Uramaki sushi

Urumaki sushi

Uramaki sushi je rovnako ako california maki sushi obľúbený druh "sushi naopak". Tento recept je však pre skutočných labužníkov - obsahuje totiž tobiko kaviár z lietajúcich rýb.

Ingrediencie

500 g ryža na sushi, 5 ks riasy Nori, 10 lyžičiek kaviáru tobiko, 1 šalátová uhorka, paprika (2 farby), wasabi, nakladaný zázvor, sójová omáčka, bambusová podložka

Čítajte tiež: Ako vychytať dokonalú sushi ryžu

Postup

 
urumaki sushi2   uramaki sushi recept 3

1. Očistite papriku a nakrájajte ju na tenké pásiky.

 

2. Rozpoľte uhorku a vyberte z nej vodnatý stred. Potom ju nakrájajte na podobné pásiky ako papriku.

urumaki sushi 4

  uramaki sushi 5   urumaki sushi 6

3. Riasu nori rozkrojte na polovicu (pokiaľ máte riasy v tvare štvorca) a položte lesklou stranou na podložku. Navlhčite si ruky.

 

4. Naneste približne 100 g ryže po celej ploche riasy tak, aby zostala kyprá.

 

5Lyžičkou po celej ploche rozprestrite kaviár.

 urumaki sushi 7    urumaki sushi 8    urumaki sushi 9

6. Otočte tak, aby bola riasa nahore a ryža s kaviárom dole. Na riasu natrite prúžok wasabi.

 

7. Do stredu naskladajte uhorku, papriky nakrájané na tenké pásiky a zrolujte.

 

8. Krájajte na 8 rovnakých kúskov. Podávajte s wasabi, zázvorom a sójovou omáčkou. 

ciapka RADA ŠÉFKUCHÁRA

Pre lepšiu prácu s obratenými rolkami si podložku zabaľte asi do 3 vrstiev potravinárskej fólie