Panvice sú rovnako ako hrnce a nože základným vybavením kuchyne. Ak vás zaujíma, aké panvice naozaj potrebujete, aké panvice sú najlepšie a aký materiál je pre panvicu najlepší, pozrite si nášho kompletného nákupného radcu pre panvice.

Nákup správnych panvíc pre vašu kuchyňu závisí od mnohých faktorov, ako je napríklad to, aké jedlo zvyčajne varíte, ako často varíte, aký typ sporáka používate, aký je váš štýl varenia alebo pre koľko ľudí zvyčajne varíte. Ak však uvažujete o nákupe základného kuchynského vybavenia, mali by ste začať s nasledujúcimi 4 panvicami.

3 základné panvice do každej kuchyne

Aké značky panvíc sú najlepšie?

V Kulině nájdete množstvo kvalitných značiek riadu a prémiových výrobcov panvíc. Je veľmi dôležité vybrať si spoľahlivého výrobcu panvíc, pretože materiály najvyššej kvality, bezpečné pre potraviny, ovplyvňujú ako trvanlivosť panvice, tak aj výsledky vašich kulinárskych experimentov. Medzi značkami dostupnými v Kulině nájdete také známe značky ako de Buyer, Woll, Ballarini, Zwilling, WMF, Fissler, Petromax a Mauviel. Môžete si vybrať jednotlivé panvice alebo súpravy panvíc v rôznych veľkostiach.

Ako sa starať o panvice?

Ak ste investovali do kvalitnej panvice, mali by ste sa o ňu starať vhodným spôsobom, ktorý zabezpečí jej dlhé a zdravotne nezávadné používanie. Dodržiavajte tieto jednoduché pravidlá:
  • na nepriľnavé panvice nepoužívajte kovové náčinie,
  • panvicu vždy umývajte ručne, nedávajte ju do umývačky riadu,
  • ihneď po umytí osušte,
  • vyhnite sa veľkým zmenám teploty (nikdy nekladte horúcu panvicu pod studenú vodu),
  • panvice skladujte správnym spôsobom.
Náš tip
Prečítajte si tiež
->
péče o pánve
Ultimátny návod na čistenie panvíc z rôznych materiálov
Správna údržba panvice zabezpečuje nielen pekný vzhľad a čistotu, ale významne predlžuje aj jej životnosť. Každý materiál si však vyžaduje inú formu čistenia. Poradíme vám, ako sa vhodne starať práve o váš riad, aby vydržal dlho ako nový.