Nôž na chlieb Twin Four Star II Zwilling 20 cm

Kód: 30076-201
ZadarmoZadarmo
Nůž na chléb Twin Four Star II Zwilling 20 cm
€119 €98,35 bez DPH
Skladom

Nôž na chlieb Twin Four Star II Zwilling má nerezovú pätku pre lepšie vyváženie. Má vrúbkované ostrie a čepeľ o dĺžke 20 cm je vyrobená zo špeciálnej zmesi nerezovej ocele s tvrdosťou 57 HRC. Ručné doostrenie a leštenie a kontrola lasérom zaisťuje dlhodobú ostrosť. Odporúčame ručné umývanie.

Detailné informácie

Podrobný popis

SK_domyckycastecne

POPIS

Nôž na pečivo a chlieb z kolekcie Twin Four Star II od výrobcu Zwilling má vrúbkované ostrie a čepeľ dlhú 20 cm. Ideálny na krájanie chleba a ďalších druhov pečiva. Poradí si aj s tou najchrumkavejšou kôrkou, neporuší nadýchanú striedku, môžete s ním nakrájať aj ešte teplý chlieb na úhľadné krajce. Rada Twin Four Star II je obľúbená šéfkuchármi vďaka dokonalej kvalite a nerezovej pätke pre dokonalé vyváženie noža. Nôž je vykovaný z jedného kusu ocele, je teda bez zvarov a bez spojov. Je perfektne vyvážený a práca s ním je bezpečná a jednoduchá. Čepeľ je kalená mrazom. Nôž má dlhotrvajúcu ostrosť, ktorá sa jednoducho obnovuje vďaka ručnému doostreniu, lešteniu a kontrole lasérom.

Rukoväť je ergonomicky tvarovaná, bezšpárová a je vyrobená z odolnej syntetiky. Záštita vyvažuje nôž a chráni prsty pri krájaní. Čepeľ noža je vyrobená zo zmesi špeciálnej nemeckej nerezovej ocele, chrómu a uhlíka s tvrdosťou cca 57 HRC (Rockwellova stupnica). Nôž je odolný voči umývaniu v umývačke riadu, ale aj tak odporúčame šetrnejšie ručné umývanie. Ostrosť a dlhá životnosť noža zaisťuje pravidelnú údržbu pomocou brúsky a ocieľky. Pre bezpečné a pohodlné uskladnenie používajte stojan na nože.

Expedujeme do dvoch pracovných dní od objednania. 

ŠPECIFIKÁCIE

Dĺžka ostria: 20 cm

Dĺžka noža: 32,2 cm

Výška čepele: 2,9 cm

Hmotnosť: 149 g

Materiál: zmes nerezovej ocele, chrómu a uhlíka (čepeľ), syntetika (rukoväť)

Farba: strieborná, čierna

Záruka: 50 rokov na ostrie noža, ostatné časti 2 roky

 

cq5dam.web.1030.600

1. Oceľ

Špeciálna oceľ ZWILLING je dobre vybalancovanou kombináciou chrómu a uhlíka, čo je tajomstvom výroby prémiovej ocele. Špeciálny proces tvrdnutia pomocou ľadu je tiež zárukou kvality nožov s označením FRIODUR, ktoré je odolné proti hrdzaveniu, flexibilné a zároveň si uchovávajú ostrosť svojej čepele lepšie ako väčšina ostatných nožov. Špeciálna zmes tej najkvalitnejšej nemeckej ocele, vyrábané exkluzívne pre spoločnosť Zwilling, s optimálnym pomerom chrómu a uhlíka, zaručuje tie najlepšie vlastnosti, má tvrdosť približne 57 HRC Rockellovej stupnice.

2 .Rukoväť

Rukoväť má ergonomický tvar dobre padnúci do ruky a na prvý dotyk vás zaujme tým, ako skvele je celý nôž vybalancovaný. Rukoväť z čiernej bezšpárovej syntetiky a je vybavená nerezovou patkou pre dokonalé vyváženie noža.

3. Ostrie

ZWILLING V-Edge ostrie udáva standart pre kuchynské nože po celom svete. Stabilné ostrie s uhlom 15° po oboch stranách garantuje nadštandartný výkon, pohodlie a presnosť pri krájaní a uspokojí požiadavky aj tých najnáročnejších z vás. Ostrý uhol prináša vylepšenú ostrosť už pri prvom použití, čo pre vás znamená príjemnejšie krájanie. Vďaka V-edge ostriu, nôž doslova prepláva ingredienciami bez akéhokoľvek odporu.

4 .Črienka

Črienka noža poskytuje hladký prechod medzi rukoväťou a ostrím noža. Črienka je tvarovaná tak, aby poskytla čo najväčšiu ochranu počas krájania a zároveň čo najlepšie rozloženie váhy.

 

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Nôž je vykovaný z jedného kusus špeciálnej nemeckej nerezovej ocele s tvrdosťou 57 HRC.

Dokonalé vyváženie noža umožňuje jednoduchú a bezpečnú manipuláciu.

Dlhotrvajúca ostrosť vďaka ručnému doostreniu, leštenie a kontrole lasérom.

Ergonomicky tvarovaná rukoväť zo záštitou, ktorá vyvžuje nôž a chráni prsty.

Nerezová pätka pre dokonalé vyváženie noža.

minus

Vyššia cena.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do umývačky: Áno, ale odporúčame šetrnejšie ručné umývanie

Údržba nožov Zwilling

Umývanie a čistenie

Nože Zwilling je možné vďaka špeciálnej kvalitnej ocele umývať v umývačke riadu, avšak nože by nemali byť vystavené teplotám nad 55° C a nemali by sa dotýkať žiadnych iných predmetov (hrnce, príbory, iné nože). Čistiace prostriedky pre umývačky často obsahujú agresívne chemikálie, ktoré môžu poškodiť povrch ocele a rukoväti, zároveň môžu skrátiť životnosť nožov a skrátiť dobu, po ktorú si uchovávajú vysokú ostrosť. Ručné umývanie je k nožom šetrnejšie a preto je odporučené. Nože umývajte vlažnou vodou a šetrným čistiacim prostriedkom jemnou stranou hubky.

Krájacia podložka

Odporúčame používať flexibilnú dosku na krájanie - drevené, silikónové či plastové. Príliš tvrdé materiály ako sklo, granit alebo keramika môžu za istých okolností poškodiť čepeľ a ostrie.

Ostrenie / brúsenie

Každý aj ten najlepší nôž skôr či neskôr stratí svoju pôvodnú ostrosť a je potreba ju nabrúsiť. A pretože tupý nôž je nebezpečnejší ako ostrý, odporúčame nože pravidelne brúsiť. Pokiaľ na nože vznikne "zub" či deformácia, odporúčame nôž čo najskôr zveriť do rúk odborníka (osvedčené nožiarstvo).
K ostreniu odporúčame používať originálne brúsky, ocieľky a brusné kamene Zwilling.

Bezpečné uloženie

Skladujte nože na bezpečnom mieste (z dosahu detí), vždy dbajte nato, aby k vám smerovala rukoväť, nikdy nie čepeľ. Pri skladovaní by sa nože nemali vzájomne dotýkať.
Do dreveného stojany na nože alebo na magnetickú lištu ukladajte vždy iba očistené a osušené nože.

Správny nôž

Vždy používajte ten správny nôž - veľkosti a textúra spracovávaných surovín (mäsa, zeleniny, rýb, pečiva) sa veľmi líši a preto používajte na jednotlivé suroviny špecifické krájanie techniky a teda aj špecifický nôž.

Zdroj: www.vasekuchyne.cz

nože banner

RECEPT NA DOMÁCI RASCOVÝ CHLIEB

Z uvedených surovín pripravíte bochník o váhe 1200 g.

200 g žitnej múky (môže byť aj celozrnná), 300 g pšeničnej chlebovej múky, 200 g pšeničnej hladkej múky (môže byť aj celozrnná alebo špaldová), celá rasca (asi 15g), 15 g čerstvého droždia, 1 lyžička cukru (alebo medu, melasy,...), 490 ml vody (môžete skúsiť aj pivo, srvátku), 15 g soli

Recept na domáci chlieb

Postup:
1. V mise od kuchynského robota si rozdrobte kvasnice. Pokiaľ nemáte robota, budete miesiť cesto ručne. Pridajte cukor a vidličku rozmiešajte do riedkej kašičky. Zmiešajte s vodou a metličkou dobre premiešajte.

2. Potom prisypte všetko ostatné z receptu. Robot zapnite na nízku rýchlosť a nechajte miesiť 10 minút. Pokiaľ použijete domácu pekáreň, tak nechajte miesiť 30 minút a cesto potom vyberte.

