Bazalkové pesto

Bazalkové pesto je doslova talianskym pokladom. Základom sú kvalitné suroviny, ale v podstate ide o veľmi prostú, zato geniálnu delikatesu. Bazalkové pesto sa skvele hodí k cestovinám alebo na opečenú bagetu pod mozzarelu a rajčiny. Recept na talianske bazalkové pesto si určite nájde čestné miesto vo vašej kuchyni.

INGREDIENCIE

 

bazalkove pesto

POSTUP

pesto   °pesto2   pesto3

1. Píniové semienka opražte na suchej panvici.

 

2. Potom ich rozmačkajte v mažiari s cenaskom a natrhanými lístkami bazalky.

 

3. Na záver pridajte parmezán a olivový olej. Všetko dôkladne premiešajte do hladkej konzistencie.


bazalkove_pesto_cestovinybazalkove_pestobazalkove_pesto3+1

Nevyhnutná surovina talianskej kuchyne, to je originálne bazalkové pesto, ktoré pre vás sami dovážame a jeho príprava spočíva v rozdrvení bazalky v mramorovom mažiari s drevenou paličkou, spoločne s parmezánom a píniovými orieškami. 
Zloženie: bazalka, olivový olej, parmigiano reggiano, píniové oriešky, ryžová múka, cukor, soľ, cesnak, glukonanlaktát

bazalkove pesto (1)

ciapka RADY ŠÉFKUCHáRA

  1. Pesto by vždy malo byť jednou hlavnou zložkou. Buď niektorú bylinku, alebo sušené rajčiny. Pôvodné pesto je bazalkové -  Pesto Basilico.
  2. Pesto pripravte ideálne v mažiari. Mixérom sa môžu suroviny znehodnotiť.
  3. Namiesto píniových orieškov môžete použiť pekanové orechy alebo napr. madle, ktoré samozrejme neobsahujú toľko chutí a zostávajú iba slabou nahrážkou.

 

Sibamba píniové oriešky 40gExtra panenský olivový olej Farchioni 1 lMažiar & palička White Basics 15 cm   Parmigiano Reggiano 24 mesiacov 400g