Železná WOK panvica s guľatým dnom 35 cm

Kód: 21398
€26,99 €22,31 bez DPH
Skladom (28 ks)

Wok panvicu s guľatým dnom a priemerom 35 cm využijete na prípravu ázijskej kuchyne alebo rýchle osmaženie mäsa či zeleniny. Panvicu využijete na otvorenom ohni, keďže má guľaté dno v klasických domácich podmienkach ju tak nie je možné využiť. Je vyrobená zo železa a rukoväť z odolného dreva. Panvicu umývajte ručne.

Detailné informácie

Podrobný popis

SKNE_dorury SKNE_doumyvacky SK_otvorenyohren

POPIS

WOK panvicu s guľatým dnom využijete na otvorenom ohni. Tento tradičný tvar umožňuje rýchlu prípravu pokrmov so zachovaním maximum vitamínov a zdraviu prospešných látok. Veľkou výhodou je tiež nepriľnavý povrch vďaka, ktorému vám stačí použiť minimálne množstvo oleja. Táto wok panvica je vyrobená zo železa, ktoré výborne vedie teplo a príprava pokrmov je teda rýchla a úsporná.

Nie je vhodná do umývačky riadu. V klasických domácich podmienkach nemá využitie keďže má guľaté dno.

ŠPECIFIKÁCIE

Priemer vrchný: 35 cm

Materiál: železo

ÁZIJSKÉ REZANCE SO ZELENINOU, KURACÍM MÄSOM A HOISIN OMÁČKOU

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 35 minút

Ingrediencie: 1 balenie malých šampiónov, 1/2 červenej papriky, 1/2 žltá paprika, 1 lyžička škrobu, 1 väčšia mrkva, 3 ks červenej cibule nakrájanej nadrobno,1 ks zázvor, 1 chilli paprička, 1 malá cuketa, 3 ks prelisovaného cesnaku, 500 g čínske rezance (môžete použiť Udon, sklenené rezance aj ryžové rezance na Pho Bo), 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice Hoisin omáčky, 1 kg kuracích pŕs, 1 jarná cibuľka na ozdobu

Postup:

1. Najskôr si očistíme zeleninu: papriky na tenké prúžky, šampióny na štvrťky, mrkvu na hrubšie kolieska, cuketu na hrubšie.

2. Rezance si necháme odstáť v teplej vode (nie vriacej).

3. Rozohrejeme si WOK panvicu a nakrájame si mäso na menšie časti.

4. Mäso zprudka opečieme, pridáme cibuľu, zázvor, cesnak a škrob zmiešaný v studenej vode.

5. Mäso dáme bokom a pripravíme zeleninu vo WOK: zprudka opečte a potom pridajte aj mäso.

6. V miske zmiešajte sójovú a Hoisin omáčku, podlejte mäso a zeleninu a nechajte ich chvíľku variť (zelenina by nemala byt rozvarená).

7. Naservírujte do misiek Made in Japan, v ktorých sa bude jedlo pýšiť a posypte jarnou cibuľkou a jemnými kolieskami chilli papričkami.

TIP: Zázvor a chilli použite podľa toho ako máte radi pálivé jedlo. Keďže sójová a Hoisin omáčka sú dosť slané dávajte si pozor aby ste nepresolili celý pokrm. Kuracie mäso môžete nahradiť krevetami, hovädzím mäsom alebo si spraviť len vegetariánsku variantu.

KURACIE STIR-FRY

Recept na kuracie stir fry

Ingrediencie

80 ml sójovej omáčky, 60 ml sladkej chilli omáčky, 1 lyžica cukru, 2 lyžice ryžového octa, 3 kuracie prsia nakrájané na tenké plátky (každé mäso o hmotnost asi 170 g), 450 g vaječných čínských rezancov (hokkien, pokiaľ nemáte, môžete použiť aj ryžové rezance), 60 ml slnečnicového oleja, 2 strúčiky cesnaku (nakrájané na tenké plátky), 2 lyžičky strúhaného čerstvého zázvoru, 2 menšie brokolice (rozkrojené na tretiny), cibuľa (nakrájaná na jemno), červená sladká paprika (nakrájaná najemno)

Postup

1. Zmiešajte v mise sójovú omáčku, sladkú chilli omáčku, cukor a ocot. Pridajte plátky mäsa, poriadne premiešajte a nechajte marinovať v chladničke aspoň 15 minút.

2. Medzitým uvarte rezance podľa návodu. Sceďte, dajte stranou a prikryte, aby ostali teplé.

3. Panvicu WOK rozpáľte a rozohrejte na nej 1 a pol lyžice oleja. Akonáhle sa z panvice začne dymieť, osušte kúsky mäsa (marinádu nechajte stranou) a rýchlo opekajte na 2 časti, každú zhruba 3 - 4 minúty dozlatova. Opatrne vytrite panvicu papierovou utierkou.

4. Do panvice wok dajte zvyšnú marinádu a priveďte k varu, nechajte 1 minútu bublať a potom dajte marinádu stranou. Opäť vytrite panvicu kuchynskou utierkou.

