Wasabi pasta 43 g

Kód: 09.230.020
Tip
Značka: S&G
€3,49 €3,03 bez DPH €81,16 / 1 kg
Ihneď k odoslaniu

Wasabi pasta v 43 g balení je základom ázijskej kuchyne a používa sa predovšetkým pri doostrovaní pokrmov a pri príprave sushi.

Pripravte si s touto wasabi pastou domáce sushi, wasabi kašu, hovädzie špízy s wasabi majonézou alebo šalát s kuracím mäsom a wasabi dresinkom.

Bannery_recepty_short_description_asie_SK

Detailné informácie

Podrobný popis

POPIS

Wasabi pasta je základnou ingredienciou ázijskej kuchyne. V papierovej krabičke nájdete tubu s 43 g wasabi pasty. Wasabi je podstate ázijský druh chrenu, ktorý sa vyznačuje svojou pálivosťou. Wasabi pastu využijete predovšetkým pri príprave sushi a pri jeho podávaní. Táto wasabi pasta je pálivejšia ako Wasabi pasta 35 g.

špecifikácie

Zloženie: voda, chren prášok, kukuričný olej, horčičný olej, cukor, kurkuma prášok, soľ, čierne korenie, oliorasine, ocot, kyselina citronová, sorbitol, stabilizátor (xanthanová guma)

Hmotnosť: 43 g

Krajina pôvodu: Taiwan

Určenie: k priamej spotrebe, k doostrovaniu jedál, k príprave sushi

*Fotografia je iba ilustračná. Wasabi pastu pre vás odoberáme od viacerých výrobcov, aby sme vám zaistili vždy čo najpriaznivejšiu cenu. Môže sa teda stať, že vám príde wasabi pasta v inom obale. Zloženie a hmotnosť sú však vždy zachované.

NUTRIČNé A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pre 100 gramov)

Kalórie: 2029 kJ / 485 kcal

Tuky: 21 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 11,3 g

Sacharidy: 65,6 g z toho cukry: 15,3 g

Bielkoviny:  8,6 g

Soľ: 1,32 g

Wasabi a jeho účinky na zdravie

WASABI A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVIE

Wasabi je japonský chren. Používa sa predovšetkým v ázijskej kuchyni. Najznámejšie použitie je pri príprave sushi. Chren Wasabi má zelenú farbu a ostrú ľahko štipľavú chuť, ktorú pri konzumácii pociťujete v nose. Wasabi chren vás tzv. pretiahnie. V porovnaní s našim chrenom je wasabi ostrejší. Obsahuje vitamín C, B6, vápnik, horčík, draslík, mangán, antioxidanty a ďalšie zdraviu prospešné látky.

Wasabi chren má antibakteriálne účinky, vďaka ktorým sa používa ako účinná dezinfekcia. Je napríklad súčasťou niektorých ústnych vôd. Pretože ničí baktérie, tak sa tiež podáva spolu so surovými rybami a morskými plodmi. Jedná sa o prírodné antibiotikum, pomáha pri prevencii proti rakovine, pri liečbe rakoviny, zlepšuje trávanie, má detoxikačné účinky, posiľňuje imunitný systém, odstraňuje škodlivé látky z tela. Pri nádche pretiahne nos a zmierňuje škriabanie a bolesť v krku.

 

Maki suhsi recept

RECEPT NA MAKI SUSHI S LOSOSOM (HOSOMAKI SUSHI)

Do hosomaki sushi sa rolujú hlavne ryby, ale použiť môžeme i zeleninu. Najznámejšie sú tekamaki s tuniakom a sakemaki s lososom. Použiť je možné ale i krevety a ďalšie morské plody.

Ingrediencie

1 filet lososa, 1/2 kg sushi ryže, 5 ks rias Nori, wasabi, nakladaný zázvor, sójová omáčka, bambusová podložka

 

PRÍPRAVA LOSOSA

IMG_1810   recept na hosomaki sushi milujusushi.cz   IMG_1826

1. Z filetu vyrežte stredovú tučnú čiaru.

 

2. Z krajov filetu odkrojte všetko, čo nieje oranžové mäso.

 

3. Stiahnite kožu s tukom tak, aby ste získali úplne čisté mäso (tuk je tmavá časť pod kožou).

IMG_1846   IMG_1880

4. Kosti, ktoré zostali po filetácií vytiahnite pinzetou, alebo pomocou noža.

 

5. Z očisteného filetu nakrájajte uhľadné hranoly.

POSTUP

IMG_1897
  IMG_1912

1. Riasy nori rozkrojte na polovicu a položte na podložku lesklou stranou dolu. Navhlčite si ruky.

 

2. Na riasu nori naneste cca 80 g ryže tak, aby bola pekne kyprá a rovnomerne rozložená (cca 1,5 cm vrchného kraja riasy nechajte čistý).

recept na hosomaki sushi milujusushi.cz   recept na hosomaki sushi milujusushi.cz   recept na hosomaki sushi milujusushi.cz

3. Naneste pásik wasabi a pridajte kúsok lososa

 

4. Pomocou podložky všetko zrolujte a vytvorte pevnú rolku.

 

5. Rolku krájajte na 6 rovnakých kúskov. Podávajte s wasabi, zázvorom a sójovou omáčkou.


Urumaki sushiRECEPT NA URAMAKI SUSHI (CALIFORNIA SUSHI - OBRÁTENÉ ROLKY)

Ingrediencie

500 g ryža na sushi, 5 ks riasy Nori, 10 lyžičiek kaviáru tobiko, 1 šalátová uhorka, paprika (2 farby), wasabi, nakladaný zázvor, sójová omáčka, bambusová podložka

Čítajte tiež: Ako vychytať dokonalú sushi ryžu

Postup

urumaki sushi2   uramaki sushi recept 3

1. Očistite papriku a nakrájajte ju na tenké pásiky.

 

2. Rozpoľte uhorku a vyberte z nej vodnatý stred. Potom ju nakrájajte na podobné pásiky ako papriku.

urumaki sushi 4

  uramaki sushi 5   urumaki sushi 6

3. Riasu nori rozkrojte na polovicu (pokiaľ máte riasy v tvare štvorca) a položte lesklou stranou na podložku. Navlhčite si ruky.

 

4. Naneste približne 100 g ryže po celej ploche riasy tak, aby zostala kyprá.

 

5Lyžičkou po celej ploche rozprestrite kaviár.

 urumaki sushi 7    urumaki sushi 8    urumaki sushi 9

6. Otočte tak, aby bola riasa nahore a ryža s kaviárom dole. Na riasu natrite prúžok wasabi.

 

7. Do stredu naskladajte uhorku, papriky nakrájané na tenké pásiky a zrolujte.

 

8. Krájajte na 8 rovnakých kúskov. Podávajte s wasabi, zázvorom a sójovou omáčkou. 

 

Ingrediencie na nigiri sushi

RECEPT NA NIGIRI SUSHI S KREVETOU

Nigiri sushibochníčky (valčeky) zo sushi ryže, ktoré sú tvorené tak, aby bolo uprostred duté miesto. Pri skuse sa potom nigiri samo rozdelí na dve sústa. Je to umenie, v ktorom sa dokonca robia súťaže, takže si nelámte hlavu s tým, keď zo začiatku bude ryža nigiri iba valček.

Ingrediencie

500 g ryža na sushi,1 ks riasy Nori, 200 g kreviet, wasabinakladaný zázvorsójová omáčka

Čítajte tiež: Ako vychytať dokonalú sushi ryžu

 

Zemiaková kaša s wasabi

ZEMIAKOVÁ KAŠA S WASABI

Ingrediencie

400 g zemiakov, 40 g masla, 80 ml smotany (31 - 33 %), 3 lyžičky wasabi pasty, soľ, čierne korenie

Postup

1. Zemiaky oškrábte a nakrájajte na menšie kúsky. Dajte ich do hrnca, zalejte ich studenou vodou, ktorú osoľte a priveďte k varu. Môžete pridať rascu, ktorá priaznivo pôsobí na trávenie.

2. Akonáhle voda začne vrieť, znížte teplotu a varte zhruba 15 minút alebo kým budú zemiaky mäkké.

3. Zlejte vodu, pridajte maslo, smotanu, wasabi pastu a pomocou pretláčadla na zemiaky alebo ručného šľahačom pripravte jemnú kašu. Dochuťte soľou a korením.

Podávajte ako prílohu k pečenému mäsu, ku steaku, k rybe atď.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au

Hovädzie špízy s wasabi majonézou

HOVÄDZIE ŠPÍZY S WASABI MAJONÉZOU

Ingrediencie

1 lyžička najemno nastrúhaného zázvoru, 1/4 hrnčeka sladkej sójovej omáčky, 3 lyžičky citrónovej šťavy, 1/2 lyžičky sezamového oleja, 750 g rump steaku (špička - časť zadného hovädzieho mäsa), 1 lyžička wasabi pasty, 1/2 hrnčeka kvalitnej majonézy (pokiaľ máte, použite domácu)

Postup

1. Mäso očistite, osušte a nakrájajte na 2 cm kocky.

2. Do misy dajte nastrúhaný zázvor, sójovú omáčku, citrónovú šťavu a sezamový olej a všetko dobre premiešajte. Pridajte mäso a dobre ho marinádou obaľte. Prikryte potravinárskou fóliou a daje na 20 minút odležať do chladničky.

3. Drevené špajdle namočte do studenej vody na 15 minút. Osušte a nechajte stranou.

4. Medzitým premiešajte wasabi pastu s majonézou a ochuťte trochou citrónovej šťavy. Prikryte potravinovou fóliou a nechajte v chladničke vychladiť.

5. Mäso ľahko osušte a nabodávajte na špajdle.

6. Rozpáľte grilovaciu panvicu alebo gril. Špízy opekajte do mäkka (cca 6 minút).

7. Pred servírovaním vyberte mäso zo špajdlí na tanier a servírujte s wasabi majonézou. Ideálnou prílohou je ryža alebo chlieb.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au

Šalát s kuracím mäsom

ŠALÁT S KURACÍM MÄSOM, HRÁŠKOM A WASABI DRESINGOM

Ingrediencie

polovica zväzku jarnej cibuľky, 4 kuracie prsia (hmotnosť každého zhruba 180 g), 300 g mladých hráškových luskov, 2 cukety, pažítka

Na wasabi dresing

1 lyžica wasabi pasty, 1 lyžička limetkovej šťavy, 2 lyžica bieleho jogurtu

Postup

1. Do hrnca dajte parák a vlejte pod neho vodu. Priveďte k varu.

2. Rozkrojte jarnú cibuľku na polovicu (odrežte korienky a oschnuté zelené listy), cukety rozrežte pozdĺžne a nakrájajte na tentké plátky.

3. Kuracie prsia očistite, osušte, osoľte a dajte na parák. Varte v pare 6 - 8 minút na miernu teplotu. Potom pridajte jarnú cibuľku, hráškové lusky a cuketu. Varte v pare ďalších 8 - 10 minút, pokiaľ nebudú kuracie prsia riadne uvarené a zelenina mäkká, ale nie prevarená.

4. Medzitým pripravte dresing. Prešľahajte ingrediencie na dresing v malej miske a dajte stranou.

5. Kuracie prsia nakrájajte na tenké plátky. Servírujte so zeleninou, preliate wasabi dresinom. Dochuťte soľou a čiernym korením.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au

čo ďalej?

Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.

Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné suroviny na prípravu sushi.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole: