Do hosomaki sushi sa rolujú hlavne ryby, ale použiť môžeme i zeleninu. Najznámejšie sú tekamaki s tuniakom a sakemaki s lososom. Použiť je možné ale i krevety a ďalšie morké plody.
INGREDIENCIE
|
![]() |
PRÍPRAVA LOSOSA
![]() |
![]() |
![]() |
||
1. Z filetu vyrežte stredovú tučnú čiaru. |
2. Z krajov filetu odkrojte všetko, čo nieje oranžové mäso. |
3. Stiahnite kožu s tukom tak, aby ste získali úplne čisté mäso (tuk je tmavá časť pod kožou) |
![]() |
![]() |
|
4. Kostičky, ktoré zostali po filetácií vytiahnite pinzetou, alebo pomocou noža. |
5. Z očisteného filetu nakrájajte uhľadné hranoly. |
POSTUP
![]() |
![]() |
![]() |
||
3. Naneste pásik wasabi a pridajte kúsok lososa |
4. Pomocou podložky všetko zrolujte a vytvorte pevnú rolku. |
5. Rolku krájajte na 6 rovnakých kúskov. Podávajte s wasabi, zázvorom a sójovou omáčkou. |