Uramaki sushi je rovnako ako california maki sushi obľúbený druh "sushi naopak". Tento recept je však pre skutočných labužníkov - obsahuje totiž tobiko kaviár z lietajúcich rýb.
Ingrediencie
500 g ryža na sushi, 5 ks riasy Nori, 10 lyžičiek kaviáru tobiko, 1 šalátová uhorka, paprika (2 farby), wasabi, nakladaný zázvor, sójová omáčka, bambusová podložka
Čítajte tiež: Ako vychytať dokonalú sushi ryžu
Postup
![]() |
![]() |
|
1. Očistite papriku a nakrájajte ju na tenké pásiky. |
2. Rozpoľte uhorku a vyberte z nej vodnatý stred. Potom ju nakrájajte na podobné pásiky ako papriku. |
|
![]() |
![]() |
||
3. Riasu nori rozkrojte na polovicu (pokiaľ máte riasy v tvare štvorca) a položte lesklou stranou na podložku. Navlhčite si ruky. |
4. Naneste približne 100 g ryže po celej ploche riasy tak, aby zostala kyprá. |
5. Lyžičkou po celej ploche rozprestrite kaviár. |
![]() |
![]() |
![]() |
||
6. Otočte tak, aby bola riasa nahore a ryža s kaviárom dole. Na riasu natrite prúžok wasabi. |
7. Do stredu naskladajte uhorku, papriky nakrájané na tenké pásiky a zrolujte. |
8. Krájajte na 8 rovnakých kúskov. Podávajte s wasabi, zázvorom a sójovou omáčkou. |
RADA ŠÉFKUCHÁRA
Pre lepšiu prácu s obratenými rolkami si podložku zabaľte asi do 3 vrstiev potravinárskej fólie.