Hosomaki sushi - Maki sushi s lososom

Do hosomaki sushi sa rolujú hlavne ryby, ale použiť môžeme i zeleninu. Najznámejšie sú tekamaki s tuniakom a sakemaki s lososom. Použiť je možné ale i krevety a ďalšie morké plody.

INGREDIENCIE

IMG_1999copy

 

PRÍPRAVA LOSOSA

IMG_1810    recept na hosomaki sushi milujusushi.cz   IMG_1826

1. Z filetu vyrežte stredovú tučnú čiaru.

 

2. Z krajov filetu odkrojte všetko, čo nieje oranžové mäso.

 

3. Stiahnite kožu s tukom tak, aby ste získali úplne čisté mäso (tuk je tmavá časť pod kožou)

IMG_1846   IMG_1880

4. Kostičky, ktoré zostali po filetácií vytiahnite pinzetou, alebo pomocou noža.

 

5. Z očisteného filetu nakrájajte uhľadné hranoly.

POSTUP

IMG_1897
  IMG_1912

1.Riasy nori rozkrojte na polovicu a položte na podložku lesklou stranou dolu. Navhlčite si ruky.

 

2. Na riasu nori naneste cca 80 g ryže tak, aby bola pekne kyprá a rovnomerne rozložená (cca 1,5 cm vrchného kraja riasy nechajte čistý)

 recept na hosomaki sushi milujusushi.cz   recept na hosomaki sushi milujusushi.cz    recept na hosomaki sushi milujusushi.cz

3. Naneste pásik wasabi a pridajte kúsok lososa

 

4. Pomocou podložky všetko zrolujte a vytvorte pevnú rolku.

 

5. Rolku krájajte na 6 rovnakých kúskov. Podávajte s wasabi, zázvorom a sójovou omáčkou.