Tento recept na cestoviny s tuniakom vychádza z klasickej rajčinovej omáčky. Bez nej by boli cestoviny s tuniakom príliš suché. Rajčinovú omáčkou môžete kúpiť v pohári a spolu s tuniakom ju krátko povariť, alebo si ju pripravte do nasledujúceho receptu. Plechovku tuniaka pridajte v poslednom kroku.
INGREDIENCIE
|
POSTUP
1. Nasekajte šalotku nadrobno a na masle a olivovom oleji ju nechajte s cukrom skaramelizovať. |
2. Pridajte olúpaný cesnak, ktorý ste rozdrtili nožom, a nechajte ešte krátko opekať. |
3. Pridajte sparené olúpané rajčiny nakrájané na kocky, prípadne nakládané lúpané rajčiny. |
4. Restujte tak dlho, pokiaľ sa rajčiny nerozvaria, následne pridajte tuniaka. Osoľte a okoreňte a nakoniec vmiešajte nasekanú bazalku. |
RADA ŠÉFKUCHÁRA
Do pokrmu môžete pridať najemno nakrájané chilli papričky, olivy alebo do omáčky pridať čerstvý tymián.