Tagliata je jemne opečená špička sviečkovej, nakrájaná na tenké plátky, podávaná na rukolovom šalátiku. V podstate vynikajúci šťavnatý biftek servírovaný po taliansky.
INGREDIENCIE
|
![]() |
POSTUP
![]() |
![]() |
![]() |
||
1. Sviečkovú osušte papierovou utierkou, očistite a odkrojte špičku. |
2. Špičku marinujte, rovnako ako steaky, v olivovom oleji, korení a bylinkách. Vzhľadom k veľmi krátkej úprave mäsa ho môžete pred tepelnou úpravou aj osoliť. |
3. Mäso opekajte na rozpálenej panvici asi 30 sekúnd z každej strany a dajte stranou. |
![]() |
![]() |
![]() |
||
4. Rukolu pokvapkajte olivovým olejom, pridajte ocot podľa chuti, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešajte a umiestnite na pripravené taniere. |
5. Odpočinutú špičku krájajte ostrým nožom, niekoľkými dlhými ťahmi, na veľmi tenké plátky. Tie umiestnite navrch šalátu. |
6. Pomocou škrabky ozdobte hotový pokrm niekoľkými hoblinkami parmezánu. |
RADA ŠÉFKUCHáRA
Hovädzie vyzreté mäso nikdy neumývajte pod tečúcou vodou, len utrite obrúskom. Chlórová voda by výrazne narušila chuť mäsa.
SERVÍROVANIE
Šalát z rukoly, balzamiko a ružové plátky mäsa skvele vyniknú na prírodných tónoch keramických tanierov.