5. Rozohrejte zvyšný olej a rozpáľte wok na vysokú teplotu. Rýchlo osmažte cesnak, zázvor, brokolicu, cibuľu a sladkú papriku (cca 1 minútu). Vráťte do panvice kura a marinádu nechajte ešte 2 minúty opekať, aby sa všetko poriadne prehrialo. Servírujte ihneď s pripravenými rezancami.

Vietnamský karamelizovaný bôčik s ryžou a mrkvovým šalátom

VIETNAMSKÝ KARAMELIZOVANÝ BRAVČOVÝ BÔČIK S RYŽOU A MRKVOVÝM ŠALÁTIKOM

Ingrediencie

100 g trstinového cukru, 800 g bravčového boku bez kosti (nakrájaný na 3 cm kúsky), 250 ml kokosovej vody, 2 strúčiky cesnaku (nasekaného najemno), 2 lyžice rybacej omáčky, 1/4 lyžičky mletého bieleho korenia, varená ryža k podávaniu

Na mrkvový šalátik

1 mrkva (očistená, nakrájaná na dlhé tenké prúžky), 60 ml ryžového octa, 1 lyžice cukru, 1/4 lyžičky soli, čerstvý koriander, čerstvá mäta, čerstvá chilli paprička (nasekaná na drobno)

Postup

1. Pripravte si šalátik. Zmiešajte mrkvu, ryžový ocot, cukor a soľ v miske. Dajte stranou, občas premiešajte. Nechajte minimálne 20 minút odležať, aby sa rozvinuli všetky chute.

2. Medzitým nechajte na panvici rozpustiť cukor s 1 lyžicou vody, Varte asi 4 - 5 minút kým cukor neskaramelizuje. Pozor, ale aby ste ho nespálili inak by bol horký.

3. Pridajte do panvice bôčik a premiešajte v karameli. Vmiešajte kokosovú vodu a priveďte k varu. Potom pridajte cesnaku, rybaciu omáčku a čierne korenie. Varte na miernom ohni, pokiaľ sa omáčka nezredukuje a mäso bude krehké. Bude to trvať zhruba hodinu a pol.

4. Osušte mrkvu a premiešajte ju v mise s koriandrom, mätou a chilli. Podávajte ku skaramelizovaným bôčikom a varenou ryžou.

 Zdroj receptov a obrázkov k receptom: www.taste.com.au

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné na sporák: Nevhodný na sporák, je ideálna na otvorený oheň

Vhodné do rúry: nie

Vhodné do umývačky: nie

PRED PRVÝM POUŽITÍM

Opláchnite panvicu veľmi horúcou vodou. Otrite celú panvicu pre odstránenie prebytku vosku. Na panvici ostane aj naďalej veľmi tenká vrstva vosku, ktorá umožňuje lepšie zapečenie. Potom opatrne panvicu otrite pijavým papierom.

PRÍPRAVA VAŠEJ PANVICE - ZAPEČENIE

Nalejte na panvicu asi jeden milimeter oleja. Stačí pokryť dno panvice a ohriať ho, dokým sa neobjaví dym. Potom vylejte olej z panvice a utrite panvicu papierovými utierkami.

Čím viac sa panvica používa, tým má lepšie vlastnosti. Čím tmavšiu farbu panvica počas používania získa, tým sú lepšie prirodzené nepriľnavé vlastnosti.

POUŽITIE PANVICE

Rozohrejte malé množstvo tuku v panvici. Akonáhle má panvica správnu teplotu, zapečte jedlo 45 sekúnd po každej strane, potom znížte teplotu pre dokončenie varenia.

Nenechávajte jedlo v panvici po uvarení.

ČIŠTENIE PO POUŽITÍ

1) Umyte panvicu hubkou vo veľmi horúcej vode. Vytrite panvicu dosucha.

2) Panvicu čas od času vyčistite tak, že na panvicu nasypte kuchynskú soľ a rýchlo ju zahrejte maximálne po dobu 1 minútu 30 s. Potom panvicu otrite papierovou utierkou. Soľ pomáha odstraňovať zvyšky a pachy z predchadzajúceho varenia.

3) Otrite panvicu papierovou utierkou namočenou v oleji a uložte ju na suché miesto.

ČO ĎALEJ?

Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.

Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné produkty značky De Buyer alebo na podobné produkty ďalších značiek.

 

Dodatočné parametre

Kategória: WOK panvice
Záruka: 2 roky
Typ produktu: WOK panvica
Materiál: Železo
Priemer: 35 cm

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
SR Avatar autora | 12.8.2019
Perfektná panvica!!

Chefshop je ideálne miesto pre nákup delikates, riadu,  kuchárskych kníh a pomocníkov pri varení i pečení za veľkoobchodné ceny. Chefshop je tiež oficiálny e-shop najväčšej školy varenia v ČR, Chefparade. Všetky potraviny a kuchynské vybavenie je teda vyberané na doporučenia skúsených šéfkuchárov a overené dlhoročnou tradícioiu vo varení. V ponuke Chefshope nájdete české, talianske, francúzske špeciality, ako sú vína, cestoviny, teriny, olivy, olivové oleje, chilli omáčky, ale tiež ázijské suroviny, riad na váš stôl, panvice, hrnce, kuchynské spotrebiče, kuchynské potreby, kuchárky a grily.