Aj keď čerstvé hríby chutia najlepšie, pri tejto omáčke je mnohokrát lepšie ju robiť zo sušených hríbov, ktoré jej dodajú nezameniteľnú zemitú chuť. Preto si ju môžete dopriať po celý rok, pokojne z vlastných usušených hríbov. Čerstvé hríby ale omáčke rozhodne neuškodia.
Ingrediencie
|
![]() |
POSTUP
![]() |
![]() |
|
1. Sušené hríby zalejte vodou alebo vývarom a nechajte hodinu namočiť a potom ich nakrájajte. |
2. Šalotku nasekajte najemno a v mažiari rozdrvte koriander a rascu. |
![]() |
![]() |
![]() |
||
3. V panvici nechajte roztopiť maslo s lyžicou oleja a speňte na ňom šalotku s korením. Potom pridajte i hríby. |
4. Smotanu rozmiešajte s parmezánom a nalejte ju do panvice. Premiešajte a nechajte smotanu variť. |
5. Dochuťte omáčku soľou, čiernym mletým korením a čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. |
RADY ŠÉFKUCHÁRA
- Pokiaľ sa chcete vyhnúť smotane, môžete orestované huby zahustiť zápražkou a pridať vývar v dostatočnom pomere k hríbom.
- Sušené hríby sú pre prípravu tejto omáčky skutočne najlepšie. Majú svoju zemitú chuť, ich vôňa sa uvoľňuje po namočení.
- Môžete použiť i čerstvé hríby. Postupujte podľa receptu, ale hríby nenamáčajte.