Hríbová omáčka na cestoviny

Aj keď čerstvé hríby chutia najlepšie, pri tejto omáčke je mnohokrát lepšie ju robiť zo sušených hríbov, ktoré jej dodajú nezameniteľnú zemitú chuť. Preto si ju môžete dopriať po celý rok, pokojne z vlastných usušených hríbov. Čerstvé hríby ale omáčke rozhodne neuškodia. 

INGREDienciE

 

POSTUP

 

1Sušené hríby zalejte vodou alebo vývarom a nechajte hodinu namočiť, potom najkrájajte.

 

2. Šalotku nasekajte najemno a v mažiari rozdrvte koriander a rascu.

 

  hribkova omacka na testoviny 5  

3V panvici nechajte roztopiť maslo s lyžicou oleja a speňte na ňom šalotku s korením. Potom pridajte i hríby.

 

4Smotanu rozmiešajte s parmazánom a nalejte ju do panvice. Premiešajte a nechajte smotanu variť. 

 

5Dochuťte omáčku soľou, čiernym mletým korením a čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. 

 

ciapka RADY ŠÉFKUCHára

  1. Pokiaľ sa chcete vyhnúť smotane, môžete orestované huby zahustiť zápražkou a pridať vývar v dostatočnom pomere k hríbom.
  2. Sušené hríby sú pre prípravu tejto omáčky skutočne najlepšie. Majú svoju zemitú chuť, ich vôňa sa uvoľňuje po namočení.
  3. Môžete použiť i čerstvé hríby. Postupujte podľa receptu, ale hríby nenamáčajte. 

 

Sušené hříbky 30 g Parmigiano Reggiano 25 měsíců 400 g Koriandr celý TRS 100 g Hmoždíř mramorový béžový Cilio 13 cm