Ryžové široké rezance "PHO" 3mm 375 g

Kód: 05.200.011
€1,79 €1,56 bez DPH €4,77 / 1 kg
Skladom (97 ks)

Ryžové rezance tzv- vietnamské rezance Pho o šírke 3 mm sú vyrobené zo 100% ryžovej múky, sú teda bezlepkové a bezvaječné.

Pripravte si z ryžových rezancov vietnamskú polievku s hovädzím mäsom Phở Bò.

Bannery_recepty_short_description_asie_SK

Detailné informácie

Podrobný popis

1CZ_Bez_lepku

POPIS

Široké ryžové rezance niekedy tiež nazývané vietnamské rezance alebo rezance Pho sú súčasťou tradičnej vietnamskej polievky Phở Ryžové nudle o šírke 3 mm, majú bielu farbu. Sú vyrobené z 90% ryžovej múky a tak sú bezvaječné a neobsahujú lepok. Príprava je veľmi rýchla, vo vriacej vode sa ryžové rezance varia 6 - 8 minút. Široké rezance sú základom ázijskej kuchyne. Môžete ich používať do polievok, ale tiež ako prílohu k mäsu alebo zelenine, skvelé sú tiež osmažené na oleji do chrumkava vo wok panvici.

ŠPECIFIKÁCIE

Zloženie: 90% ryžová múka, 10% voda

Hmotnosť: 375 g

NUTRIČNé A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pre 100 gramov)

Kalórie: 1514 kJ / 356 kcal

Tuky: 0,8 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,3 g

Sacharidy: 80 g  z toho cukry: < 0,5 g

Bielkoviny:  7 g

Soľ 0,05 g

*Fotografia je iba ilustračná. Odoberáme široké ryžové rezance od viacerých výrobcov, aby sme vám zaistili vždy najpriaznivejšie ceny. Môžete teda obdržať výrobok v inom obale. Zloženie sa nemení, máme teraz balenie 375 g alebo 400 g, cena je pre obe hmotnosti rovnaká.

PRAKTICKÉ RADY

Spotrebujte pred datumom uvedeným na obale. 

Ryžové rezance zalejte vriacou vodou a nechajte 3 - 5 minúty odpočinúť prikryté pokrievkou alebo tanierom. Potom zlejte. Podávajte ako prílohu k ázijských jedlám (k mäsu, zelenine, kari), použitie do polievok alebo osmažte na oleji vo wok panvici s ďalšími ingredienciami.

RYŽOVÁ MÚKA A JEJ VLYV NA ZDRAVIE

Ryžová múka má zaujímavú chuť, je ľahko stráviteľná a vyvoláva pocit nasýtenia. Jej veľkou výhodou je, že neobsahuje lepok a tak je vhodná aj pre celiatikov a pri bezlepkovej diéte. Používa sa na prípravu bezlepkového pečiva, sušienok, sladkých dezertov (aj nepečených), tort, buchiet, rezancov, na zahusťovanie omáčok. Môžete ju kombinovať s ďalšími druhmi múky. Výsledné cesto z ryžovej múky je pevné, ale nie je tak pružné ako zo pšeničnej múky. Ryžová múka zvyšuje objem a pojivosť (bezlepkových) zmesí.

Ryžová múka neobsahuje žiadne tuky. Obsahuje bielkoviny, škroby, malé množstvo sodíka. Najmä v celozrnnej ryžovej múke je zastúpená pomerne veľa kyselina listová, vitamíny rady B hlavne, draslík, fosfor a v menšom množstve horčík, zinok a vápnik. Ryžová múka má priaznivý vplyv na trávenie a pomáha pri hnačkách, vďaka nízkemu obsahu sodíku je vhodná pre osoby s vysokým krvným tlakom. Táto ryža navyše neobsahuje cholesterol a je v nej veľa vlákniny, preto je ideálna pre osoby s ochorením srdca a obehového systému. Pomáha pri dne a artritíde a znižuje prekysľovaniu organizmu.

