Tagliata

Tagliata je jemne opečená špička sviečkovej, nakrájaná na tenké plátky, podávaná na rukolovom šalátiku. V podstate vynikajúci šťavnatý biftek servírovaný po taliansky.

INGREDIENCIE

tagliata1

POSTUP

tagliate2   tagliata3   tagliata4

1. Sviečkovú osušte papierovou utierkou, očistite a odkrojte špičku.

 

2. Špičku marinujte, rovnako ako steaky, v olivovom oleji, korení a bylinkách. Vzhľadom k veľmi krátkej úprave mäsa ho môžete pred tepelnou úpravou aj osoliť.

 

3. Mäso opekajte na rozpálenej panvici asi 30 sekúnd z každej strany a dajte stranou.

tagliata5   tagliata6    tagliata7

4. Rukolu pokvapkajte olivovým olejom, pridajte ocot podľa chuti, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešajte a umiestnite na pripravené taniere.

 

5. Odpočinutú špičku krájajte ostrým nožom, niekoľkými dlhými ťahmi, na veľmi tenké plátky. Tie umiestnite navrch šalátu.

 

6Pomocou škrabky ozdobte hotový pokrm niekoľkými hoblinkami parmezánu.

 

ciapka RADA ŠÉFKUCHáRA

Hovädzie vyzreté mäso nikdy neumývajte pod tečúcou vodou, len utrite obrúskom. Chlórová voda by výrazne narušila chuť mäsa.

servirovnie SERVÍROVANIE

Šalát z rukoly, balzamiko a ružové plátky mäsa skvele vyniknú na prírodných tónoch keramických tanierov.

made in japan tanier made in japan tanier 3