Teriyaki omáčka Kikkoman 250 ml

Kód: 21383
€4,49 €3,90 bez DPH €17,96 / 1 l
Skladom (34 ks)

Teriyaki je tradičná ázijská omáčka, ktorú využijete na ochutenie rezancov, mäsa, zeleniny, rýb. Pripravte si zo sójovej omáčky tuniaka marinovaného v teriyaki omáčke, marinádu na mäso alebo domáce sushi.

Bannery_recepty_short_description_asie_SK

 

Detailné informácie

Podrobný popis

6CZ_Soja 1SK_Lepek

POPIS

Teriyaki omáčka značky Kikkoman sa vyrába fermentáciou rozdrvených sójových bôbov, praženej pšenice, vody a soli.  Má široké využitie: ako marinádu na grilované, pečené či smažené mäso, k dochuteniu jedál, omáčok či dresinkov a je skvelá s čínskymi rezacami alebo s ryžou.

ŠPECIFIKÁCIE

Zloženie: sója, voda, pšenica, soľ, víno, cukor, voda, ocot, korenie

Alergény: Obsahuje sóju, lepok

Objem: 250 ml

Určenie: na dochutenie omáčok, polievok, na prípravu marinád, rýb, mäsa, zeleniny, rezancov a ryže

Ázijské taštičky Gyoza so sójovou omáčkou

Gyoza

Ingrediencie: 1 ks cesto na gyoza taštičky alebo si pripravte vlastné cesto: 250 g hladkej múky preosiatej, 160 ml vriacej vody, škrob, trošku soli

Na náplň: 400 g mletého bravčového mäsa, 1 lyžička čerstvého nastrúhaného zázvoru, chilli paprička nakrájaná nadrobno, 1 šalotka, 2 strúčiky cesnaku, 4 ks huby shiitake, 1 menší pór, 140 g čínskej kapusty

Omáčka k podávaniu:

4 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica ryžového octa

Ďalej budete potrebovať:

2 lyžice sezamového oleja na smaženie, trochu vody

Postup:

1. Cesto: Do preosiatej múky s troškou soli pomaly prilievajte horúcu vodu aby vzniklo nelepivé cestíčko. Prikryté nechajte odpočinúť 30 minút - po uplnití tejto doby je cesto hotové. Potom ho rozvaľkajte na tenkú placku a vykrajujte s okrúhlou vykrajovačkou o priemere cca 8 cm.

2. Náplň: nasekajte na drobno všetku zeleninu, zmiešajte ju s mletým mäsom, jemne zmes osoľte a okoreňte (opatrne so soľou, taštičky sa budú namáčať do sójovej omáčky, ktorá je slaná).

3. Na pripravené cesto dajte 1 lyžicu zmesi, okrajte prstom potrite vodou, ktorá slúži ako lepidlo. Zlepujte od stredu taštičky až po jej okraj alebo rovno od jedného kraja po druhý. Ukladáme ich na tácku vyloženým papierom na pečenie, ktorý trochu poprášime škrobom aby sa neprichytili zospodu a prikryjeme ich aby neoschli.

4. Rozohrejte panvicu so sezamovým olejom, nato položte pripravene taštičky a opekajte iba z jednej strany dozlatova. Potom prilejte trochu vody (taštičky by nemali byť ponorené vo vode). Duste 3 minúty kým sa voda neodparí.

5. Omáčkou si jednoducho pripravíte: sójovú omáčku zmiešajte s ryžovým octom a podávajte.

TIP: nemusíte robiť len mäsové taštičky, mäso pokojne vynechajte úplne alebo nahraďte ho mletými krevetami či kuracím mäsom. Pokiaľ ste pripravili taštičiek viac,dajte ich zmraziť a o par dní vysmažte.

TIP 2: Taštičky servírujte na japonskom riade Made in Japan, ktorý je každý kus ručne vyrobený od japonských majstrov. Riad MIJ oživí vaše stolovanie narozdiel od nudného bieleho riadu. V ponuke máme ako obdĺžnikové taniere, tak jedálne paličky či misky na dipy či omáčky.

