Ryžové široké rezance "PHO" 5mm 375 g

Kód: CHEFSHOP7140010
€2,19 €1,90 bez DPH €5,84 / 1 kg
Skladom (> 1 ks)

Ryžové rezance tzv- vietnamské rezance Pho o šírke 3 mm sú vyrobené zo 100% ryžovej múky, sú teda bezlepkové a bezvaječné.

Pripravte si z ryžových rezancov vietnamskú polievku s hovädzím mäsom Phở Bò.

Bannery_recepty_short_description_asie_SK

Detailné informácie

Podrobný popis

1CZ_Bez_lepku

POPIS

Široké ryžové rezance niekedy tiež nazývané vietnamské rezance alebo rezance Pho sú súčasťou tradičnej vietnamskej polievky Phở Ryžové nudle o šírke 5 mm, majú bielu farbu. Sú vyrobené z 90% ryžovej múky a tak sú bezvaječné a neobsahujú lepok. Príprava je veľmi rýchla, vo vriacej vode sa ryžové rezance varia 6 - 8 minút. Široké rezance sú základom ázijskej kuchyne. Môžete ich používať do polievok, ale tiež ako prílohu k mäsu alebo zelenine, skvelé sú tiež osmažené na oleji do chrumkava vo wok panvici.

ŠPECIFIKÁCIE

Zloženie: 90% ryžová múka, 10% voda

Hmotnosť: 375 g

NUTRIČNÉ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pre 100 gramov)

Kalórie: 1514 kJ / 356 kcal

Tuky: 0,8 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,3 g

Sacharidy: 80 g  z toho cukry: < 0,5 g

Bielkoviny:  7 g

Soľ 0,05 g

*Fotografia je iba ilustračná. Odoberáme široké ryžové rezance od viacerých výrobcov, aby sme vám zaistili vždy najpriaznivejšie ceny. Môžete teda obdržať výrobok v inom obale. Zloženie sa nemení, máme teraz balenie 375 g alebo 400 g, cena je pre obe hmotnosti rovnaká.

PRAKTICKÉ RADY

Spotrebujte pred datumom uvedeným na obale. 

Ryžové rezance zalejte vriacou vodou a nechajte 3 - 5 minúty odpočinúť prikryté pokrievkou alebo tanierom. Potom zlejte. Podávajte ako prílohu k ázijských jedlám (k mäsu, zelenine, kari), použitie do polievok alebo osmažte na oleji vo wok panvici s ďalšími ingredienciami.

RYŽOVÁ MÚKA A JEJ VLYV NA ZDRAVIE

Ryžová múka má zaujímavú chuť, je ľahko stráviteľná a vyvoláva pocit nasýtenia. Jej veľkou výhodou je, že neobsahuje lepok a tak je vhodná aj pre celiatikov a pri bezlepkovej diéte. Používa sa na prípravu bezlepkového pečiva, sušienok, sladkých dezertov (aj nepečených), tort, buchiet, rezancov, na zahusťovanie omáčok. Môžete ju kombinovať s ďalšími druhmi múky. Výsledné cesto z ryžovej múky je pevné, ale nie je tak pružné ako zo pšeničnej múky. Ryžová múka zvyšuje objem a pojivosť (bezlepkových) zmesí.

Ryžová múka neobsahuje žiadne tuky. Obsahuje bielkoviny, škroby, malé množstvo sodíka. Najmä v celozrnnej ryžovej múke je zastúpená pomerne veľa kyselina listová, vitamíny rady B hlavne, draslík, fosfor a v menšom množstve horčík, zinok a vápnik. Ryžová múka má priaznivý vplyv na trávenie a pomáha pri hnačkách, vďaka nízkemu obsahu sodíku je vhodná pre osoby s vysokým krvným tlakom. Táto ryža navyše neobsahuje cholesterol a je v nej veľa vlákniny, preto je ideálna pre osoby s ochorením srdca a obehového systému. Pomáha pri dne a artritíde a znižuje prekysľovaniu organizmu.

Vietnamská polévka s hovězím masem Pho Bo

VIETNAMSKÁ POLIEVKA S HOVÄDZÍM MÄSOM, RYŽOVÝMI REZANCAMI A JARNOU CIBUĽKOU

Ingrediencie:
250 g mäsa na hovädzí vývar (rebrá alebo ohánky morková kosť), 400 g hovädzieho mäsa do polievky (falošná sviečková), 3 hviezdy badiánu (na 1 l vývaru 1 kus), 2 kusy kardamonu čierneho, 20 guličiek celého čierneho korenia, 2 hrebíčky, 2 ks celej škorice, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 50 g zázvoru, 15 g soli, 50 g cukru, 1 lyžica rybacej omáčky

Vložka do polievky:
1 červená cibuľa, 50 g klíčkov mungo, 2 jarné cibuľky, 4 malé chilli papričky, 50 g širokých rýžových rezancov Pho, 1 limeta, vietnamské bylinky: 4 listy mexického koriandra, zväzok koriandra, snítka perily červené, snítka perily zelené, vietnamská bazalka

Postup:
1. Mäso do polievky očistite a uložte do mrazničky, aby sa vám potom lepšie krájalo na tenké plátky.

2. Hovädzie mäso na vývar a morkovú kosť, umytú a prekrojenú cibuľu na 1/2 (môže byť aj so šupkou), badián, kardamon, škoricu, zázvor nakrájaný na plátky a klinček spoločne pečte v rúre na vyhriatej na 270°C cca 10 minút. Zelenina a korenie vďaka tomu uvoľní chuť aj vôňu. Môžete všetko miesto pečenia v rúre osmažiť na panvici.

3. Potom pridajte soľ, cukor, rybaciu omáčku, podlejte všetko vodou a nechajte minimálne 2 hodiny tiahnuť na miernom plameni. Čím dlhšie, tým bude vývar silnejší a budete mať krajšiu farbu. Na začiatku zbierajte penu, aby ste vývar zbavili nečistôt. Čím dlhšie vývar varíte, tým viac ho musíte podlievať vodou.

4. Až bude vývar hotový, sceďte ho a dochuťte soľou a čiernym korením.

5. Vychladnuté mäso do polievky nakrájajte na čo najtenšie plátky. Mäso nakrájajte vždy cez vlákna.

6. Ryžové rezance pripravte podľa návodu na obale a pred podávaním sceďte.

7. Bylinky nasekajte bez stonky. Jarnú cibuľku, červenú cibuľu a chilli papričky nakrájajte na jemno. 

8. Na dno misky dajte obe cibuľky, chilli papričky a nakrájané strúčiky cesnaku podľa chuti, ryžové rezance, bylinky a plátky mäsa. Všetko prelejte horúcim vývarom a dochuďte šťavou z limetky.

ČO ĎALEJ?

Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.

Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na podobné produkty

Dodatočné parametre

Kategória: Ázijské potraviny
EAN: 8850521950368

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: