Tabasco Sriracha Sauce McIlhenny 483 ml

Kód: 17368
€7,69 €6,41 bez DPH
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Chilli omáčka Sriracha od výrobcu Tabasco 

Pripravte si s touto chilli omáčkou Chilli Con Carne.

Bannery_recepty_short_description_chilli_SK_1

Detailné informácie

Podrobný popis

POPIS

Chilli omáčka Sriracha od výrobcu Tabasco je autentická thajská chilli omáčka, ktorú využijete na širokú škálu jedál. K ázijským jedlám ako dochutenie alebo ako dip k nejakému mäsu.

ŠPECIFIKÁCIE

Zloženie: 

Stupeň pálivosti: star2 star star star star

Objem: 591 ml

Vhodné: k ázijským jedlám - polievky, rezance, wok jedlá

PRAKTICKÉ RADY

Pred otvorením pretrepte. Skladujte a uchovajte v suchu. Po otvorení uchovávajte v chladničke (+6°C) a spotrebujte do 30 dní.

Recept na chilli con carne

RECEPT NA CHILLI CON CARNE

1 lyžica olivového oleja, 1 veľká cibuľa (nakrájaná nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semienok a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množstvo a druh zvoľte podľa požadovanej výslednej pálivosti pokrmu), 1 strúčik cesnaku (prelisovaný), 1 lyžička sušenej sladkej papriky, 1 lyžica drvenej rasci, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčín (nasekaných), 1/2 lyžice sušenej majoránky, 2 štvorčeky čo najkvalitnejšej horkej čokolády, soľ a korenie, 2 lyžičky rajčinového pretlaku, 400 g sterilizovaných červených fazulí

K podávaniu: 2 rajčiny (nakrájané), 2 lyžice čerstvého koriandru, kukuričné tortilly

Postup:

1. Olej rozpáľte na strednom plameni, vhoďte cibuľu a za pravidelného miešania ju asi 5 minút opekajte. Mala by zmäknúť a zosklovatieť. Potom prisypte papriku, chilli, cesnak, sušenú papriku a rascu. Smažte ďalších 5 minút, potom ztĺmte plameň, pridajte do panvice mleté mäso a dôkladne ho osmažte. Postupte by sa malo rozpadať z väčších hrudiek na úplne malé kúsky. Dbajte nato, aby sa opieklo všetko a zo všetkých strán.

2. Vývar prelejte do panvice. Pridajte konzervované rajčiny, prisypte majoránku, čokoládu, soľ a čierne korenie. Dôkladne zamiešajte, pridajte rajčinový pretlak a znovu premiešajte. Priveďte k varu, potom zatiahnite plameň na minimum a nechajte všetko 20 minút prebublávať. Občas zamiešajte. Nakoniec prisypte zliate okvapkané fazule. Znova priveďte k varu a ešte krátko povarte. Pokiaľ sa vám zdá omáčka príliš hustá, prilejte trochu vody. Podľa potreby dokoreňte čiernym korením a soľou.

Podávajte v kukuričných tortillách ozdobené rajčinami a koriandrom.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.apetitonline.cz

Druh papričky Stupeň pálivosti [SHU]
Jalapeño 5 000
Chipotle 7 500
Serrano 20 000
Cayenne 45 000
Tabasco 50 000
Habañero 350 000
Caribbean Red 445 000
Bhut Jolokia 1 041 4217
Trinidad Scorpion Moruga 2 009 231
Carolina reaper 2 200 000

chilli uvod sk

ČO ĎALEJ?

Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.

Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ďalšie chilli omáčky alebo chilli korenie.

Dodatočné parametre

Kategória: Chilli omáčky
EAN: 0011210008328
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Výrobky značky TABASCO® sú vyrobené v spoločnosti MCIllhenny, ktorá bola založená v roku 1868 v Lousiane. Od ich založenia je táto spoločnosť až do dnes rodinným vlastníctvom stále s rovnakým sídlom v Louisiane. Pôvovodná RED omáčka značky TABASCO bola vyrobená v druhej polovici 19. storočia zakladateľom Edmudom McIllyhenny, ktorý bol vášnivým záhradníkom a milovníkom dobrého jedla. Prvé semienka chilli papričiek si priviezli z Mexika a Strednej Ameriky. Na Islande aj v južnej Luisiane sa so semienkami darilo, ale ich obľuba nestúpla. Rozhodol sa rozdrtiť chilli papričky s ďalším korením, islandskou soľou, vínom, octom a tento kašovitý základ nechať zrieť zhruba 2 mesiace v pohári.

Postupne sa omáčka TABASCO rozšírila po celom svete a dodnes, viac ako 140 rokov, zberá úspech na našich kontinentoch.