Indické butter chicken

Butter chicken alebo maslové kura, je indické jedlo s veľmi jemnou pikantnou chuťou čo z nej robí v porovnaní s inými nesmierne ostrými indickými pokrmy obľúbenou pochúťkou po celom svete. Pokiaľ si lámemte hlavu, kde zoženiete všetko to exotické korenie, v Chefshope nájdete všetko na jednom mieste. 

Maslové kura

Ingrediencie

kurkuma garam masala rimska rasca kajenske korenie jaymínová ryža

Kurkuma

Garam Masala

Rímska rasca mletá

Kajenské korenie

Jazmínová ryža

Do košíka

Do košíka

Do košíka

Do košíka

Do košíka

Postup

1. Nakrájajte kuracie prsia na kocky a obaľte ich v soli, korení, s kurkumou a s chilli a nechajte 15 minút marinovať.

2. Kuracie kúsky potom dozlatova opečte na 2 lyžiciach masla a vyberte z panvice.

3. Rozpustite na panvici ďalšie 2 lyžice masla a tentokrát osmažte cibuľu s korením garam masala, chilli, rascou, kayenským korením, nastrúhaným zázvorom, pretlačeným cesnakom a štipkou škorice. 

4. K cibuli a koreniu prilejte na panvicu rajčinovú omáčku a priveďte k varu.

5. Prilejte vodu a smotanu a opäť priveďte k varu.

6. Nakoniec do omáčky vložte opečené kúsky kuracieho mäsa a pod pokrievkou jedlo ďalších 10 - 15 minút poduste.

7. Vmiešajte posledné 2 lyžice masla a podľa chuti dochuťte soľou a korením.

8. Podávajte s jazmínovou ryžou a čerstvým koriandrom.