Rajnice

3 položiek celkom

Panvice – malé, ale nevyhnutné hrnce do každej kuchyne

Aké prvky tvoria panvicu?

Panvice sú nižšie ako bežné hrnce a majú menší priemer ako hrnce na kastról a majú dlhú rukoväť ako panvica. Používajú sa na varenie tekutín na sporáku, najmä ak vyžadujú zahustenie alebo redukciu (ako omáčky, rizoto atď.). Dlhá rukoväť uľahčuje držanie hrnca na mieste pri súčasnom miešaní tekutiny kuchynskou lyžicou.

Na čo používate kastról?

Panvice sú veľmi všestranné a musia byť súčasťou každej kuchyne. Môžu byť použité na:

  • príprava a zahusťovanie omáčok
  • varenie malých porcií polievok, prívarkov, detskej stravy, prívarkov
  • príprava jedál ako ovsené vločky alebo puding
  • ohrievanie malých porcií jedla
  • príprava jedla pre jednu alebo dve osoby

Aký hrniec si vybrať?

V Kulina vám ponúkame široký sortiment hrncov (pozrite si naše najpredávanejšie hrnce tu), vyrobené z rôznych materiálov, vyrobené spoľahlivými značkami, dostupné v rôznych farbách a navrhnuté pre rôzne štýly interiéru. Ak neviete, ktorú panvicu si vybrať, prečítajte si nášho dokonalého sprievodcu nákupom hrncov tu a pozrite si naše nerezové panvice od WMF, Zwilling, Fissler. Niektoré z našich hrncov sú vybavené pokrievkou a niektoré sú vhodné na použitie v rúre.

Náš tip: Ak hľadáte krásne hrnce do svojej kuchyne, pozrite si medené hrnce od Mauviel, de Buyer alebo Eva sólo Vydržia celý život a vyzerajú veľmi elegantne, najmä ak ich zavesíte na stojan na hrnce. Môžete si tiež prečítať nášho dokonalého sprievodcu nákupom panvíc tu.

Ako sa starať o svoje hrnce?

Viete, že väčšina ľudí si za celý život kúpi súpravu hrncov len dva-trikrát? Niekedy máme tendenciu kupovať auto častejšie ako hrnce! Preto sa oplatí investovať do kvalitných hrncov a užívať si ich funkčnosť po celé roky a pri každom varení. A ak investujete peniaze do kvalitného riadu, mali by ste sa oň aj správne starať. Ako sa starať o svoje hrnce a hrnce?

  • vždy si pred prvým použitím prečítajte pokyny od výrobcu a uistite sa, že ste hrnce nevkladali do umývačky riadu, ak sa to neodporúča,
  • nepoužívajte kovové náčinie, ktoré môže poškriabať povrch vašich hrncov, namiesto toho použite drevené alebo silikónové kuchynské náčinie
  • nenechávajte špinavú panvicu cez noc alebo ju dlho namáčajte (najmä ak je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele),
  • ak sa chcete zbaviť škvŕn na povrchu vášho nerezového hrnca, vyčistite ho čistiacim prostriedkom na nerez,
  • nečistite svoje keramické panvice oceľovou vlnou,
  • vyčistite svoje železné hrnce ihneď po použití a nepoužívajte mydlo, pretože kov je porézny a môže absorbovať chuť chemikálií,
  • vyhnite sa teplotným šokom, nevkladajte horúce hrnce do studenej vody a pod.
  • nevarte kyslé jedlá (ako paradajky) v liatinových hrncoch,
  • neklaďte potiahnuté hrnce a panvice na seba, pretože by to mohlo spôsobiť poškriabanie a odštiepenie. Zaveste ich na háčiky alebo položte na boky.