Kuchárske nože

17 položiek celkom
Kuchársky nôž GOURMET 20 cm, Wüsthof
€83
WU456220
Kuchársky nôž CLASSIC 16 cm, Wüsthof
€104
WU1030130116
Kuchársky nôž CLASSIC 18 cm, Wüsthof
€122,10
WU458218
Kuchársky nôž CLASSIC 23 cm, Wüsthof
€174
WU1030130123
Kuchársky nôž CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
€166
WU459620
Kuchársky nôž FOUR STAR 20 cm, Zwilling
€97 –17 %
€79,60
ZW31071201
Kuchársky nôž GERMAN PAKKA WOOD 20 cm, hnedý, Dellinger DNGRXZB2SC8
Kuchársky nôž GOURMET 14 cm, vrúbkovaná čepeľ, Zwilling ZW36121141
Kuchársky nôž GOURMET 16 cm, Wüsthof
€79
WU1035044816
Kuchársky nôž GOURMET 18 cm, Wüsthof
€76,90
WU1035044818
Kuchársky nôž GOURMET 23 cm, Wüsthof
€76,90
WU456223
Kuchársky nôž NOW S 20 cm, červený, Zwilling
€43
ZW53081201
Kuchársky nôž PERFORMER 16 cm, Wüsthof
€244
WU1061200116
Kuchársky nôž PERFORMER 20 cm, Wüsthof
€287
WU1061200120
Kuchársky nôž PROFESSIONAL "S" 16 cm, Zwilling
€94
ZW31021161
Kuchársky nôž PROFESSIONAL "S" 26 cm, Zwilling
€108,30
ZW31021261
Kuchársky nôž TWIN CUISINE, Zwilling
€149
ZW30341201

Kuchynské nože – nôže, ktoré potrebuje každá kuchyňa

Čo je kuchynský nôž?

Je to univerzálny kuchynský nôž, ktorý sa používa na mnoho kulinárskych činností (na krájanie mäsa, sekanie a strúhanie zeleniny) a jeden z troch nožov, ktoré by mali byť v každej kuchyni a po ruke každého kuchára (pozrite si našu kompletnú príručku o kuchynských nožoch a pozrite si zvyšné dva nože, do ktorých by ste mali určite investovať).

Kuchynský nôž má širokú čepeľ, ktorá je zahnutá smerom nahor a tvorí špičku. Dĺžka čepele je zvyčajne 18-24 cm.

Aký je rozdiel medzi kuchárskym nožom a nožom Santoku?

Domáci kuchári aj profesionálni kuchári používajú nôž Santoku, tak kuchynské nože na rôzne úlohy. Aké sú základné rozdiely medzi týmito dvoma typmi nožov? Kuchyňské nože majú dlhšiu čepeľ a ich ostrie má dvojité nabrúsenie, na rozdiel od nožov Santoku, ktoré majú zvyčajne jedno nabrúsenie. Tvar čepele kuchynského noža vás núti švihnúť čepeľou dopredu a rezať smerom nadol, pričom nôž Santoku krája jedným smerom dolu

Na čo slúži kuchynský nôž?

Zahnutá čepeľ kuchynského noža umožňuje "hojdací" spôsob rezania, čo spolu so širokou čepeľou robí z kuchynského noža ideálny nástroj na:

  • krájanie a sekanie veľkého množstva zeleniny naraz
  • krájanie, rezanie a oddeľovanie mäsa
  • krájanie syra
  • krájanie, sekanie alebo porciovanie ovocia a orechov na kocky

V Kuline nájdete kvalitné nože spoľahlivých značiek, ktoré sú odolné voči opotrebovaniu. Pozrite si nože od Wusthof, Zwilling alebo WMF. Tu si môžete pozrieť aj naše najpredávanejšie kuchynské nože.

Ako naostriť kuchynský nôž?

Ak používate kuchársky nôž každý deň, mali by ste ho brúsiť pomerne často - aspoň raz za dva týždne ocieľkou na nože. Najlepší spôsob ostrenia kuchárskeho noža je pomocou brúsneho kameňa, ktorým by ste ho mali naostriť na 15-20 stupňov z oboch strán, alebo pomocou ocieľky. Svoj nôž môžete zaniesť aj k odborníkovi

Ako sa starať o nôž Santoku?

Kvalitné kuchárske nože sú pomerne veľkou investíciou, takže ak chcete, aby vám nôž vydržal dlho, uistite sa, že dodržiavate tieto jednoduché pravidlá čistenia a skladovania nožov:

  • nože sú často vhodné do umývačky riadu, ale odporúčame čistiť nôž ručne, pretože čistiace prostriedky môžu poškodiť povrch oceľovej čepele
  • ak má nôž drevenú rukoväť, nedávajte ho do umývačky riadu
  • aby ste zabránili vysychaniu drevených rukovätí, pravidelne ich natierajte ľanovým olejom alebo včelím voskom
  • uskladnite nože oddelene, aby sa netupili. Používajte blok na nože alebo púzdro na nože
  • pravidelne si nôž brúste