mieste. 

Ingrediencie

Maslové kura

Pro tento recept doporučujeme:

Garam Masala
Zistiť viac
Rímska rasca mletá
Zistiť viac
chilli-cele-extra-palive-trs-50-g
Chilli celé extra pálivé TRS 50 g
Zistiť viac
Jazmínová ryža
Zistiť viac

Postup

  1. Nakrájajte kuracie prsia na kocky a obaľte ich v soli, korení, s kurkumou a s chilli a nechajte 15 minút marinovať.
  2. Kuracie kúsky potom dozlatova opečte na 2 lyžiciach masla a vyberte z panvice.
  3. Rozpustite na panvici ďalšie 2 lyžice masla a tentokrát osmažte cibuľu s korením garam masala, chilli, rascou, kayenským korením, nastrúhaným zázvorom, pretlačeným cesnakom a štipkou škorice. 
  4. K cibuli a koreniu prilejte na panvicu rajčinovú omáčku a priveďte k varu.
  5. Prilejte vodu a smotanu a opäť priveďte k varu.
  6. Nakoniec do omáčky vložte opečené kúsky kuracieho mäsa a pod pokrievkou jedlo ďalších 10 - 15 minút poduste.
  7. Vmiešajte posledné 2 lyžice masla a podľa chuti dochuťte soľou a korením.
  8. Podávajte s jazmínovou ryžou a čerstvým koriandrom. 
Kuchársky nôž 20 cm + Brúska ZDARMA
Zistiť viac
Ocieľka na nože Zwilling 26 cm
Zistiť viac
Doska na krájanie Continenta
Zistiť viac
chilli-cele-extra-palive-trs-50-g
Soté panvica WOLL 28 cm 3,5 l
Zistiť viac
Plytký tanier Cobalt Blue 27 cm
Zistiť viac