Sójová omáčka Kikkoman s nízkym obsahom soli 150ml

Kód: 970
€4,99 €4,34 bez DPH €3,33 / 100 ml
Ihneď k odoslaniu

Sójová omáčka s nízkym obsahom soli je dôležitou ingredienciou pri servírovaní sushi alebo ju využite na dochutenie jedál napríklad polievok, omáčok a na prípravu marinád.

Pripravte si zo sójovej omáčky tuniaka marinovaného v teriyaki omáčke, marinádu na mäso alebo domáce sushi.

Bannery_recepty_short_description_asie_SK

 

Detailné informácie

Podrobný popis

6CZ_Soja

POPIS

Sójová omáčka

Stolná sójová omáčka tradičnej značky Kikkoman je neoddeliteľnou súčasťou pri servírovaní sushi a príprave ázijských jedál. Značka Kikkoman je vôbec najpredávanejšia po celom svete. Táto sójová omáčka má príjemnú korenistú arómu a jemnú chuť. Táto sójová omáčka sa vyznačuje zníženým obsahom soli.

ŠPECIFIKÁCIE

Zloženie: voda, sójové bôby (17 %), pšenica

Alergény: Obsahuje sóju

Objem: 150 ml

Krajina pôvodu: Japonsko

Určenie: k priamej spotrebe, na dochucovanie omáčok, polievok, na prípravu marinád 

NUTRIČNÉ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pre 100 ml)

Kalórie: 450 kJ / 107 kcal

Tuky: 0 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g

Sacharidy: 6,9 g z toho cukry: 3,9 g

Bielkoviny:  9,7 g

Soľ: 9,1 g

SÓJOVÁ OMÁČKA, POUŽITIE A JEJ VPLYV NA ZDRAVIE

Sójová omáčka je tmavo hnedá omáčka, ktorá má slanú chuť. Používa sa na dochucovanie najmä ázijských jedál a pri servírovaní sushi. Vyrába sa zo sójových bôbov, ktoré sú fermentované (kvasené) pomocou špeciálnej ušľachtilej plesne. Sójová omáčka obsahuje veľké množstvo antioxidantov, a preto pomáha pri prevencii proti kardiovaskulárnym ochoreniam. Zdraviu prospešné sú iba len kvalitné sójové omáčky.

So sójovou omáčkou by ste to nemali preháňať, pretože je veľmi slaná a mohla by prebiť chuť ostatných ingrediencií. Navyše odporúčame soliť až po ochutnaní, môže sa totiž stať, že vďaka sójovej omáčke, už nemusíte jedlo dosolovať. A bez ochutnania by ste jedlo mohli jednoducho presoliť.

Sójová omáčka značky Kikkoman je vyrobená v Japonsku tradičnou metódou zo 4 čistých zložiek: sóji, pšenice, vody a soli. Takto originálna sójová omáčka má jemnú chuť a príjemne korenistú vôňu. Podáva sa k sushi a používa sa pri príprave rôznych ázijských jedál. Ochucujú sa s ňou napríklad polievky, ryby, používa sa do marinád na mäso alebo pri príprave šalátov.

Prudko opečený tuniak teriyaki na pomarančovom šaláte-PRUDKO PEČENÝ TUNIAK TERIYAKI NA POMARANČOVOM ŠALÁTE

Ingrediencie

300 g čestvého tuniaka, 4 - 5 lyžíc sójovej omáčky Kikkoman, 1 lyžica medu, 1 lyžička zázvoru, 2 pomaranče, 1 zväzok koriandra, 2 chilli papričky

Postup

1. V miske rozmiešajte sójovú omáčku, med a nasekaný zázvor.

2. Tuniaka vložte spolu s marinádou do mikroténového sáčka, vytlačte vzduch, zauzlujte a dajte na 1 hodinu uležať do chladničky.

3. Z pomerančov odkrojte kôru (odstráňte aj bielu časť, ktorá je horká) a nakrájajte na tenké plátky, ktoré rozložte na veľký plytký tanier. Pomaranče posypte pokrájanou chilli papričkou a nasekaným koriandrom.

4. Tuniaka vyberte z marinády a ľahko ho ošute v papierovej utierke (odstráňte kúsky zázvoru, ktoré by sa vám pri smažení rýchlo spálili).

5. Poriadne rozpáľte grilovaciu panvicu a tuniaka vcelku postupne opečte zo všetkých strán. Dôležité je, aby okraje boli pekne opečené, ale v vnútri ostal ružový.

6. Tuniaka nakrájajte na tenké plátky a dajte ich na pripravený šalát z pomarančov. 

Sójovo cesnaková omáčka

SÓJOVO-CESNAKOVÁ MARINÁDA NA PORTERHOUSE STEAK

Ingrediencie

1/2 hrnčeka sójovej omáčky, 8 prelisovaných strúčikov cesnaku, 1/4 hrnčeka olivového oleja, 2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia, 2 porterhouse steaky (každý široký cca 3 cm, celková hmotnosť mäsa cca 1,3 kg)

Postup:

1. Prešľahajte sójovú omáčku, cesnak, olivový olej a čierne korenie v malej miske.

2. Zhruba 3/4 marinády vlejte do vysokého plechu, pekáča alebo do panvice vhodnej do rúry. Zvyšok marinády dajte zatiaľ stranou.

3. Do marinády vložte steaky, niekoľko krát ich otočte a prelejte marinádou, aby sa marináda dostala všade. Marinujte steaky minimálne 10 minút.

4. Predehrejte gril. 

5. Grilujte steaky cca 11 minút, aby boli prepečené stredne (medium) alebo použite digitálny teplomer na mäso pre určenie prepečenosti steaku. Každý steak raz obráťte. Steaky potierajte zvyšnou marinádou.

6. Steaky nechajte 5 minút odpočinúť pod alobalom.

TIP: Steaky soľte najneskôr tesne pred ich prípravou alebo až pred podávaním. 

Zroj receptu a obrázku k receptu: http://www.finecooking.com/recipe/porterhouse-with-garlic-soy-sauce-marinade

Maki suhsi recept

RECEPT NA MAKI SUSHI S LOSOSOM (HOSOMAKI SUSHI)

Do hosomaki sushi sa rolujú hlavne ryby, ale použiť môžeme i zeleninu. Najznámejšie sú tekamaki s tuniakom a sakemaki s lososom. Použiť je možné ale i krevety a ďalšie morské plody.

Ingrediencie

1 filet lososa, 1/2 kg sushi ryže, 5 ks rias Nori, wasabi, nakladaný zázvor, sójová omáčka, bambusová podložka

 

PRÍPRAVA LOSOSA

IMG_1810   recept na hosomaki sushi milujusushi.cz   IMG_1826

1. Z filetu vyrežte stredovú tučnú čiaru.

 

2. Z krajov filetu odkrojte všetko, čo nieje oranžové mäso.

 

3. Stiahnite kožu s tukom tak, aby ste získali úplne čisté mäso (tuk je tmavá časť pod kožou).

IMG_1846   IMG_1880

4. Kosti, ktoré zostali po filetácií vytiahnite pinzetou, alebo pomocou noža.

 

5. Z očisteného filetu nakrájajte uhľadné hranoly.

POSTUP

IMG_1897
  IMG_1912

1. Riasy nori rozkrojte na polovicu a položte na podložku lesklou stranou dolu. Navhlčite si ruky.

 

2. Na riasu nori naneste cca 80 g ryže tak, aby bola pekne kyprá a rovnomerne rozložená (cca 1,5 cm vrchného kraja riasy nechajte čistý).

recept na hosomaki sushi milujusushi.cz   recept na hosomaki sushi milujusushi.cz   recept na hosomaki sushi milujusushi.cz

3. Naneste pásik wasabi a pridajte kúsok lososa

 

4. Pomocou podložky všetko zrolujte a vytvorte pevnú rolku.

 

5. Rolku krájajte na 6 rovnakých kúskov. Podávajte s wasabi, zázvorom a sójovou omáčkou.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Sójové omáčky
Druh: sójové
Objem: 150ml

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

 

sojova omacka kikkoman (1)Vyhlásená japonská sójová omáčka Kikkoman sa vyrába viac než 300 rokov. Sojová omáčka Kikkoman je ideálna pre varenie alebo použiť ako stolné korenie. Kikkoman sa prirodzene varí, vyrába sa tradičným spôsobom s pôvodnými 4 ingredienciami: sójové bôby, pšenica, voda a soľ. Rovnako ako dobré víno, sójová omáčka Kikkoman zreje niekoľko mesiacov aby vyvinula svoju charakteristicky bohatú ale zároveň jemnú chuť, nezameniteľnú arómu a červeno hnedú farbu. Okrem využitia v tradičných ázijskych pokrmov, skúste ju vyuýžiť i v americkej kuchyni, klasickej stredomorskej alebo exotickej karibskej kuchyni. Viac ako 400 miliónov litrov sa vyprodukuje tejto omáčky za 1 rok.