Prudko opečený tuniak teriyaki na pomarančovom šaláte-PRUDKO PEČENÝ TUNIAK TERIYAKI NA POMARANČOVOM ŠALÁTE

Ingrediencie

300 g čerstvého tuniaka, 4 - 5 lyžíc sójovej omáčky Kikkoman, 1 lyžica medu, 1 lyžička zázvoru, 2 pomaranče, 1 zväzok koriandra, 2 chilli papričky

Postup

1. V miske rozmiešajte sójovú omáčku, med a nasekaný zázvor.

2. Tuniaka vložte spolu s marinádou do mikroténového sáčka, vytlačte vzduch, zauzlujte a dajte na 1 hodinu uležať do chladničky.

3. Z pomarančov odkrojte kôru (odstráňte aj bielu časť, ktorá je horká) a nakrájajte na tenké plátky, ktoré rozložte na veľký plytký tanier. Pomaranče posypte pokrájanou chilli papričkou a nasekaným koriandrom.

4. Tuniaka vyberte z marinády a ľahko ho osušte v papierovej utierke (odstráňte kúsky zázvoru, ktoré by sa vám pri smažení rýchlo spálili).

5. Poriadne rozpáľte grilovaciu panvicu a tuniaka vcelku postupne opečte zo všetkých strán. Dôležité je, aby okraje boli pekne opečené, ale v vnútri ostal ružový.

6. Tuniaka nakrájajte na tenké plátky a dajte ich na pripravený šalát z pomarančov. 

Sójovo cesnaková omáčka

SÓJOVO-CESNAKOVÁ MARINÁDA NA PORTERHOUSE STEAK

Ingrediencie

1/2 hrnčeka sójovej omáčky, 8 prelisovaných strúčikov cesnaku, 1/4 hrnčeka olivového oleja, 2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia, 2 porterhouse steaky (každý široký cca 3 cm, celková hmotnosť mäsa cca 1,3 kg)

Postup:

1. Prešľahajte sójovú omáčku, cesnak, olivový olej a čierne korenie v malej miske.

2. Zhruba 3/4 marinády vlejte do vysokého plechu, pekáča alebo do panvice vhodnej do rúry. Zvyšok marinády dajte zatiaľ stranou.

3. Do marinády vložte steaky, niekoľko krát ich otočte a prelejte marinádou, aby sa marináda dostala všade. Marinujte steaky minimálne 10 minút.

4. Predhrejte gril. 

5. Grilujte steaky cca 11 minút, aby boli prepečené stredne (medium) alebo použite digitálny teplomer na mäso pre určenie prepečenosti steaku. Každý steak raz obráťte. Steaky potierajte zvyšnou marinádou.

6. Steaky nechajte 5 minút odpočinúť pod alobalom.

TIP: Steaky soľte najneskôr tesne pred ich prípravou alebo až pred podávaním. 

Zroj receptu a obrázku k receptu: http://www.finecooking.com/recipe/porterhouse-with-garlic-soy-sauce-marinade

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

 

sojova omacka kikkoman (1)Vyhlásená japonská sójová omáčka Kikkoman sa vyrába viac než 300 rokov. Sojová omáčka Kikkoman je ideálna pre varenie alebo použiť ako stolné korenie. Kikkoman sa prirodzene varí, vyrába sa tradičným spôsobom s pôvodnými 4 ingredienciami: sójové bôby, pšenica, voda a soľ. Rovnako ako dobré víno, sójová omáčka Kikkoman zreje niekoľko mesiacov aby vyvinula svoju charakteristicky bohatú ale zároveň jemnú chuť, nezameniteľnú arómu a červeno hnedú farbu. Okrem využitia v tradičných ázijskych pokrmov, skúste ju vyuýžiť i v americkej kuchyni, klasickej stredomorskej alebo exotickej karibskej kuchyni. Viac ako 400 miliónov litrov sa vyprodukuje tejto omáčky za 1 rok.