Ako pripraviť hovädzí steak

Ako správne pripraviť steak? Na to existuje pomerne jednoduchá odpoveď. Spísali sme pre vás 5 krokov vďaka, ktorým bude príprava dokonalého steaku ľahká zábava. 

INGREDIENCIE

IMG_4875copy

chef-toque RADY ŠÉFKUCHÁRA

  1. Ako si steak vytvarujete pred vložením na panvicu, taký tvar bude mať i po tepelnej úprave. Preto je nevyhnutné mäso jemnými pohybmi rukou upraviť do uhľadného tvaru.
  2. Prepečenosť mäsa sa určuje podľa doby strávenej v rúre pri 200°C: Rare: 2-3 minúty, Medium: 5-6 minút, Well done: 8-10 minút

POSTUP

IMG_4446   IMG_4753    IMG_4788    IMG_4822

1. Osušené a očištené mäso nakrájajte na kusy po 170 g (cca 3cm hrubé).

 

2. Marinujte v olivovom oleji s korením a rozmarínom.

 

3. Steaky zprudka opečte 1,5 minúty z každej strany.

 

4. Potom na každý z nich položte kocku masla a dajte piecť do rúry pri 200°C.

 5. Mäso pred podávaním nechajte odpočinúť, aby sa šťava udržala v mäse. Osoľte tesne pred podávaním. 

dinner SERVÍROVANIE

Steak z argentínskej sviečkovej podávajte s grilovanou zeleninou, alebo zemiakmi pečenými s rozpoleným cesnakom a rozmarínom.