Cestoviny s tuniakom

Tento recept na cestoviny s tuniakom vychádza z klasickej rajčinovej omáčky. Bez nej by boli cestoviny s tuniakom príliš suché. Rajčinovú omáčkou môžete kúpiť v pohári a spolu s tuniakom ju krátko povariť, alebo si ju pripravte do nasledujúceho receptu. Plechovku tuniaka pridajte v poslednom kroku. 

INGREDIENCIE

  • 8 veľkých zrelých rajčín alebo 2 plechovky lúpaných rajčín
  • 2 lyžičky masla
  • 1/2 zväzku čerstvej bazalky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ, korenie podľa chuti
  • 2 šalotky
  • plechovka tuniaka
Rajčinová omáčka na cestoviny1

 

POSTUP

Rajčinová omáčka na cestoviny2   Rajčinová omáčka na cestoviny3   Rajčinová omáčka na cestoviny4   Rajčinová omáčka na cestoviny5

1. Nasekajte šalotku nadrobno a na masle a olivovom oleji ju nechajte s cukrom skaramelizovať. 

 

2. Pridajte olúpaný cesnak, ktorý ste rozdrtili nožom, a nechajte ešte krátko opekať. 

 

3. Pridajte sparené olúpané rajčiny nakrájané na kocky, prípadne nakládané lúpané rajčiny. 

 

4. Restujte tak dlho, pokiaľ sa rajčiny nerozvaria, následne pridajte tuniaka. Osoľte a okoreňte a nakoniec vmiešajte nasekanú bazalku. 

ciapka RADA ŠÉFKUCHÁRA

Do pokrmu môžete pridať najemno nakrájané chilli papričky, olivy alebo do omáčky pridať čerstvý tymián