Vietnamská polévka s hovězím masem Pho Bo

VIETNAMSKÁ POLIEVKA S HOVÄDZÍM MÄSOM, RYŽOVÝMI REZANCAMI A JARNOU CIBUĽKOU

Ingrediencie:
250 g mäsa na hovädzí vývar (rebrá alebo ohánky morková kosť), 400 g hovädzieho mäsa do polievky (falošná sviečková), 3 hviezdy badiánu (na 1 l vývaru 1 kus), 2 kusy kardamonu čierneho, 20 guličiek celého čierneho korenia, 2 hrebíčky, 2 ks celej škorice, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 50 g zázvoru, 15 g soli, 50 g cukru, 1 lyžica rybacej omáčky

Vložka do polievky:
1 červená cibuľa, 50 g klíčkov mungo, 2 jarné cibuľky, 4 malé chilli papričky, 50 g širokých rýžových rezancov Pho, 1 limeta, vietnamské bylinky: 4 listy mexického koriandra, zväzok koriandra, snítka perily červené, snítka perily zelené, vietnamská bazalka

Postup:
1. Mäso do polievky očistite a uložte do mrazničky, aby sa vám potom lepšie krájalo na tenké plátky.

2. Hovädzie mäso na vývar a morkovú kosť, umytú a prekrojenú cibuľu na 1/2 (môže byť aj so šupkou), badián, kardamon, škoricu, zázvor nakrájaný na plátky a klinček spoločne pečte v rúre na vyhriatej na 270°C cca 10 minút. Zelenina a korenie vďaka tomu uvoľní chuť aj vôňu. Môžete všetko miesto pečenia v rúre osmažiť na panvici.

3. Potom pridajte soľ, cukor, rybaciu omáčku, podlejte všetko vodou a nechajte minimálne 2 hodiny tiahnuť na miernom plameni. Čím dlhšie, tým bude vývar silnejší a budete mať krajšiu farbu. Na začiatku zbierajte penu, aby ste vývar zbavili nečistôt. Čím dlhšie vývar varíte, tým viac ho musíte podlievať vodou.

4. Až bude vývar hotový, sceďte ho a dochuťte soľou a čiernym korením.

5. Vychladnuté mäso do polievky nakrájajte na čo najtenšie plátky. Mäso nakrájajte vždy cez vlákna.

6. Ryžové rezance pripravte podľa návodu na obale a pred podávaním sceďte.

7. Bylinky nasekajte bez stonky. Jarnú cibuľku, červenú cibuľu a chilli papričky nakrájajte na jemno. 

8. Na dno misky dajte obe cibuľky, chilli papričky a nakrájané strúčiky cesnaku podľa chuti, ryžové rezance, bylinky a plátky mäsa. Všetko prelejte horúcim vývarom a dochuďte šťavou z limetky.

ČO ĎALEJ?

Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.

Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na podobné produkty

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
Avatar autora | 2.11.2019
Dobrá cena a výborná kvalita.
5
Avatar autora | 18.3.2019
Dobrá veľkosť balenia.
5
DS Avatar autora | 20.2.2019
veľmi spokojná

Chefshop je ideálne miesto pre nákup delikates, riadu,  kuchárskych kníh a pomocníkov pri varení i pečení za veľkoobchodné ceny. Chefshop je tiež oficiálny e-shop najväčšej školy varenia v ČR, Chefparade. Všetky potraviny a kuchynské vybavenie je teda vyberané na doporučenia skúsených šéfkuchárov a overené dlhoročnou tradícioiu vo varení. V ponuke Chefshope nájdete české, talianske, francúzske špeciality, ako sú vína, cestoviny, teriny, olivy, olivové oleje, chilli omáčky, ale tiež ázijské suroviny, riad na váš stôl, panvice, hrnce, kuchynské spotrebiče, kuchynské potreby, kuchárky a grily.