3. Prepracované a lepkavé cesto si dajte ideálne do plastovej misky vymazané lyžičkou oleja. Pokiaľ nemáte nejakú s vekom, tak vložte misu do plastového sáčku. Nechajte pri izbovej teplote kysnúť jednu hodinu. Počas tejto doby raz preložte. Robí sa to tak, že kraje cesta natiahnete  a založíte do stredu cesta. Robiť to môžete priamo v mise dookola.

4. Po hodine si trošku naolelujte linku a cesto roztiahnite na približný štvorec. Zložte a utahovaním zrolujte do tvaru šišky. Nádobu na chleba si pomúčnite žitnou múkou a šišku cesta vložte spojom nahor. Môžete cesto nechávať kysnúť aj v sitku, ktorý vyložíte utierkou a pomúčite ju. Po vyklopení bude spoj zospodu a pri pečení sa nebude rozmotávať. Nádobu na chleba dajte opäť do sáčku a nechajte kysnúť jednu hodinu. Približne po 20 minútach si dajte rozpáliť rúru aj s pečiacim plechom na vodu. Pokiaľ budete piecť na plechu, tak môžete nahrievať neskôr. Rúra musí dosiahnuť minimálne teploty 250°C.

5. Vykysnutý chleba, ktorý už kompletne vyplnil zapekaciu misu na chlieb, opatrne vyklopte na sádzaciu lopatu. Tú si poprášte hrubou múkou alebo kukuričnou múkou. Chleba po nej lepšie skĺzne. Pokiaľ pečiete na plechu, tak je dôležité ho nevyťahovať von. Rýchlo sa ochladzuje a chlieb by vám po obvode praskol. Pripravite si cca 200 ml horúcej vody z kanvice, žiletku a sádziacu lopatu. Teraz už to pôjde veľmi rýchlo. Hlavne POZOR na paru!

6. Chleba si vyklopte na lopatu, narežte, pokiaľ teda chcete a rýchlo ho presuňte na kameň či plech do rúry. Do spodného plechu na dne rúry nalejte vodu a rýchlo zavrite rúru. Kuchynskú minútku nastavte na 15 minút.

7. Potom stiahnite teplotu na 190 - 200 °C . Vytiahnite plech na vodu a dopečte 30 minút.

8. Chladiť nechajte na mriežke. Nekrájajte teplý chleba! Striedka by se vám zrazila.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: http://www.pazitka.cz/ostatni/domaci-kminovy-chleba-z-drozdi/

 

ČO ĎALEJ?

Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.

Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné produkty značky Zwilling alebo na podobné produkty ďalších značiek.

Dodatočné parametre

Kategória: Nože na chlieb
Záruka: 50 rokov
Typ produktu: Nôž na chlieb
Vlastnosti: Vhodné do umývačky
Dĺžka čepele: 20 cm

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Značka Zwilling je známkou kvality a inovácii. Zwilling je moderná spoločnosť s dlhoročnou tradíciou siahajúcou do roku 1731. Produkty Zwilling sa vyznačujú vysokou kvalitou, krásnym dizajnom a funkčnosťou. Špecializáciou spoločnosti je sofistikované kuchynské vybavenie ako sú nože, príbory, hrnce, panvice, poháre, kuchynské náčinie atď.

Kuchynské nože Zwilling sú vykované z jedného kusu špeciálnej nemeckej ocele s tvrdosťou 57 - 63 HRC (Rockwellovej stupnice) a vďaka dlhotrvajúcej ostrosti, odolnosti a dokonalému vyváženiu sú obľúbené medzi šéfkuchármi po celom svete. Práca s nožmi Zwillig je bezpečná a veľmi jednoduchá. Ich dlhodobá ostrosť je zaistená ručným doostrením, leštením a kontrolou laserom. Vybrať si môžete kuchársky nôž, filetovací nôž, nôž na chlieb, nôž na zeleninu alebo vám príde vhod celá sada nožov v bloku? V ponuke máme aj špičkové japonské nože Miyabi rôznych veľkostí a zameraní. 

VYBERAJTE AJ PODĽA TYPU:

Param_brand_hrnce_ZW Param_brand_panve_ZWParam_brand_sady_ZWParam_brand_noze_ZW Param_brand_ocilky_ZW Param_brand_stojany_ZW_1 Param_brand_prkenka_ZW Param_brand_nacini_ZW Param_brand_pribory_ZW Param_brand_sklenice_ZW