Žlté kari s kuracím a zemiakmi

Kari, ako obľúbené ázijské jedlo, môžete pripraviť na desiatky spôsobov. Kuracie mäso je možné zameniť za iné, rovnako ako je vhodné obmeňovať zeleninu - napríklad za pór, hrášok, baklažán, cuketu a v tomto prípade dokonca aj zemiaky. Tento recept na žlté kari však obsahuje zemiaky ako hlavnú ingredienciu, nie prílohu. A je to skutočná lahôdka.

Žlté kari s kuracím mäsom a zemiakmi

Kari s kuracim mäso, zemiakmi a jazmínovou ryžou

Ingrediencie:

2 lyžice žltej kari pasty, 400 ml kokosového mlieka, 2 lyžice rybacej omáčky, 200 ml kuracieho vývaru, 600 g kuracích pŕs, 4 stredne veľké zemiaky (neslúži ako príloha), 1 plechovka sterilizovaných mladých kukuričiek, 2 lyžice trstinového cukru, jazmínová ryža

Postup:

1. Predvaríme si zemiaky v osolenej vode po dobu 5 minút.

2. Privedieme do varu kokosové mlieko s vývarom. Vmiešame kari pastu, cukor a rybaciu omáčku.

3. Pridáme kura nakrájané na kúsky a varíme, pokiaľ mäso nieje krehké.

4. Do hrnca tiež vložíme predvarené zemiaky a baby kukuricu.

5. Akonáhle sú všetky ingrediencie v kari omáčke dostatočne uvarené (pozor na rozvarenie zemiakov a kukurice), podávame s jazmínovou ryžou a dozdobíme čerstvými bylinkami podľa chuti - napr. koriandrom alebo lístkami limetky.

Zdroj obrázku: www.rachelcooksthai.com