Tabasco omáčka Sweet & Spicy Sauce McIlhenny 150 ml

Kód: 37324
€8,99 €7,49 bez DPH €18,61 / 1 l
Vypredané

Chilli omáčka Sweet & Spicy Sauce jemný ázijský nádych pretože má sladko pikantnú chuť. Využijete ju ako glazúru na marinovanie mäsa, ako dochucovadlo do polievok, omáčok, ako zálievka do šalátov, na bravčové a kuracie mäso, krevety, zeleninu a mnoho iných. Omáčka je bezlepková.

Pripravte si s touto chilli omáčkou Chilli Con Carne.

Bannery_recepty_short_description_chilli_SK_1

Detailné informácie

Podrobný popis

POPIS

Chilli omáčka Sweet & Spicy Sauce jemný ázijský nádych pretože má sladko pikantnú chuť. Má jemnú pálivosť. Využijete ju ako glazúru na marinovanie mäsa, ako dochucovadlo do polievok, omáčok, ako zálievka do šalátov, na bravčové a kuracie mäso, krevety, zeleninu a mnoho iných. Omáčka je bezleková.

ŠPECIFIKÁCIE

Zloženie: kukuričný sirup s vysokým obsahom fruktózy, paprika, cukor, destilovaný ocot, hruškový koncentrát, cesnak, voda, cibuľa, zázvor, soľ, xantanová guma, korenie

Stupeň pálivosti: star2 star star star star

Objem: 150 ml

Vhodné k: k bravčovému, kuracie mäsu, ku krevetám, ako zálievka do šalátov, ako glazúra na potieranie mäsa

PRAKTICKÉ RADY

Pred otvorením pretrepte. Skladujte a uchovajte v suchu. Po otvorení uchovávajte v chladničke (+6°C) a spotrebujte do 30 dní.

Recept na chilli con carne

RECEPT NA CHILLI CON CARNE

1 lyžica olivového oleja, 1 veľká cibuľa (nakrájaná nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semienok a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množstvo a druh zvoľte podľa požadovanej výslednej pálivosti pokrmu), 1 strúčik cesnaku (prelisovaný), 1 lyžička sušenej sladkej papriky, 1 lyžica drvenej rasci, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčín (nasekaných), 1/2 lyžice sušenej majoránky, 2 štvorčeky čo najkvalitnejšej horkej čokolády, soľ a korenie, 2 lyžičky rajčinového pretlaku, 400 g sterilizovaných červených fazulí

K podávaniu: 2 rajčiny (nakrájané), 2 lyžice čerstvého koriandru, kukuričné tortilly

Postup:

1. Olej rozpáľte na strednom plameni, vhoďte cibuľu a za pravidelného miešania ju asi 5 minút opekajte. Mala by zmäknúť a zosklovatieť. Potom prisypte papriku, chilli, cesnak, sušenú papriku a rascu. Smažte ďalších 5 minút, potom ztĺmte plameň, pridajte do panvice mleté mäso a dôkladne ho osmažte. Postupte by sa malo rozpadať z väčších hrudiek na úplne malé kúsky. Dbajte nato, aby sa opieklo všetko a zo všetkých strán.

2. Vývar prelejte do panvice. Pridajte konzervované rajčiny, prisypte majoránku, čokoládu, soľ a čierne korenie. Dôkladne zamiešajte, pridajte rajčinový pretlak a znovu premiešajte. Priveďte k varu, potom zatiahnite plameň na minimum a nechajte všetko 20 minút prebublávať. Občas zamiešajte. Nakoniec prisypte zliate okvapkané fazule. Znova priveďte k varu a ešte krátko povarte. Pokiaľ sa vám zdá omáčka príliš hustá, prilejte trochu vody. Podľa potreby dokoreňte čiernym korením a soľou.

Podávajte v kukuričných tortillách ozdobené rajčinami a koriandrom.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.apetitonline.cz

Druh papričky Stupeň pálivosti [SHU]
Jalapeño 5 000
Chipotle 7 500
Serrano 20 000
Cayenne 45 000
Tabasco 50 000
Habañero 350 000
Caribbean Red 445 000
Bhut Jolokia 1 041 4217
Trinidad Scorpion Moruga 2 009 231
Carolina reaper 2 200 000

chilli uvod sk

ČO ĎALEJ?

Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.

Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ďalšie chilli omáčky alebo chilli korenie.

Dodatočné parametre

Kategória: Chilli omáčky
EAN: 0011210006607

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Výrobky značky TABASCO® sú vyrobené v spoločnosti MCIllhenny, ktorá bola založená v roku 1868 v Lousiane. Od ich založenia je táto spoločnosť až do dnes rodinným vlastníctvom stále s rovnakým sídlom v Louisiane. Pôvovodná RED omáčka značky TABASCO bola vyrobená v druhej polovici 19. storočia zakladateľom Edmudom McIllyhenny, ktorý bol vášnivým záhradníkom a milovníkom dobrého jedla. Prvé semienka chilli papričiek si priviezli z Mexika a Strednej Ameriky. Na Islande aj v južnej Luisiane sa so semienkami darilo, ale ich obľuba nestúpla. Rozhodol sa rozdrtiť chilli papričky s ďalším korením, islandskou soľou, vínom, octom a tento kašovitý základ nechať zrieť zhruba 2 mesiace v pohári.

Postupne sa omáčka TABASCO rozšírila po celom svete a dodnes, viac ako 140 rokov, zberá úspech na našich kontinentoch.