Hovädzí stroganov

Hovädzí Stroganov je pôvodne ruský recept ovplyvnený francúzskou kuchyňou v minútovej úprave - v podstate ide o minútkový guláš z kvalitného mäsa. Pôvodný Stroganov sa pripravoval z pečených paprík a vo výsledku pripomínal skôr perkelt.

Hovädzí stroganov recept

Ingrediencie

  • 500 g hovädzej sviečkovej (najlepšie palec)
  • 2 papriky
  • 2 červené cibule
  • 120 g rajčinového pretlaku
  • 1 lyžica horčice
  • 100 ml smotany
  • čierne korenie
  • soľ
  • worcester podľa chuti
Mořská sůl hrubozrnná Le Saunier de Camargue 1 kg a Černý pepř celý TRS 100 g a Worcesterová omáčka Lea & Perrins 150 ml a Kuchařský nůž Pro Zwilling 20 cm a Tlakový hrnec Perfect Pro WMF 22 cm 4,5 l a

Morská soľ 1 kg
3,29 €

Čierne celé korenie TRS
2,99 €

Worcesterová omáčka
3,69 €

Kuchársky nôž 20 cm
135 €

Tlakový hrniec
199 €

Do košíka

Do košíka

Do košíka

Do košíka

Do košíka

POSTUP

Hovädzí stroganov2

1. Zeleninu a mäso nakrájajte na tenké rezance (mäso a zelenina by mali byť v rovnakom pomere).

Hovädzí stroganov3   Hovädzí stroganov4   Hovädzí stroganov5   Hovädzí stroganov6

2. Na rozpálenej panvici orestujte najskôr papriku, po pár sekundách pridajte cibuľu, a nakoniec mäso.

 

3. Po rýchlom opečení pridajte pretlak, ktorý je potrebné orestovať, aby zosladol.

 

4. Vmiešajte horčicu, prilejte smotanu a behom niekoľkých sekúnd nechajte zvariť dohusta.

 

5. Dochuťte koreníém a worčesterom.

ciapka RADA ŠÉFKUCHára

Miesto hovädzieho mäsa môžete použiť aj napríklad bravčovú panenku.