Nôž na zeleninu GOURMET 10 cm, Wüsthof

Kód: WU4060
Značka: WÜSTHOF
€43
Skladom (>5 Ks)

Univerzálny nôž na čistenie a krájanie zeleniny, šalotky, cibule alebo byliniek, bez ktorého sa nezaobíde žiadna domáca ani profesionálna kuchyňa. Kvalitný pomocník s čepeľou dlhou 10 cm a praktickou rukoväťou na pohodlnú a bezpečnú prácu.

Detailné informácie

Podrobný popis

Univerzálny nôž na čistenie a krájanie zeleniny, šalotky, cibule alebo byliniek, bez ktorého sa nezaobíde žiadna domáca ani profesionálna kuchyňa. Kvalitný pomocník s čepeľou dlhou 10 cm a praktickou rukoväťou na pohodlnú a bezpečnú prácu.

  • Univerzálny nôž do každej kuchyne
  • Dĺžka čepele 10 cm
  • Ideálny na krájanie a čistenie zeleniny

Séria Gourmet

  • Kvalitné, dobre vyvážené nože vyrobené v Solingene
  • Čierna rukoväť zo špeciálneho syntetického materiálu
  • Klasický vzhľad s tromi nitmi, dobre padne do ruky
  • Použitá špičková nemecká legovaná oceľ X50CrMoV15
  • Laserom precízne vyrezané z oceľového pásu
  • Celokovové jadro nožov s dĺžkou čepele 12 cm a viac
  • Mimoriadne ostrie, ktoré sa ľahko udržuje
  • Tvrdosť 56-57 HRC podľa Rockwellovej stupnice
  • Presné ručné honovanie a leštenie pre dokonalé ostrie
  • Prísna priebežná kontrola kvality, ostrie kontrolované laserom
  • Nože možné umývať v umývačke riadu - odporúčame však ručné umývanie
  • Predĺžená záruka na výrobné a materiálové vady 15 rokov
  • Séria dostala v USA významnú pečať kvality a hygieny NSF

Séria nožov Gourmet predstavuje kvalitné nože značky WÜSTHOF v obľúbenom tradičnom dizajne s tromi nitmi. Ich čepele sú presne vyrezané laserom z pásu legovanej nehrdzavejúcej nožiarskej ocele X50CrMoV15. Vyrábajú sa v 12 až 14 krokoch. Vďaka použitiu vysokokvalitných materiálov a precíznemu brúseniu sa vyznačujú vysokou a dlhotrvajúcou ostrosťou.

Rukoväť nožov Gourmet je vyrobená z odolného syntetického materiálu v typickom dizajne s tromi nitmi. Rukoväte boli navrhnuté v súlade s ergonomickými požiadavkami. Vysokokvalitná syntetika vydrží umývanie v umývačke riadu, ale na zachovanie kvality čepele odporúčame ručné umývanie, ktoré je vhodnejšie pre kvalitné nože.

Špeciálny proces brúsenia nožov WÜSTHOF riadený počítačom slúži na to, aby boli nože perfektne ostré. Počítač za pomoci lasera premeria ostrie noža a zadá robotu informáciu k perfektnému nabrúseniu. Počítačová podpora výroby tak prináša nožom extrémne vysoký počiatočný rezný výkon (po celej dĺžke ostria) a jeho dlhú životnosť. Kvalita ostria je vysoká a čo je dôležité, ľahko obnoviteľná.

V neposlednom rade treba spomenúť dôležitú certifikáciu NSF, ktorú séria Classic Ikon získala v USA. Cieľom organizácie NSF je ochrana verejného zdravia a životného prostredia. Certifikuje okrem iného aj kuchynské vybavenie vrátane nožov, ktoré nie sú škodlivé pre ľudské zdravie. Rovnako tak je u výrobku testovaný aj dizajn, bezpečnosť materiálu či použitie. Logo NSF nájdete na produktoch, ktorých výroba je šetrná k životnému prostrediu a zbytočne ho nezaťažuje.

Použité technológie a materiály

Na výrobu nožov WÜSTHOF je používaná vysoko kvalitná nemecká oceľ X50CrMoV 15 , ktorá má cca 0,5 percent uhlíka a ako legovacie prvky chróm, molybdén a vanád. Vďaka pridanému chrómu je nehrdzavejúca, čo je u kuchynských nožov žiadúce.

Trn noža je vyrezaný laserom z oceľového pásu. Následne je 15 minút kalený pri teplote 1070 °C a potom sa v dvoch minutách prudko ochlazuje na 60 °C. Následným popúšťaním (proces pomalého ohriatia materiálu na teplotu 200 ° C počas 45 minút) sa čepeľ zbavuje vnútorného pnutia a stabilizuje sa jej martenzitická štruktúra. Vďaka tomu má čepeľ optimálnu požadovanú tvrdosť 56-57° Rockwella a vyššiu húževnatosť.

Špeciálny proces brúsenia nožov WÜSTHOF s názvom PEtec (Precision Edge Technology) zaisťuje ideálny uhol ostria. Ide o špičkovú technológiu, kedy sú nože brúsené za pomoci robotov, ktoré sú riadené a kontrolované počítačmi. Výhodou tohto postupu je presná geometria po celej dĺžke ostria, pozoruhodný a extrémne vysoký počiatočný rezný výkon noža, porovnateľný s ostrou britvou, a v neposlednom rade dlhá životnosť ostria.

Stabilné ostrie a dokonalá geometria noža prináša výnimočnú rezivosť a presné ovládanie v reze. Ostrý uhol poskytuje ešte vyššiu ostrosť, ktorá robí krájanie príjemnejšie. Vďaka klinovému výbrusu preniká nôž bez úsilia potravinami.

Brúsenie nožov WÜSTHOF

Každý nôž je potrebné čas od času nabrúsiť, pretože sa po dlhšom užívaní ztupí. Na udržanie a oživenie ostria slúžia chrómované ocieľky, pre brúsenie nožov potom odporúčame brúsne kamene WÜSTHOF. Pre menej skúsených máme v ponuke aj brúsky s ľahšou obsluhou. Postačí niekoľkokrát opatrne pretiahnuť nôž brúsnou drážkou a ostrie bude obnovené.

Spoločnosť Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG bola založená v Solingene už v roku 1814 a počas dvesto rokov jej existencie sa vo vedení vystriedalo už sedem generácií rodiny Wüsthofov. Pýši sa jedným z najmodernejších, vysoko automatizovaných výrobných procesov na svete. Napríklad pri výrobe nožov v takmer 40 krokoch používa 100 robotov.

Nože značky WÜSTHOF sú dnes predávané vo viac ako 80 krajinách sveta. Vďaka použitiu špičkových materiálov a moderných technológií riadených počítačmi sú pohodlné na použitie a prípravu jedla. Kulinárske potešenie samo o sebe.

Dodatočné parametre

Kategória: Okrajovacie nože, Špeciálny nôž Wüsthof
Záruka: 2 roky
Hmotnosť: 0.1 kg
Rozmer: 10 cm
Dĺžka čepele: 10 cm
Typ produktu: Špeciálny nôž
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: E

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: